Bıçak Sanatı - Forum

Kalfalik eserim (Asit indirme )

Hakan AKSOY

• *
  • 465
  • Yer: Konya
Kalfalik eserim (Asit indirme )
« : 11 Aralık 2013, 12:09:40 »
Uzun zamandir dekorasyon bolumunde bir sey ler paylasmadik .Bir sey ler paylasayim  istedim .
Olculer (Y5.35X7.25mm)Kullandigim teknik Aquanting etching in baska bir versiyonu onlar bakir uzerine kezzap la calisiyorlar bende paslanmaz celik uzerine HCI (Tuz Ruhu) ile deneme yaptim  .Mamul son kullanici urunu degil benim eski emektarim o yuzden sadece desen olarak bakmanizi rica edicem.Olumlu olumsuz butun yorumlariniz benim icin onemli O:-) ...

Not:Cekimler icin uzgunum o konuda kendimi gelistircem insallah :)
Tohum Saç Bitmesse Toprak Utansın ,Hedefe Varmayan Mızrak Utansın ,Hey gidi Kuheylan Koşmana Bak sen ,Catlarsan Doğuran Kısrak Utansın.NFK

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Kalfalik eserim (Asit indirme )
« Yanıtla #1 : 11 Aralık 2013, 12:38:53 »
Çok başarılı olmuş  :2up  Ellerine sağlık. Desen aktarma işini nasıl yaptın? Desen dışında başka bir yerin aside maruz kalmaması ayrıca başarılı olmuş.
« Son Düzenleme: 11 Aralık 2013, 12:41:35 Gönderen: Salim Türk »

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #2 : 11 Aralık 2013, 12:52:19 »
Eline sağlık, çok temiz görünüyor. Desende hiç bir kusur göremedim.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Serkan KILCI

• mgWayncUF
  • 246
    • join adult dating now
  • Meslek: egitim
  • Yer: Aksaray
« Yanıtla #3 : 11 Aralık 2013, 13:00:05 »
Çok güzel bir çalışma bu teknik kullanılarak kılıç veya bıçak üzerine baştan başa desen çalışması yapılabilir mi? Anladığım kadarı ile bakır plaketten elektronik devre planı çıkırırken kullanılan eritme tekniği ile yapılmış gibi duruyor doğrumudur.

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
« Yanıtla #4 : 11 Aralık 2013, 13:03:10 »
çok güzel olmuş elinize sağlık. Eğer vakit ayırabilirseniz yapım aşamasını görsel olarak anlatabilir misiniz?

Hakan AKSOY

• *
  • 465
« Yanıtla #5 : 11 Aralık 2013, 13:05:16 »
Çok güzel bir çalışma bu teknik kullanılarak kılıç veya bıçak üzerine baştan başa desen çalışması yapılabilir mi? Anladığım kadarı ile bakır plaketten elektronik devre planı çıkırırken kullanılan eritme tekniği ile yapılmış gibi duruyor doğrumudur.

Tesekkur ederim .Kilic , Bicak uzerine elbette istediginiz deseni aktarip calismasi yapilabilir sorun olmaz bakir plaketten devre plani cikarirken size lazim olan devre yollarini asitten koruyorsunuz bunda ise size lazim olan yollari asite maruz birakiyorsunuz fark bu .
Tohum Saç Bitmesse Toprak Utansın ,Hedefe Varmayan Mızrak Utansın ,Hey gidi Kuheylan Koşmana Bak sen ,Catlarsan Doğuran Kısrak Utansın.NFK

Hakan AKSOY

• *
  • 465
« Yanıtla #6 : 11 Aralık 2013, 13:11:29 »
çok güzel olmuş elinize sağlık. Eğer vakit ayırabilirseniz yapım aşamasını görsel olarak anlatabilir misiniz?

Bu sadece bir deneme oldugu icin Yapim asamalarini resimlemedim  gorsel anlatim yapamam bunun icin ama bunun devaminde gelcek son kullanici ya hitap edecek olan yapim  icin aklimda olsun yapim asamalarini resimlendiririm .
« Son Düzenleme: 11 Aralık 2013, 13:19:25 Gönderen: Ahenk »

Rıza

• *
  • 562
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: İstanbul-Pendik
« Yanıtla #7 : 11 Aralık 2013, 13:55:45 »
Elinize sağlık Hakan Bey, harika bir çalışma olmuş.

Hakan AKSOY

• *
  • 465
« Yanıtla #8 : 11 Aralık 2013, 13:59:57 »
Eline sağlık, çok temiz görünüyor. Desende hiç bir kusur göremedim.

