Bıçak Sanatı - Forum

Yeni Logolarım

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Yeni Logolarım
« : 08 Ekim 2013, 00:48:36 »

Merhaba ustalarım ve arkadaşlar. Uzun zamandır logomu değiştirmeyi daha profosyonel bir logoya geçmeyi planlıyordum ve sağolsun dostlar sayesinde bu emelime ulaştım. Her iki logoda hoşuma gittiği için ikisinide yaptırmak istiyorum.  Emeği geçen herkese buradan çok çok ama çooook teşekkür ediyorum  :2up  :2up  :2up

Soytürk Dönmez

• 4198
Ynt: Yeni Logolarım
« Yanıtla #1 : 08 Ekim 2013, 00:49:57 »

Kısmetse burada yılanın gözleri boş olacak ve içi kırmızı boyanacak bu boya hakkında fikirlere ihtiyacım var.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #2 : 08 Ekim 2013, 00:51:32 »
Yeni logoların hayırlı olsun kardeşim. Gözü boyama işi güzel olur bence de.

« Yanıtla #3 : 08 Ekim 2013, 00:52:14 »
Ben ikincisini beğendim, göz kısmını da delik delip bronz veya bakır tel çakıp kızartabilirsin.

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #4 : 08 Ekim 2013, 00:55:32 »
Yeni logoların hayırlı olsun kardeşim. Gözü boyama işi güzel olur bence de.

Teşekkür ederim Salim kardeşim  :2up  :2up  :2up

Ben ikincisini beğendim, göz kısmını da delik delip bronz veya bakır tel çakıp kızartabilirsin.

Ben ikisinide çok beğendiğim için kararsız kaldım ve sonunda her ikisinide yaptırma kararı aldım  :D bu bahsettiğin işlem hakkında bir bilgim yok biraz açabilirmisin Sefa ustam yada zaten çukur olacak bu gölzere kırmızı boya olmaz mı? Ama bronz yada bakırda süper olur.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #5 : 08 Ekim 2013, 00:56:37 »

Bu daha güzel bir fikirmiş  :2up

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #6 : 08 Ekim 2013, 00:57:31 »

Bu daha güzel bir fikirmiş  :2up

:D  :D  :D

« Yanıtla #7 : 08 Ekim 2013, 01:08:09 »
Logoyu yüzeye vurduktan sonra yılanın gözünü örneğin 2 mm matkapla deliyorsun ve 2.5 mm matkapla çoook küçük bir havşa açıyorsun. 2mm bakır veya bronz teli tavlayıp yumuşatıyorsun ve bu deliğe çakıyorsun ve iyice eziyorsun. Fazlalıkları tesviye ediyorsun  ( hatta biraz bombeli tesviye ediyorsun, göz ya o bakımdan ) sonra gözü parlatıp patinasyonla bakırı kızartıyorsun. Uzunmuş gibi oldu ama bir kaç dakikalık iş, eee logo bu yani.

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #8 : 08 Ekim 2013, 01:13:59 »
Logoyu yüzeye vurduktan sonra yılanın gözünü örneğin 2 mm matkapla deliyorsun ve 2.5 mm matkapla çoook küçük bir havşa açıyorsun. 2mm bakır veya bronz teli tavlayıp yumuşatıyorsun ve bu deliğe çakıyorsun ve iyice eziyorsun. Fazlalıkları tesviye ediyorsun  ( hatta biraz bombeli tesviye ediyorsun, göz ya o bakımdan ) sonra gözü parlatıp patinasyonla bakırı kızartıyorsun. Uzunmuş gibi oldu ama bir kaç dakikalık iş, eee logo bu yani.

:2up  :2up   :2up

Teşekkür ederim fikir için Sefa hocam  :2up

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #9 : 08 Ekim 2013, 01:16:10 »
Hayırlı olsun Soytürk, çok sevindim kararına  :2up
İkinci logo daha estetik ve daha olgun diğerine göre fikrimce. Ama "göz boyama"cılık yapmayalım :) Sefanın dediğine ek belki deliği tam açıp iki tarafta da kırmızı nokta şeklinde şişirebilirsin pimi. İki yüzde de pimlerin geldiği noktaya gözü denk getirerek güzel bir çift taraflı logo olayı olabilir mi acaba ?

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #10 : 08 Ekim 2013, 01:25:12 »
Hayırlı olsun Soytürk, çok sevindim kararına  :2up
İkinci logo daha estetik ve daha olgun diğerine göre fikrimce. Ama "göz boyama"cılık yapmayalım :) Sefanın dediğine ek belki deliği tam açıp iki tarafta da kırmızı nokta şeklinde şişirebilirsin pimi. İki yüzde de pimlerin geldiği noktaya gözü denk getirerek güzel bir çift taraflı logo olayı olabilir mi acaba ?
Emre, zaten  delik del derken, her iki tarafa da logoyu vuracakmış gibi düşünerek söylemiştim  ;) önce deliği delerse logoyu denk getirebilir ( olmadı bir delikte logoya deler  >:D merkezleme deliği olarak)

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #11 : 08 Ekim 2013, 01:35:48 »

Eee ama ben logoyu tek taraflı yapmayı düşünüyorum her iki yanağada aynı ologo olur mu ki?

