Valla fotograftan gördüğüm kadarıyla sadece bükülme varmış gibi, hafif bir mengenede tersine bükme ile hallolabilecek bişeye benziyor. Kalınlık konusunda arkadaşlara tamamen katılıyorum. Namlu genişliklerini özellikle derin taşlanacak bıçaklarda biraz pay ile kesmekte yarar var, en azından 1-2 milim. Ben bazı taşlamalarda baya geniş tutup nerdeyse sıfıra kadar taşlıyorum. Sonra 0.5-0.6mm olana kadar alıyorum ağızı.
Yamulma dikkat ettiğim kadarıyla tam yalancı ağızın eşiğinden uca doğru üstten bakıldığında sağa doğru yaklaşık 1.8 - 2 mm kadar. Bence düzeltme için fazla kibar davrandınız

Biraz daha yüklenseniz düzelir gibi. Zımpara yaparken de bıçağın altındaki boşlukları tam desteklemek için ufak parça kürdan, kıymık vs bişeylerle iyice desteklemek gerekebiliyor. Bıçaktan bıçağa farklı açılar olduğundan etraftaki malzemede biraz yaratıcı modifikasyonlar gerekebilir desteklemede, hele tam taşlamalarda malzeme oldukça incelebildiğinden uca doğru tam temas gerekebiliyor ısıl işlem öncesi işlemlerde...