bende çok kararsızım sizin gösterdiğiniz modellere bakarken
250 tl ile başladım 300-350 bandına çıktım, şimdi de madem o kadar verdim 540 da veririm
75 tl de chip para ile aksesuar alırım dedim
çok mu saçmaladım- çok mu uçtum. artık bende karıştırdım.
Gökhan bey,
Çok güzel bir makine bu sınıfın en iyisi denilebilir,ama bu işi hobi dışına taşıyıp ticari olarak birşeyler yapacağım derseniz daha iyi bir sutun matkap almanız lazım,bu cihaz daha çok hobi maksatlı kullanıcak ve elektronik kontrolcülü bir makine,bütçe müsaitse alnabilir..
Salim ustamıza aldığımız sutun matkaba benzer modeller olarak çeşitli markalarda var,bizim atölyemizde de var ve yumuşatılmamış EĞE dahil (en az 65hrc sertlikte burda iş kesici uçta bitiyor) deldik ve sorun çıkmadı,
Bence bu sınıf bir makine alıp doğru yatırımı kaliteli uçlara (özellikle en çok kullanılan uçlar 5,6,7 karbür veya iyi bir marka olsun) yapmak daha doğru olacaktır..
tercih sizin..
Benim matkapla başlayıp frezeye kadar giden düşüncem 4-5 ayın sonunda sağolsun Bülent (BLACK08) arkadaşımızın tavsiyesi ve desteği ile matkapta son buldu. Cebime kalan parayla çalışma masamı yaptırdım. Bahsettiğiniz matkabı da Bülent kardeşimle konuştuk ve gerek olmadığına karar verdik. Bu matkabın internette kullanımıyla alakalı videolarda var. Metal işleri için değilde ahşap için çok daha kullanışlı gibi geldi bana. Güzel ama bence bu kadar çok para vermeye gerek yok.
aynı fikirdeyim,amaç hobi ve bu cihazlarda çok kötü değil her şeklilde iş görüyor