Ucuz motorlu vakum pompası
Merhaba,
Bauhouse veya gittigidiyor.com gibi yerlerden 20- 25 liraya alacaginiz bir oto lastik kompresorunu modifiye ederek 600mmHg vakum elde edebileceginiz bir sistem kurablirsiniz. (her pompa modifikasyona uygun degil)
Pompada iki tane tek yonlu valf sistem uzerinde geldigi icin sadece basincin surdurulbilmesi icin bir kavanoz, Y konektor ve bir vakum saati gerekiyor.
Su an basinc kaybinda sistemin otomatik olarak tekrar calismasi icin elektronigi ile ugrasiyorum, bitince paylasacagim. Tabi bu switchi enjektör ile yapanlarda olmus.
Not: Strafor uzeri komposit kaplama icin 600mmHg alti basinc straforu bozuyor. (alıntıdır)
12 volt ile calistirinca 30 saniyede bu kavanozun basinci 600mmHg oluyor.
6 volt ile calistirinca 30 saniyed 400 iki dakikada 600e geliyor. Vakum kaybinda motorun 10 saniye calismasi yeterli olacak gibi.
Bu sekilde ekstra checkvalf'e de gerek kalmiyor. Pompanin icindekiler gayet guzel calisiyor. (alıntıdır)


Bu tip pompayı nasıl vakum pompasına dönüştürürüz ve stabilizasyon için kullanılabilir mi?