Bıçak Sanatı - Forum

Balkona Tezgah

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
Balkona Tezgah
« : 26 Kasım 2013, 17:16:11 »
Malum kış gününde atölyesi olmayanlar evlerde, evlerden kovulunca da balkonda çalışmaya mahkum kalıyoruz. Geçen gün kabza çıkarma işe ile uğraşırken belim koptu desem yerlidir. Küçük mengeneyi 4-5 kg ağırlığında silindirik bir kütüğe sabitleyip evde o şekilde kullanmaya çalışıyordum.  Beşik sallar gibi sallanan  mengeneyi mecburen bir elimle sabitlemeye çalışıyor diğer elimle de  malzemede çalışıyordum. Hal böyle olunca sürekli eğilerek çalışıyor, neticede ağrıyan bir bele sahip oluyordum.

Mutfak balkonu en olarak  80 cm. Bu balkona masasız bir tezgah kurmak  galiba tek çıkar yolum. Mengeneyi çalışırken takıp, iş bitince sökmek için nasıl bir aparat kullanmalıyım? Alt ve üst komşu rahatsız olmayacak şekilde..

Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Balkona Tezgah
« Yanıtla #1 : 26 Kasım 2013, 17:30:07 »
Mengeneyi işkenceler veya kazancı mengeneleri yardımı ile bağlayabilirsin diye düşünüyorum. İş bitiminde de sökmesi kolay olur. Aslında daha güzeli aşağıdaki resimdeki gibi mengene altlığı kullanabilirsin.

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #2 : 26 Kasım 2013, 17:35:23 »
Salim usta, benim evin balkon demirleri bu aparatı takmaya müsait değil maalesef :(
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #3 : 26 Kasım 2013, 19:08:03 »
Balkon demiri ise olay farklı tabi. O zaman da aşağıdaki sistem gibi bir şey yapıp mengeneyi ona sabitleyebilirsiniz. Ses yapmaması içinde balkon demiri ile bu aparat arasına kauçuk benzeri bişey veya eskimiş terlik altı falan kullanabilirsiniz.

adiyez

• 68
  • Osman HOCAOĞLU
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #4 : 26 Kasım 2013, 22:31:07 »
Balkon demirine mengene bağlamak tüm apartmana eğe senfonisi yayını yapmana yarar. Gene kütük kullanman daha mantıklı, benim mengenem kanca marka en ufak boyundan
http://www.kanca.com.tr/Default.asp?Section=Product&Act=List&ID=2&CategoryID=6&GroupID=18&CatName=Mini%20Masa%20Mengenesi
linkteki mengene. Mengenemin alt tablasını söktüm ve vida yerlerinden (2 adet), çapı 30 cm civarında olan ve memleketten getirdiğim dişbudak kütüğünün üstüne vida ile sabitledim. Yaklaşık 4-5 yıldır bu şekilde her işimde kullanıyorum.