Bıçak Sanatı - Forum

Balta - İzmir'den aldım

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Bornova-İzmir
Ynt: Balta - İzmir'den aldım
« Yanıtla #60 : 05 Aralık 2013, 22:20:49 »
Daha da açık sorayım. 3260 efsafında bir malzeme döküm yöntemiyle elde edilemez mi?
Be yourself, no matter what they say...........

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #61 : 05 Aralık 2013, 22:26:58 »
Bir çelik blokuna (yumuşatmaydı, gerilim gidermeydi falan filan bir iki tane de tavlama yaptıktan sonra) sorsak acaba o biçime hangi usulle geldiğini bilip de söyleyebilir mi? Bence olsa olsa içinde neyden yüzde kaç olduğunu söyler ve kalırdı.

Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

bushcraftturk

• *
  • 4
  • Yer: istanbul bayrampaşa
« Yanıtla #63 : 14 Aralık 2013, 22:49:33 »
hayırlı olsun

Tomahawk tarzında güzel bir balta. tek kötü yanı türkiyede bu modeller 3 parça birbirine kaynaklanarak üretiliyor. sapını ucunda kalan kısmı keşke kesmeseydiniz çünkü alttan takmalı bu modellerde o kısım baltanın saptan fırlayıp çıkmasını engeller. bunun önüne geçmek için başına kama yada çivi çakabilirsiniz ama bu da baltayı artık oraya sabitlemeniz demektir. bu modelleri yurt dışında gerektiğinde saptan çıkararak bıçak gibi de kullanıyorlar.

cold steel in bu şekilde çok popüler 2 baltası var "trail hawk" ve "pipe hawk" değerlendirme videolarını izlemenizi öneririm

sapının 55 60 cm arası olması iyidir. bu sayede hızla ivmelendirebilirsiniz. aynısının çok eskisi bende de var babamdan kalmıştı sapını kendim yenledim resimlerini ekliyorum

hayırlı olsun

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #64 : 14 Aralık 2013, 23:16:17 »
hayırlı olsun

Tomahawk tarzında güzel bir balta. tek kötü yanı türkiyede bu modeller 3 parça birbirine kaynaklanarak üretiliyor. sapını ucunda kalan kısmı keşke kesmeseydiniz çünkü alttan takmalı bu modellerde o kısım baltanın saptan fırlayıp çıkmasını engeller. bunun önüne geçmek için başına kama yada çivi çakabilirsiniz ama bu da baltayı artık oraya sabitlemeniz demektir. bu modelleri yurt dışında gerektiğinde saptan çıkararak bıçak gibi de kullanıyorlar.

cold steel in bu şekilde çok popüler 2 baltası var "trail hawk" ve "pipe hawk" değerlendirme videolarını izlemenizi öneririm

sapının 55 60 cm arası olması iyidir. bu sayede hızla ivmelendirebilirsiniz. aynısının çok eskisi bende de var babamdan kalmıştı sapını kendim yenledim resimlerini ekliyorum

hayırlı olsun

Aman muhterem, bir tuzlu ayran içip soluklanın. Aceleyle başlığın içeriğindeki bazı ayrıntıları kaçırmışsınız:

-- Balta, üç parçadan değil, tek parçadan üretilme.

-- Sapın da üstünden değil altından bir parça kestim. Yani baltanın küpüne uzak uçtan kestim. O taraf, baltanın çıkmasını etkilemez.  ;)
Namık Kemal
Instagram'da ben

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #65 : 06 Şubat 2014, 17:18:30 »
Baltanın son halini paylaşayım.

Bir ara, ağırlığını biraz azaltmak, daha düz bir yüzey, köşelerden kurtulmak ve biraz da şeytan dürtmesinden dolayı baltayı çok kabaca da olsa zımparalamıştım. Vaktim olup da daha çok uğraşssam ve sapı değiştirsem çok daha güzel bir fotoğraf verecekti.