Zafer-

• 340
  • Meslek: Kaptan-İşletme-Dijital resim tasarım
  • Yer: İstanbul-Yalova
« Yanıtla #12 : 08 Ekim 2013, 07:07:13 »
Soytürk ustam logo kişisel olmamış bilerek yaptıysanız ayrı tabi ama kobra ford shelby cobra nın kobrası http://www.shelbystore.com/product-p/ad12.htm  Ay yıldız bile hazır şekillerden hem bayrağımızdaki yıldız öyle değil ::)

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #13 : 08 Ekim 2013, 09:52:22 »
Soytürk ustam logo kişisel olmamış bilerek yaptıysanız ayrı tabi ama kobra ford shelby cobra nın kobrası http://www.shelbystore.com/product-p/ad12.htm  Ay yıldız bile hazır şekillerden hem bayrağımızdaki yıldız öyle değil ::)

Evet mustang shlelbynin cobrasına ( s harfini andırdığı için bunu tercih ettim )  ay yıldızımızı katarak  bu formu oluşturduk ben beğendim eğer ford firması başımı ağrıtmazsa bence sorun yok ;)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #14 : 08 Ekim 2013, 14:06:12 »
Kolay gelsin Soytürk,

Önerim markanı oluştururken hem aşağıda alıntıladığım kurallara uyup kenara da 300 lira olmadı 150 lira ayırıp bir de elektronik imza almandır. www.tpe.gov.tr/ üzerinden başvurunu yaparsın, markanı misler gibi tescil ettirmiş olursun.

Senin logodaki ay yıldız problem çıkarabilir gibime geliyor. Tabi işi sadece üç beş tane bıçağa damga vurmakla sınırlayıp marka tescili yapmazsan başkası da bu benimkinin taklidi demezse sorun çıkmaz tabi.

http://www.turkpatent.gov.tr/dosyalar/yayinlar/basvuru_kilavuz/MARKA_BK.pdf:
Alıntı
Marka seçiminde markanın tescilinin engelleyen sebepleri dikkate almak önemlidir. Marka tescili için yapılan başvurular, yeterli şartları sağlayamadığı durumda, aşağıda “mutlak nedenler” olarak adlandırılan gerekçelerden dolayı reddedilir.

Ayırt edici niteliğe sahip olmayan işaretler,

Aynı veya aynı türdeki mal veya hizmetlerle ilgili olarak tescil edilmiş veya daha önce tescil için başvurusu yapılmış bir marka ile aynı veya ayırt edilemeyecek kadar benzer olan işaretler,

Tescili talep edilen mal ya da hizmetler için cins, çeşit, vasıf, kalite, miktar, amaç, değer, coğrafi kaynak ve karakteristlik özellikler belirten işaretler,

Ticaret alanında herkes tarafından kullanılan veya belirli bir meslek, sanat veya ticaret grubuna mensup olanları ayırt etmeye yarayan işaret ve adları münhasıran veya esas unsur olarak içeren markalar,

Tescili talep edilen ürünün doğal yapısından ortaya çıkan şeklini veya bir teknik sonucu elde etmek için zorunlu olan, kendine malın şeklini veya mala asli değerini veren şekli içeren işaretler,

Mal veya hizmetin niteliği, kalitesi veya üretim yeri, coğrafi kaynağı gibi konularda halkı yanıltıcı nitelikteki işaretler,

Ülke bayrakları, WIPO Uluslararası Büro’ya korunması için iletilmiş olan devletlere ait hükümranlık işaretleri, hanedanlık armaları, resmi kontrol ve garanti işaretleri ile uluslararası kurumlara ait isim, damga, amblem ve işaretler,

Tarihi ve kültürel değerler bakımından halka mal olmuş nitelikteki isim, amblem, arma, vb. işaretler

Dini değerleri ve sembolleri içeren işaret ve adlandırmalar,

Kamu düzenine ve genel ahlaka aykırı işaret ve adlandırmalar,

marka olarak tescil edilemez.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #15 : 08 Ekim 2013, 17:05:09 »
Bende üsttekini beğendim ancak boyutlar nasıl olacak? Ustam bu şekilde herhangi bir logoyu metal olarak yaptırabileceğimiz bir yer var mı?
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #16 : 08 Ekim 2013, 17:32:22 »
Bende üsttekini beğendim ancak boyutlar nasıl olacak? Ustam bu şekilde herhangi bir logoyu metal olarak yaptırabileceğimiz bir yer var mı?

Şurada konuşulmuştu, bir kaç seçenek verilmişti: http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=429.10
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #17 : 08 Ekim 2013, 18:17:08 »

Şurada konuşulmuştu, bir kaç seçenek verilmişti: http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=429.10

Teşekkürler ustam.
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #18 : 08 Ekim 2013, 18:27:53 »
Soytürk sakın beni yanliş anlama lütfen ama bir kaç daha çalişma yapabilirsen çok daha iyi olacak şimdiki logolarin kötü değil ama senin içindeki yaratici tarafin yüksek bir dönem sonra yaptiğin işlere sönük kalabileceği kanaatindeyim yanliş anlamamani umuyorum. ;)
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #19 : 08 Ekim 2013, 23:32:36 »
Soytürk sakın beni yanliş anlama lütfen ama bir kaç daha çalişma yapabilirsen çok daha iyi olacak şimdiki logolarin kötü değil ama senin içindeki yaratici tarafin yüksek bir dönem sonra yaptiğin işlere sönük kalabileceği kanaatindeyim yanliş anlamamani umuyorum. ;)

Estağfurullah ne demek yanlış anlama Kaya ustam. Aslında bu kobra fikri epeydir vardı kafamda ve ortaya çıkan sonuş beni şimdilik çok mutlu etti, ileride de kısmet artık  ;)