Bıçak Sanatı - Forum

O-2 San-Mai

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
O-2 San-Mai
« : 27 Kasım 2013, 18:18:24 »

Merhabalar ustalarım ve arkadaşlar. Son yaptığım beşli san-mai çalışmamı sizlerle paylaşmak istedim. Dış yüzeyde 2*1cm  lama, ortada 1.5 mm lik testere çeliği , ortada ise 16 mm lik kare O2 kullandım.  Kaynaktan önce 16 mm lik O2 yi dövüp 2o mm lik lama haline getirip kaynağı öyle yaptım. Bu çalışmamda iş bitipde ağzı açtığımda sol yanakta tam ortada tutmayan ( kullandığım testere çeliğinden kaynaklanan ) bir bölme olduğunu gördüm. Danıştığım ustalar bıçağın performansına zararı olmayacağını söyledikleri için tamamlamaya karar verdim ve bugün bitti. Çıkan profil çok hoşuma gitti. Uzunluğu 34 cm, namlu 20 cm, kalınlık 5 mm, genişlik 4 cm civarı. Sapta ismini bilmediğim Taner ustanın bana hediyesi olan bir ağaç kullandım. Değerli öneri ve görüşlerinizi bekliyorum, herkese selamlar.

Soytürk Dönmez

• 4198
Ynt: O-2 San-Mai
« Yanıtla #1 : 27 Kasım 2013, 18:19:36 »
  Daha fazla resimler Bloğumda  ;)

http://soyturkdonmez.blogspot.com/

ghotzy

• **
  • 59
  • cut.. or not cut !
  • Meslek: Muhasebe-Finans
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #2 : 27 Kasım 2013, 18:27:38 »
ellerinize sağlık gerçekten çok başarılı, tebrikler... :2up

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #3 : 27 Kasım 2013, 18:35:20 »
Ellerine sağlık kardeşim harika olmuş. Bu profil yapısı çok hoşuma gitti. Her yeni bıçağın bir öncekinden dahamı güzel oluyor ne :) Blogtaki fotolarda başka güzel olmuş  :2up :2up :2up :2up :2up

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #4 : 27 Kasım 2013, 18:48:24 »
Ustam çok güzel bir eser olmuş ellerin dert görmesin.

Bloğunuz hayırlı olsun.
Okinawian

« Yanıtla #5 : 27 Kasım 2013, 19:01:57 »
Çok cevval bir şey olmuş Soytürk  :2up ellerine sağlık diyorum. ( sap ahşabı pelesenk veya gül olabilir.)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #6 : 27 Kasım 2013, 19:53:52 »
güzel olmuş Soytürk  ;) paslanmaz sanmaimi göreceğiz bundan sonra .?      Sefa usta plesenk yada gül değil. taaa eskıden serdar getırmıstı bana. ondan öğrenırım ne olduğunu.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #7 : 27 Kasım 2013, 20:56:02 »
ellerinize sağlık gerçekten çok başarılı, tebrikler... :2up

Teşekkür ederim.
Ellerine sağlık kardeşim harika olmuş. Bu profil yapısı çok hoşuma gitti. Her yeni bıçağın bir öncekinden dahamı güzel oluyor ne :) Blogtaki fotolarda başka güzel olmuş  :2up :2up :2up :2up :2up

Sağolasın Salim kardeşim, evet bu profili bana da çok sıcak geldi biraz daha çalışacağım üzerinde  ;)

Ustam çok güzel bir eser olmuş ellerin dert görmesin.

Bloğunuz hayırlı olsun.

Çok teşekkür ederim.

Çok cevval bir şey olmuş Soytürk  :2up ellerine sağlık diyorum. ( sap ahşabı pelesenk veya gül olabilir.)

Teşekkür ederim Sefa ustam, gül olmadığına eminim fakat pelesenk hakkında fikrim yok.

güzel olmuş Soytürk  ;) paslanmaz sanmaimi göreceğiz bundan sonra .?      Sefa usta plesenk yada gül değil. taaa eskıden serdar getırmıstı bana. ondan öğrenırım ne olduğunu.

