Bıçak Sanatı - Forum

Makita lb 1200 f

Doğukan

• 232
  • Meslek: İşletme
  • Yer: İstanbul / Antalya
Ynt: Makita lb 1200 f
« Yanıtla #20 : 05 Kasım 2013, 22:35:19 »
Ne yazık ki lazzer metal den başka bir firma bulamadım lenox testere ile ilgili... diğer verdiğiniz ABD menşeli linkte ise bu makineye uygun ölçüler bulunmamakta (88.1/8"-2240mm)..Biraz daha internet yurtdışı araştırması yapacağım bakalım artık ne bulursam burada da paylaşacağım...

« Yanıtla #21 : 05 Kasım 2013, 23:52:49 »
Okulda kullandığımız bir avuç taşlama var, kaç yıldır sorunsuz kullanılıyor ( üstelik günde en az 20 değişik kişi tarafından ve her gün) Çin malı  ;) Unutulmaması gerekir ki Çin de her kaliteden mal yapılıyor.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #22 : 06 Kasım 2013, 02:39:02 »
Gerçekten Çin malı lafı artık bir anlam ifade etmiyor. Dünya ölçeğinde üretimin büyük bir kısmı Çinde süregitmekte. Amerikan'ından Japonu'na neredeyse tüm firmalar ürünlerinin büyük kısmını Çin'de ürettiriyorlar. Mesele Çinde üretilmiş olması değil, kimin ürettirdiği, üretim standartlarını kimin belirlediği...

Kipmen Sanat web sitesi

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #23 : 06 Kasım 2013, 07:22:19 »
Sefa Hocam ve Emre Usta gerçekten çok haklısınız. Bütün büyük firmaların Çinde bir fabrikası hemen hemen var. Ve dediğiniz gibi kaliteyi de Çin değil firmanın üretim standartları belirliyor. Hatta Çin yakın gelecekte kendi markalarını da bir dünya devi haline getirmesi de kaçınılmaz. Fakat şimdilik şöyle bir durum da var. Büyük firmalar segmentlerindeki kendi kalite sıralamasındaki ürünleri farklı ülkelerde ürettiriyorlar. Mesela Bisiklette Shimano yu ele alalım. En düiük model arka aktarıcı Acera, Tourney gibi modeller Çindeki fabrikada üretilirken   en üst modellerden biri olan XTR ye kadar onlarca model  Çin den sonra Hindistan, .... Taiwan, Japonya sıralamasına kadar birçok ülkede üretiliyor. Aynı şey mesela Honda Motorsikletleri içinde geçerli en alt sınıftaki Cbr ler yada Spacy scooterlar Çindeki fabrikada üretilirken Bir üst segmentte mesela PCX scooterlar Taiwan da üretiliyor. Daha üst segmentte mesela  600 cc lik Race motorları made in Japan. Yani bu hemen hemen tüm firmalarda boyle. Bosch sattıgı marketlerdeki ürünler Cin malı iken. Proff diye cıkarttıkları seri  bangladesh gibibir fabrikaydı galiba.  Tabi bu cin malı olan bir bosch bozulacak demek degil. Dediginiz gibi kaliteyi firma belirliyor. Fakat ben şimdiye kadar üzerinde MADE in GErmany yazan dandik bir ürüne rastlamadım.  Rastladım diyen de olabilir ama bunu Made in China ile kıyaslayınca :) Tabi bu almanyada kaliteyi devletin veya Tuv gibi kruruluşların belirlediğinden( şimdiki durumu bilmiyorum) olabilir. Benim bahsetmek istedigim bu idi.

ademocakli

• mgWayncUF
  • 269
    • verified ladies for private dating
  • Meslek: Kaptan
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #24 : 10 Kasım 2013, 21:39:03 »
Mobilyacıların kullandığı şerit testereleri kırılsa bile ekliyorlar hatta ölçü üzerine hazırlıyorlar bu makine içinde ölçü ile yaptırılabilir.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #25 : 10 Kasım 2013, 22:03:32 »
Şu ana kadarki tecrübem şu ki, iyi kaynaklanmış bir testere genellikle aynı anda bir çok yerden çatlamakta ve ancak sonra kırılmakta. Kırılan testereler de gözle görünür derecede körelmiş oluyorlar. O yüzden yeniden kaynaklamaya istisnai haller dışında gerek kalmadığını söyleyebilirim.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

zorro177

• *
  • 8
  • Meslek: tesviyeci
  • Yer: izmir
« Yanıtla #26 : 02 Haziran 2014, 16:57:56 »
Arkadaşlar Merhaba Forumda yeniyim.

Amatör olarak torna ile uğraşıyorum.

Şerit testere alacağım aşağıdaki iki marka arasında kararsız kaldım:

promaxx pm 72161 http://www.makinahirdavat.com/pinfo.asp?pid=3723

Optimum s91g  http://www.makinahirdavat.com/pinfo.asp?pid=2936

Amacım torna işleri için max 70 mm kadar alüminyum dolu çubuktan stok kesmek.Ayrıca dikey olarak kullanıp çelik levhadan bıçak vs için profil kesebilmek.

Optimum markayı torna ve sütunlu matkaptan biliyorum.Fena değil.İş görüyor.

Fakat Promaxx hiç kullanmadım.Kendine ait sitesi yok.Hatta böyle bir marka Türkiye dışında mevcut değil gibi :)

Promaxx sehpalı,daha ucuz,motoru daha güçlü,bıçak eni daha düşük(12.5 mm).Ama bıçak kalınlığı fazla(0.65 mm)

Optimum tek avantajı ise bıçağı daha ince (0.5 mm)

Kararsız kaldım arkadaşlar.Yorumlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkürler...
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2014, 17:11:27 Gönderen: zorro177 »

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #27 : 02 Haziran 2014, 18:30:19 »
Hoş geldiniz.

Bu türlü ucuz yollu markalar Çin üretimi, Alman vb süslü oluyorlar kanaatindeyim. Hatta aynı malı farklı ülkelerde farklı adlarda görebiliyorsunuz.

Teknik özellikler ve foto. doğruysa promaxx alınır gibi geldi bana. Fiyat, motor gücü ve tezgahının olmasıyla...
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #28 : 02 Haziran 2014, 19:19:46 »
Motor gücü karşılaştırması yaparken verieln güçler  S1 mi S2 mi dikkat etmek lazım. Bazen firmalar motoru daha güçlü göstermek için kısa süreli çekilebilecek maksimum gücü yazıyorlar. Sürekli çekilebilecek gücü 250W motor için  15-20dk çekilebilecek S2 gücü 350-400W civarı gibi. İkisinin de motorları benzer ama biri S1 diğer S2 değerini vermiş olabilir.
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2014, 19:23:47 Gönderen: a.yuce »
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

zorro177

• *
  • 8
  • Meslek: tesviyeci
  • Yer: izmir
« Yanıtla #29 : 05 Haziran 2014, 03:42:38 »
Teşekkürler Arkadaşlar.Hoşbulduk.
Forum u sık sık okumaya başladım.Çok güzel bilgiler var ve kalite çok yüksek.Yazan tüm arkadaşları kutluyorum.

Yarın siteye promax ın motor gücünün s1 olup olmadığı sorup
ona göre iki makinadan birini alacağım.
« Son Düzenleme: 05 Haziran 2014, 03:46:13 Gönderen: zorro177 »