Çeliğin sertliğini hafızamı tazelemek için kontrol ettim. HRC'si nedir bilemem ama baltaya ufak Leatherman'imin eğesinin işlemediğini söyleyeyim. Her şey yolunda.   8)
Namık Kemal
Instagram'da ben

Talha Akdeniz

• *
  • 29
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: sakarya
« Yanıtla #66 : 06 Şubat 2014, 20:20:58 »
Güzelmiş.Kazasız belasız kullanın artık.

nacho_grande

• 499
  • Serhan Yenilmez
    • Akantus Ahşap Emprenye
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #67 : 06 Şubat 2014, 20:23:18 »
Eylem Ustam eline sağlık, çok yakışıklı olmuş parlayınca. :)
"Kavgalarda, açıkça üstün olan tarafın, zayıf olan tarafa yatağanın keskin ağzıyla değil de, sırtıyla müdahale etmesi bir görgü kuralıydı." (Kaynak, Vikipedi)

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #68 : 06 Şubat 2014, 20:26:28 »
Eylem usta baltaya polisaj nasıl olur?
Okinawian

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #69 : 06 Şubat 2014, 21:47:56 »
Polisajla bırakmak istemezdim ama karartmadan ya da matlaştırmadan önce çok emiz bir yüzey elde etmek isteyebilirim. Bakımını iyi yapabilecekseniz polisajla da güzel duracaktır.
Namık Kemal
Instagram'da ben

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #70 : 06 Şubat 2014, 22:02:28 »
İlk İzmir ziyaretinde balta almak şart oldu. :)
Okinawian

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #71 : 06 Şubat 2014, 23:41:27 »
Ustaların sakallı balta da yaptığını hatırlatayım. Bu fotoğrafta sağda altta sakallı balta da görünüyor:

Namık Kemal
Instagram'da ben

nacho_grande

• 499
  • Serhan Yenilmez
    • Akantus Ahşap Emprenye
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
« Yanıtla #72 : 07 Şubat 2014, 01:33:47 »
Ben çok yakında İzmir' e taşınıyorum, abonesi olurum herhalde. :)
"Kavgalarda, açıkça üstün olan tarafın, zayıf olan tarafa yatağanın keskin ağzıyla değil de, sırtıyla müdahale etmesi bir görgü kuralıydı." (Kaynak, Vikipedi)

Mohawk

• 27
  • Meslek: Turizm
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #73 : 21 Şubat 2014, 19:12:45 »
Şimdi ben bu işten hiç anlamayan biri olarak, bu balta iyi mi kötümü hiçbir şey anlamadım:) ama yinede almayı planlıyorum. 

hüseyin özbay

• *
  • 29
  • Meslek: kamu
  • Yer: izmir
« Yanıtla #74 : 22 Şubat 2014, 19:34:51 »
haftada en az bir kere bende uğruyorum.nacak balta çeşitleri çok güzel hoşuma gidiyor.ayrıca isteğe göre pala nacak yapıyorlar.süleyman usta ilgili ve yardımcı.saygılar.

pumpingiron

• 105
  • Erman
  • Meslek: Mekanik
« Yanıtla #75 : 02 Mart 2014, 14:38:43 »
bende izmirdeyim istiyen arkadaşlara yardımcı olabilirim arada ankaraya gidiyorum aile orada, beypazarda ve kızılcahamamda özellikle çok iyi sonuçlar veren baltalar var.

tufan

• 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
« Yanıtla #76 : 02 Mart 2014, 15:45:37 »
bende izmirdeyim istiyen arkadaşlara yardımcı olabilirim arada ankaraya gidiyorum aile orada, beypazarda ve kızılcahamamda özellikle çok iyi sonuçlar veren baltalar var.

isterim yardımcı olursanız ,eylem ustanın baltasının aynısının küçüğü yanımda taşımaya ,şimdiden teşekkürler
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #77 : 03 Mart 2014, 00:36:53 »
Bendeki en ufak boy.
Namık Kemal
Instagram'da ben

ghotzy

• **
  • 59
  • cut.. or not cut !
  • Meslek: Muhasebe-Finans
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #78 : 03 Mart 2014, 09:03:44 »
eğer yardımcı olabilecek dostlar varsa Eylem bey'in baltasından bende talibim  ;)

pumpingiron

• 105
  • Erman
  • Meslek: Mekanik
« Yanıtla #79 : 06 Mart 2014, 16:36:03 »
isteyen arkadaşlar mail atsınlar işim olmazsa ctesi ilgilenebilirim. bu tarz baltalar odun  veya kütükleri yarmak için kullanıma uygunlar. kesim için balta ihtiyacınız var ise sakallı, ağız kısmı düz baltaları tercih edin.