:) Paslanmaz konusunda emin değilim, karbonun ayrı bir yeri var bende, daha sıcak geliyor, bundan sonraki denemem pulanya bıçağı ile olacak kısmetse ;)

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #8 : 27 Kasım 2013, 21:18:01 »
Eline sağlık abi :)
Bencede Taner abinin tavsiyesine artık geçebilirsin paslanmaz arası karbon bekliyoruz senden. :2up
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #9 : 27 Kasım 2013, 21:43:16 »
Eline sağlık abi :)
Bencede Taner abinin tavsiyesine artık geçebilirsin paslanmaz arası karbon bekliyoruz senden. :2up

Teşekkür ederim, o olabilir işte, yavaş yavaş deneyerek gidiyoruz  ;)

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #10 : 28 Kasım 2013, 00:44:25 »
Soytürk harika olmus ellerine sağlik bizim Nandger'in goliath'ina benzemiş kullananlar müthiş memnunlar kesme ve kapma açilari çok kararli kullanacak arkadas izlenimlerini yazarsa çok memnun oluruz.çok güzel bir modeli senin elinden ve yorumundan görmek bayaği bir moral kaynaği oldu takipteyiz ;)
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #11 : 28 Kasım 2013, 01:15:12 »
Bununla kesip biçmeye doyulmaz. Tabi öyle kolay kıyılmaz ama başlanınca da durulmaz. Eline sağlık.  :2up
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

YAŞAR PEHLİVAN

• 362
  • Meslek: memur
  • Yer: sakarya
« Yanıtla #12 : 28 Kasım 2013, 08:07:12 »
Eline koluna sağlık  Soytürk ustam harika olmuş,bayıldım valla.. :2up :2up :2up

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #13 : 28 Kasım 2013, 08:31:24 »
Eline sağlık Soytürk,  :2up

Sap takılınca daha da güzelleşmiş can bulmuş,
Yalnız şu hızar çeliği birde net bir kontrast sağlasaymış daha da güzel olacakmış.

Şu 15n20'yi bi bulsan... ;)

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
« Yanıtla #14 : 28 Kasım 2013, 08:33:36 »
Soytük kardeşim ellerine emeğine sağlık çok güzel ve çok mükemmel bir eser olmuş tebrikler  :2up :2up :2up

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #15 : 28 Kasım 2013, 08:36:21 »
soytürk eline sağlık kardeşim 10 numara bir iş olmuş eh artık devamını bekleriz bu işlerin  :2up :2up :2up :2up :2up

bu arada hızar çeliklerinde kontras yakalamak biraz alengirli yerli malı ise 75cr1 kulanıyorlar avrupa malı ise denk gelirse 15n20 kıvamında bir çelik oluyor
avrupadan 3,5 kalınlıkta 15n20 getirmek lazım
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #16 : 28 Kasım 2013, 08:38:54 »

Aynen... ;)

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #17 : 28 Kasım 2013, 09:21:47 »

Aynen... ;)

aslında bende var biraz ama tembellikten Soytürkün yanına gidemiyoz ki  O:-)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #18 : 28 Kasım 2013, 10:23:29 »
Soytürk harika olmus ellerine sağlik bizim Nandger'in goliath'ina benzemiş kullananlar müthiş memnunlar kesme ve kapma açilari çok kararli kullanacak arkadas izlenimlerini yazarsa çok memnun oluruz.çok güzel bir modeli senin elinden ve yorumundan görmek bayaği bir moral kaynaği oldu takipteyiz ;)

Teşekkür ederim kaya ustam, İnşallah yakın zamanda sahibini bulurda kullanılır bizde raporu alırız  :-\

Eline koluna sağlık  Soytürk ustam harika olmuş,bayıldım valla.. :2up :2up :2up

Teşekkür ederim.

Eline sağlık Soytürk,  :2up

Sap takılınca daha da güzelleşmiş can bulmuş,
Yalnız şu hızar çeliği birde net bir kontrast sağlasaymış daha da güzel olacakmış.

Şu 15n20'yi bi bulsan... ;)

Teşekkür ederim Gökhan ustam, evet kontrsatta sıkıntı var hele fotodan hiç belli olmuyor. Ah şu imkansızlıkların gözü kör olsun  ::)

Soytük kardeşim ellerine emeğine sağlık çok güzel ve çok mükemmel bir eser olmuş tebrikler  :2up :2up :2up

Teşekkür ederim Rasim ustam.

soytürk eline sağlık kardeşim 10 numara bir iş olmuş eh artık devamını bekleriz bu işlerin  :2up :2up :2up :2up :2up

bu arada hızar çeliklerinde kontras yakalamak biraz alengirli yerli malı ise 75cr1 kulanıyorlar avrupa malı ise denk gelirse 15n20 kıvamında bir çelik oluyor

Sağol Özgür, yanılmıyorsam 1.5 senedir ha geldin ha gelecen, herhalde önümüzdeki 2 sene içinde gerçekleşir bu  :P

mehmet turan

• *
  • 445
  • Meslek: kimya
  • Yer: istanbul Pendik
« Yanıtla #19 : 28 Kasım 2013, 10:38:36 »
Soytürk eline sağlık gerçekten göz alıcı. Ayrıca kabzanın malzemesini de merak ettim öğrenirsen bizimle de paylaşır mısın?
Zevkleri bıçak gibi kesen ölümü sıkça anın.