Bıçak Sanatı - Forum

Bosch Pbd 40 Dijital Gösteregeli Tezgah Tipi Matkap Alayım mı

legolas

• 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
arkadaşlar bir tane sütun matkap almak istiyorum ve bu ürünü düşünüyorum biliyorum bu konu forumda çok açıldı ve tartışıldı ama ürünün fiyatı çok cazip geldi arkadaşları da haberdar etmek adına yazdım birazda. bu ürün 650-750 tl arası fiyatlar da satılıyor. şimdi ise hepsiburada da

KDV Dahil : 539,90 TL satılıyor uygun kredi kartına da 75 tl parapuan veriyor.

hal böyle olunca cazip geldi acaba alayım mı diye düşündüm.

nedersiniz bu ürün alınırmı, yoksa ağır hizmete gelmez mi, hobi için mi uygun olur. görüş ve önerileriniz için bekliyorum

yanlız bu soru 3 gün sürelidir. hemen alacam.... :'( :(
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
Ynt: Bosch Pbd 40 Dijital Gösteregeli Tezgah Tipi Matkap Alayım mı
« Yanıtla #1 : 25 Kasım 2013, 12:26:12 »
İyi günler Gökhan bey, matkap çok güzel fiyat olarakta inidirimde söylediğiniz gibi lakin bence lüks yarı fiyatına bizim işimizi görebilecek çok çeşit marka matkap var örnek olarak einhell var bende gayet memnunum. Diğer eksikleri tamamlarsınız hem bu.

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #2 : 25 Kasım 2013, 12:46:49 »
http://www.hirdavatdukkan.com/QUANTUM-B14-SUTUNLU-MATKAP,PR-2857.html

isinizi gorucek matkap bu ben bunu kullanıyorum cok memnunum ve forumda bicok arkadastada var tavsiye ederım

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #3 : 25 Kasım 2013, 12:50:46 »
Paran çoksa al derim ama bende matkap alırken kararsız kaldım. Hatta bir ara neredeyse freze almayı düşünmüştüm. Gerek yer sorunundan gerekse hobi olarak yaptığımız bir işe o kadar çok para bağlamak istemediğim için uygun fiyatlı bir matkap (RTR MAX - RTM613) aldım.

legolas

• 1067
  • Gökhan
« Yanıtla #4 : 25 Kasım 2013, 13:50:14 »
bende çok kararsızım sizin gösterdiğiniz modellere bakarken
250 tl ile başladım 300-350 bandına çıktım, şimdi de madem o kadar verdim 540 da veririm
75 tl de chip para ile aksesuar alırım dedim

çok mu saçmaladım- çok mu uçtum. artık bende karıştırdım.
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #5 : 25 Kasım 2013, 13:59:00 »
:) Benim matkapla başlayıp frezeye kadar giden düşüncem 4-5 ayın sonunda sağolsun Bülent (BLACK08) arkadaşımızın tavsiyesi ve desteği ile matkapta son buldu. Cebime kalan parayla çalışma masamı yaptırdım. Bahsettiğiniz matkabı da Bülent kardeşimle konuştuk ve gerek olmadığına karar verdik. Bu matkabın internette kullanımıyla alakalı videolarda var. Metal işleri için değilde ahşap için çok daha kullanışlı gibi geldi bana. Güzel ama bence bu kadar çok para vermeye gerek yok.

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #6 : 25 Kasım 2013, 14:32:01 »
sahibinden.com bı goz atmanı tavsiye ederım

BLACK08

• Scandi,her şeyi keser..
  • 684
  • Bülent/1975
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #7 : 25 Kasım 2013, 14:37:02 »
bende çok kararsızım sizin gösterdiğiniz modellere bakarken
250 tl ile başladım 300-350 bandına çıktım, şimdi de madem o kadar verdim 540 da veririm
75 tl de chip para ile aksesuar alırım dedim

çok mu saçmaladım- çok mu uçtum. artık bende karıştırdım.

