Bıçak Sanatı - Forum

Şablonlar

Zafer-

• 340
  • Meslek: Kaptan-İşletme-Dijital resim tasarım
  • Yer: İstanbul-Yalova
Ynt: Şablonlar
« Yanıtla #20 : 20 Mayıs 2014, 21:47:25 »
4 ay kadar önce elektrikleri gün içinde zırt pırt kesenler sağolsun pc nin anakartı yandı çizimlerde gitti tabi o yüzden devamını getiremedim vakit buldukça yeniden çizeceğim istenen modellere öncelik verebilirim bilgilerinize

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #22 : 21 Mayıs 2014, 12:16:21 »
Trollsky için sorun yok ama Aaron Gough bilgi verme konusunda iyi olsa da profillerini verme konusunda sert tavırlı profillerini bence kopyalamayın. ;) Tabi kopyalarsanız sizi bulacak değil  :D
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #23 : 21 Mayıs 2014, 12:38:34 »
Söz kimseye göstermeyecem sadece çantamda duracak yeter ki o bıçak benim olsun. Ne biçim tasarımdır o ya aşık oldum

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
« Yanıtla #24 : 21 Mayıs 2014, 12:56:43 »
Kafayı yiyecem. Elimde çelik var ama istediğim tarzda bıçağı tasarlayamadığım için bir türlü başlayamıyorum.  :'(

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #25 : 21 Mayıs 2014, 13:05:20 »
Kafayı yiyecem. Elimde çelik var ama istediğim tarzda bıçağı tasarlayamadığım için bir türlü başlayamıyorum.  :'(
Bu kadar beğendiysen yap abi goughun tasarımı olanı koy monitörün önüne bir kağıt şeklini kopyala yapmaya başla böyle aşık olduğunu bilsem kopyalama demezdim :D
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
« Yanıtla #26 : 21 Mayıs 2014, 13:12:20 »
Ben gough bıçağı olduğu için demedim onu. kafamdaki şekli bir türlü bulamıyorum öyle bakıp yapınca olmuyor o. Çeliği keserken çıkarıyorum genelde profili ama o zaman çeliği ziyan etme riski var.
Bana sade, basit, kullanışlı ve zarif bir bıçağın kesin çizimi lazım. Acaba Özgür ustada hala hazır profil bulunuyor mu

Zafer-

• 340
« Yanıtla #27 : 21 Mayıs 2014, 13:37:53 »
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=5273.0

Bu başlık sabitlense iyi olur Emre usta nerdesin  :)

Burda 1000 in üzerinde model var gough un modelleri gibisi de var

https://onedrive.live.com/?cid=B5D228ED1930C2BB
« Son Düzenleme: 21 Mayıs 2014, 13:42:23 Gönderen: Zafer- »

Zafer-

• 340
« Yanıtla #28 : 23 Mayıs 2014, 21:18:10 »
Resolute

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #29 : 23 Mayıs 2014, 23:03:32 »
ya bu modele bayıldım resmen kızarsa kızsın ben yapmak istiyorum :)  zafer bey şimdi ben bu resmidirek yazıcıdan çıkarsam birebir boyut olur mu? çünkü ben çeliğin üzerine yapıştırarak profili çıkarıyorum. resmi yazdırınca birebir olmuyorsa bire bir kağıda dökmek nasıl mümkün olur acaba? teşekkürler.
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
« Yanıtla #30 : 24 Mayıs 2014, 08:30:21 »
Resolute

Çok teşekkürler
ya bu modele bayıldım resmen kızarsa kızsın ben yapmak istiyorum :)  zafer bey şimdi ben bu resmidirek yazıcıdan çıkarsam birebir boyut olur mu? çünkü ben çeliğin üzerine yapıştırarak profili çıkarıyorum. resmi yazdırınca birebir olmuyorsa bire bir kağıda dökmek nasıl mümkün olur acaba? teşekkürler.

Resmi yazdırın ve ölçün. Ölçüler orda yazılı olanla aynı ise doğrudur. değilse yazıcının büyütme küçültme ayarlarıyla oynayabilirsiniz

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #31 : 24 Mayıs 2014, 09:43:00 »
Çok teşekkürler
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

ahayaloglu

• 379
  • Ahmet / 1961 / B rh +
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #32 : 24 Mayıs 2014, 11:02:03 »
Paylaşım için teşekkürler.
You lie, we die.