Tesekkurler ustad .
Bir konuda fikrine ihtiyacim olucak ustadim asagidaki resimlerde gorecegin uzere bu isin turkiye de  ticari bir  gelecegi olabilirmi ?

Serkan KILCI

• mgWayncUF
  • 246
    • join adult dating now
« Yanıtla #9 : 11 Aralık 2013, 16:33:49 »
Deseni hazırladık diyeli çeliğede aktardık. Peki asitle uygulama nasıl ve ne kadar sürüyor acaba ondan kısa bahsedermisiniz.

Hakan AKSOY

• *
  • 465
« Yanıtla #10 : 11 Aralık 2013, 16:40:22 »
Deseni hazırladık diyeli çeliğede aktardık. Peki asitle uygulama nasıl ve ne kadar sürüyor acaba ondan kısa bahsedermisiniz.

Eger deseni bicagin uzerine aktarmissaniz (Tabi aktarma islemi ni ne ile yaptiginiz cok onemli asite dayanikli olmasi gereken bir murekkep(Yada boya) kullanmaniz gerekiyor ) yaklasik 4 saatlik bir asit banyosu(50/50 HCI/H2O) nun vermis oldugu derinlik beni tatmin etti ama siz daha uzun tutabilir siniz ne kadar derin olmasini istiyorsaniz .... Kalin saglicakla

« Yanıtla #11 : 11 Aralık 2013, 16:45:12 »
Çok çok güzel olmuş, ellerinize sağlık.

Serkan KILCI

• mgWayncUF
  • 246
    • join adult dating now
« Yanıtla #12 : 11 Aralık 2013, 16:50:38 »

Eger deseni bicagin uzerine aktarmissaniz (Tabi aktarma islemi ni ne ile yaptiginiz cok onemli asite dayanikli olmasi gereken bir murekkep(Yada boya) kullanmaniz gerekiyor ) yaklasik 4 saatlik bir asit banyosu(50/50 HCI/H2O) nun vermis oldugu derinlik beni tatmin etti ama siz daha uzun tutabilir siniz ne kadar derin olmasini istiyorsaniz .... Kalin saglicakla

Hakan bey verdiğiniz bilgiler için teşekkürler

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #13 : 11 Aralık 2013, 17:27:19 »
Elinize sağlık Hakan bey, güzel bir iş çıkmış ortaya. ;)

Hakan AKSOY

• *
  • 465
« Yanıtla #14 : 11 Aralık 2013, 17:30:12 »
Elinize sağlık Hakan bey, güzel bir iş çıkmış ortaya. ;)

Tesekkur ederim usta begenmene sevindim insallah ortak bir calisma yapariz seninle ilerde  ;)

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #15 : 11 Aralık 2013, 18:04:45 »
İnşallah ;)

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #16 : 11 Aralık 2013, 18:41:17 »
Valla psikolojim düzeliyor böyle performansları görünce ellerinize sağlıkkkk :))

adiyez

• 68
  • Osman HOCAOĞLU
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #17 : 11 Aralık 2013, 19:03:44 »

Hakan bey, 3-4 gündür bu tarz birşeyi becermeye çalışıyorum ama olmuyor. Sizinkisi gerçekten kusursuz olmuş. (Ben elektrikle deniyordum.) Şİmdi sizin yöntemi denemek istiyorum. %50 HCL, tuzruhu olarak satılan %20 seyreltik çözelti mi? Yoksa Saf HCL mi.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #18 : 11 Aralık 2013, 19:27:15 »
çok güzel olmuş  :)    bence kalıtelı urunler uzerıne yapılan başarılı çalışmaların ticari olarak geleceği parlak olur...
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Hakan AKSOY

• *
  • 465
« Yanıtla #19 : 12 Aralık 2013, 09:10:57 »

Hakan bey, 3-4 gündür bu tarz birşeyi becermeye çalışıyorum ama olmuyor. Sizinkisi gerçekten kusursuz olmuş. (Ben elektrikle deniyordum.) Şİmdi sizin yöntemi denemek istiyorum. %50 HCL, tuzruhu olarak satılan %20 seyreltik çözelti mi? Yoksa Saf HCL mi.

Ben bu deseni ortaya cikarmak icin 2 senemi harcadim osman bey burda kullanilan asit aslinda seyreltilmis olmasi yada saf olmasi degil kullandiginiz boyanin bir kere asite dayanikli olmasi gerekiyor ben kendi murekkebi kendim yapiyorum . piyasada denedigim hic bir urun istedigim sonucu vermedi.Nasil bir teknik kullaniyorsunuz bilmiyorum ,ben saf HCI kullaniyorum kendim 50/50 seyreltiyorum ..Kolay gelsin ii calismalar