Gökhan bey,

Çok güzel bir makine bu sınıfın en iyisi denilebilir,ama bu işi hobi dışına taşıyıp ticari olarak birşeyler yapacağım derseniz daha iyi bir sutun matkap almanız lazım,bu cihaz daha çok hobi maksatlı kullanıcak ve elektronik kontrolcülü bir makine,bütçe müsaitse alnabilir..

Salim ustamıza aldığımız sutun matkaba benzer modeller olarak çeşitli markalarda var,bizim atölyemizde de var ve yumuşatılmamış EĞE dahil (en az 65hrc sertlikte burda iş kesici uçta bitiyor) deldik ve sorun çıkmadı,

Bence bu sınıf bir makine alıp doğru yatırımı kaliteli uçlara (özellikle en çok kullanılan uçlar 5,6,7 karbür veya iyi bir marka olsun) yapmak daha doğru olacaktır..

tercih sizin..

:) Benim matkapla başlayıp frezeye kadar giden düşüncem 4-5 ayın sonunda sağolsun Bülent (BLACK08) arkadaşımızın tavsiyesi ve desteği ile matkapta son buldu. Cebime kalan parayla çalışma masamı yaptırdım. Bahsettiğiniz matkabı da Bülent kardeşimle konuştuk ve gerek olmadığına karar verdik. Bu matkabın internette kullanımıyla alakalı videolarda var. Metal işleri için değilde ahşap için çok daha kullanışlı gibi geldi bana. Güzel ama bence bu kadar çok para vermeye gerek yok.

aynı fikirdeyim,amaç hobi ve bu cihazlarda çok kötü değil her şeklilde iş görüyor :)

legolas

• 1067
  • Gökhan
« Yanıtla #8 : 25 Kasım 2013, 14:38:14 »
2 haftadır sahibinden'e de çok baktım sanayi tipi olanlardan var, yada sadece reklam var fiyat yazmıyor, böyle watt'ı yüksek fiyatı uygun bir tane bulamadım.

legolas

• 1067
  • Gökhan
« Yanıtla #9 : 25 Kasım 2013, 14:44:40 »
aynen katılıyorum lafı da çok uzatmıyorum bu bosh olan makineden vaz geçtim. şimdi sorumu değiştirerek devam ediyorum alacağım sütun matkabın waat en az kaç olmalı 250w-350w arası olanlar bana çok cılız geliyor tabi hiç kullanmadım, bildiğimden değil. şöyle o büyüklükte ki bir matkabın gücünün de yüksek olması gerek gibi geliyor. gücü yüksek olanların da parası hiç ucuz değil. bu da benim açımdan başka bir çıkmaz

bu arada bu tip matkapların ağır devirde dönmesinin önemli olduğu biliyorum, yoksa metali delerken yüksek devirlerde uç yanıyor, düşük devir olayı da olmasa bir matkap tutucu ile 25 tl ye bu işi bitirmekte vardı.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #10 : 25 Kasım 2013, 15:28:48 »
Bence sütunlu matkapta aranacak bir numaralı özellik, tablasının esnememesi ve matkabın dik bir delik delmesi. Diğer şeyler zaten ya illa ki geliyor ya da idare ediyor.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

BLACK08

• Scandi,her şeyi keser..
  • 684
  • Bülent/1975
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #11 : 25 Kasım 2013, 17:35:40 »
Bence sütunlu matkapta aranacak bir numaralı özellik, tablasının esnememesi ve matkabın dik bir delik delmesi. Diğer şeyler zaten ya illa ki geliyor ya da idare ediyor.

Çok doğru bir tespit,amaç dik delik delmek..

Misal en kalın deldiğimiz malzeme olsun olsun fantazi yaptık eğeden bıçak yapıyoruz desek bile 7mm..

Ben 350w gücünde sütün matkapla yumuşatmadan 7mm eğe deldim,sorun olmadı,ahşap malzemede zaten sorun olmaz..