Zafer-

• 340
« Yanıtla #33 : 24 Mayıs 2014, 14:31:22 »
Autocad dosyasını ekledim. Yalnız adam istemiyorsa bu da bi nevi hırsızlığa girer, kul hakkı, etik doğrultusunda bıçağı birebir aynı yapmayıp da kendinizden birşeyler katarsanız, hem size özel eşi olmayan bıçak olur hem de öbür tarafta uğraşmazsınız.Namlu pek özgün değil tipik dağbayır namlusu gibi tavsiyem kabzayı zevkinize göre değiştiriverin.

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #34 : 24 Mayıs 2014, 14:43:16 »
Sadece kendiniz kullanacaksanız satma amacınız yoksa dert etmeyin ancak kimse 300 dolara sayılı adette satılan bıçağının kopyalarını görmek istemez.Dilerseniz adama sitesinden ulaşıp sorabilirsiniz tasarımını kullanmayı ben hızlandırılmış bıçak yapımı videosundan sonra mesaj atmıştım olumlu dönmedi belki o zaman ki yaşımdan ötürüdür, büyük bir firma olsaydı kullanın derdim ama adam bıçaklarının ağzını tek tek eğe ile açıp her türlü test ile sınayan bir üretici.  ;)  Bu kadar çok model arasında neden bu profil orası ayrı konu tabi.
« Son Düzenleme: 24 Mayıs 2014, 15:06:13 Gönderen: Osman Kurt »
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
« Yanıtla #35 : 24 Mayıs 2014, 16:26:17 »
Tıpkısının aynısı yapmaya niyetim yok zaten benim. Kıçtaki o sivri tarafı iptal edecem. Taşlama eşiğinin altındaki çıkıntıyı da biraz farklılaştıracam. Boyutunu da birkaç santim büyüyttük mü bıçak kopya olmaktan çıkıp ondan esinlenilmiş bir şekil alacak ;D

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #36 : 24 Mayıs 2014, 19:50:24 »
Evet haklısınız ama zaten çok çok acemiyim henüz ilk bıçağımı bile bitirmedim yani hem istesemde aynısını çıkaramam hemde satmak gibi bi durum yok. Modeli beğendim ve ağız açısı namlunun sonuna kadar olduğu için yapımıda daha kolay olur gibi geldi :) ondan da heveslendim biraz. Yaparsam kabzayı da başka düşünüyorum zaten. Aslında yapmak istediğim bi model var ama elimde çizimi yok çizimi olsa onu da yapabilirim. Acaba resmi paylaşsam bana çizebilir misiniz?

Zafer-

• 340
« Yanıtla #37 : 25 Mayıs 2014, 15:27:26 »
Evet haklısınız ama zaten çok çok acemiyim henüz ilk bıçağımı bile bitirmedim yani hem istesemde aynısını çıkaramam hemde satmak gibi bi durum yok. Modeli beğendim ve ağız açısı namlunun sonuna kadar olduğu için yapımıda daha kolay olur gibi geldi :) ondan da heveslendim biraz. Yaparsam kabzayı da başka düşünüyorum zaten. Aslında yapmak istediğim bi model var ama elimde çizimi yok çizimi olsa onu da yapabilirim. Acaba resmi paylaşsam bana çizebilir misiniz?

Olur hocam belki hazır şablonu vardır paylaşınız.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #38 : 26 Mayıs 2014, 09:54:58 »
çok teşekkür ederim zafer hocam bıçak bu:

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
« Yanıtla #39 : 26 Mayıs 2014, 12:18:17 »
eğer elinizde birkaç şef bıçağı çizimi varsa çok büyük olmayandan çok makbule geçer
Yakında bir arkadaşımın düğünü var. Düğün hediyesi olarak bir küçük bir orta boy mutfak bıçağı yapmak niyetindeyim ama düzgün bir form bulamadım.
Yardımcı olursanız çok iyi olur. Şimdiden teşekkürler