Bıçak Sanatı - Forum

Pirinç balçaklı bıçağım

berkay-kaynar

• *
  • 28
  • Meslek: gümüşçü
  • Yer: Trabzon
Pirinç balçaklı bıçağım
« : 24 Ağustos 2013, 19:30:27 »
Gün geçtikçe daha iyi şeyler yaptığıma inanıyorum :) bu gün pirinç balçak denemek istedim biraz canımı alsa da sonuç beklediğimden iyi çıktı :) şu an biraz eksiği var, yağ taşında iyice bir bilenecek, pirinç kısımlar ince zımpara yapılarak parlatılacak bir de  deri kılıf yapılacak :)
Kabza ceviz ağacı, iyi kötü yorumlarınızı bekliyorum

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
Ynt: Pirinç balçaklı bıçağım
« Yanıtla #1 : 24 Ağustos 2013, 19:43:44 »
Bicaginiz gercekten guzel olmus cok hos bi tarzi var elinize saglik yanliz elinuzde tuttugunuzda kabzanin keskin hatlari elinizi rahatsiz etmiyosa sorun yok demektir

samet bayraktar

• 101
  • Meslek: mobilya satışı
  • Yer: ankara
« Yanıtla #2 : 24 Ağustos 2013, 19:46:06 »
bıçakta kabzada gerçekten çok hoş olmuş en sevdiğim tarz. iyi günlerde kullanın.
demir tava gelir ; kömür biter.
akıl başa gelir ; ömür biter ... !

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #3 : 24 Ağustos 2013, 20:21:42 »
Bana da kabza ve balçağın hatları fazla keskin gibi geldi ama yinede güzel olmuş. Ellerinize sağlık. 

« Yanıtla #4 : 24 Ağustos 2013, 22:28:47 »
Bence yayınladığınız diğer bıçaklardan çok daha güzel. Yüzeylere daha titiz çalışılmış, güzel olmuş. Saptaki köşeler biraz daha giderilse yüzeyde yapılan zımparanın son perdahına biraz daha özenilse mükemmel olacak. Bu haliyle de olmaz mı olur  :2up ellerinize sağlık.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #5 : 24 Ağustos 2013, 22:41:51 »
oldukça hızlı ılerlıyorsunuz  ;)    kabzenın  arka tarafı daha kalın bırakılabılınır bence, bu ele oturup kaymayı önler.  kabze ve balçak hatları tesvıye edılerek dahada yumuşatılıp daha estetık ve ergonomık olması sağlanabılınır. uzun surelı kullanımda ne demek ıstedığımı anlıyacaksınız  :)
form olarak gayet iyi , bır eksığı daha taşlama eşiği bellı değil buda olsa çok daha güzel gözukecektır.

bır öncekı bıçağınınızı gözden düşürmüş bu ufaklık . bır sonrakıde  bunu gözden düşüreceğine inanıyorum.. 

tebrık ederım..

“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

berkay-kaynar

• *
  • 28
  • Meslek: gümüşçü
  • Yer: Trabzon
« Yanıtla #6 : 25 Ağustos 2013, 03:05:30 »
Değerli yorumlarınız için teşekkürler :)
Dediğiniz gibi hatlar biraz fazla keskin daha rütuşlar bitmedi :) bıçak sıttan ağıza doğru bilenmiş  konik lama yani, son olarak metal bölümleri zımparalayıp, parlatıp bir de biledikden sonra cam fanusun içine koymayı düşünüyorum :) Ama anladım ki bıçak yapmak gerçekten de görüldüğü kadar kolay bir sanat değil :) daha öğrenmem gereken bir çok şey var yavaş yavaş kendimi geliştireceğim siz değerli ustalarım sayesinde