Mehmet ustamızın tavsiyesi olan makine bence de çok yeterli,çok sert malzeme delerken tablayı alttan desteklersiniz,esneme minumum seviyeye ye iner..

http://www.hirdavatdukkan.com/QUANTUM-B14-SUTUNLU-MATKAP,PR-2857.html

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #12 : 25 Kasım 2013, 20:58:45 »
2 haftadır sahibinden'e de çok baktım sanayi tipi olanlardan var, yada sadece reklam var fiyat yazmıyor, böyle watt'ı yüksek fiyatı uygun bir tane bulamadım.

Gökhan bey ben 3 senedir bakıyorum  ;D  denk gelmedi. Ben 450 tl civarıydı sanırım sedef marka dijital göstergeli aldım 1.5 yıldır kullanıyorum genel olarak iyi fakat geçen gün bir hata yaptım ve daha ince matkaptan başlayıp kalın uca doğru gideceğime direk 15 mm lik uç bağlayıp 8-9 mm lik bir parçayı deleyim derken ( hemde konik bir parça ) ucu kaptırdım ve mili hafifde olsa yamulttum. Kullandığı malzemeye hasas biri olarak bayağı üzüldüm ama elden birşey gelmez malesef. Sahibindeni takip etmemin sebebide iyi bir yerli denk gelirse motorunu değiştirip ( motorlar trifaze, benim elektrik monofaze) evladiyelik bir matkap sahibi olmak  ::)

Emrah kent

• 641
  • Meslek: karasör
  • Yer: izmir
« Yanıtla #13 : 26 Kasım 2013, 01:03:37 »
gökhan bey bılmıyorum bakdınızmı yada gormusuzdur stun matkap satandları var 80_90 ytl cıvarında mevcut matkabı baglıyorsunuz ama frezee de olarak kullanamak istıyorum dersenız ileride ozman olmaz bir arattırın bakın işimi gorur dıyorsanız buda bir altarnatif olabılır size

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #14 : 10 Ekim 2016, 21:33:12 »
Bu matkaplarda uç sıkışması problemi yaşayan var mı acaba?
Mandreni bir türlü açamıyorum.
 :-\
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #15 : 10 Ekim 2016, 22:27:37 »
Abi mandreni kilitleyen kırmızı halka ile ilgili bir sıkıntı olabilir.  ::)
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #16 : 10 Ekim 2016, 22:59:35 »

Çok yaşadım. Matkap zorlandığında daha sık oluyor. Hatta bazen "herhalde bu sefer açılmayacak" diyorum. Ancak mandren üzerindeki delik çapına uygun bir metal çubuğu oraya saplar ve tahta bir tokmakla çubuğu sola dönderecek şekilde iki üç kez tıklarsanız kolayca açılıyor.
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

AlpercAy

• **
  • 185
    • Instagram
  • Meslek: İşsiz
  • Yer: Bursa-istanbul
« Yanıtla #17 : 10 Ekim 2016, 23:56:14 »
Merhaba bende almisken iyisi olsun vs. diye dusunerek optimum b16 aldim fakat aldigima cok mennun degiliim 650 tl te aldim. Acikcasi daha ucuz Ve ufak bir model isimi fazlasiyla gorebilitmis haftada max. 10-15 Selim icin....
Bicaklarimi paylastigim instagram sayfam
www.instagram.com/moondesignaca

Kutsal

• 2124
« Yanıtla #18 : 11 Ekim 2016, 00:12:05 »

Çok yaşadım. Matkap zorlandığında daha sık oluyor. Hatta bazen "herhalde bu sefer açılmayacak" diyorum. Ancak mandren üzerindeki delik çapına uygun bir metal çubuğu oraya saplar ve tahta bir tokmakla çubuğu sola dönderecek şekilde iki üç kez tıklarsanız kolayca açılıyor.
Sanırım aynı problem, ben de biraz zorladım çünkü ::)
Yarın deneyim bakalım.
Teşekkürler.

Kutsal

• 2124
« Yanıtla #19 : 11 Ekim 2016, 00:13:03 »
Abi mandreni kilitleyen kırmızı halka ile ilgili bir sıkıntı olabilir.  ::)
Bakalım yarınki denemeden sonra belli olacak kardeşim :D