Bıçak Sanatı - Forum

Mekanizma tasarımı, fikirleriniz?

Bekir Çankırı

• *
  • 506
    • Metal El Sanatları
  • Meslek: makine tasarımı
  • Yer: istanbul - ümraniye 1956 0 rh +
Ynt: Mekanizma tasarımı, fikirleriniz?
« Yanıtla #20 : 02 Eylül 2010, 23:51:35 »
Sürgünün   namluyu  hem açık durumda   sabitlemesi  ve bence  daha önemlisi   ; kapalı konumda  iken daire üzerindeki  küçük düz yüzeye dayanarak kararlı  ve  açılamaz  bir konumda  kilitlemesi  .. ne diyiim   mükemmel.
"Hiçbir şey zor değildir, yeteri kadar ufak parçalara bölersek..." HENRY FORD

http://bekircankiri.blogspot.com/

« Yanıtla #21 : 03 Eylül 2010, 18:43:52 »
Ustam mükemmel bir mantık, hadi devamını bekliyoruz. :2up

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #22 : 04 Eylül 2010, 11:15:00 »
sağolunuz, sizin beğenmeniz önemli. Bekir Bey, geliştirmeye tamamen açık tasarım, yana bir sürgü eklenebilir ve sırt yerine kabzadan bir buton ile hareket sağlanabilir, pivot pimin etrafına yay eklenir sustalı oluverir, kilitleme olayından vazgeçilip yine pimli tasarımda kayar kilit haline getirilebilir ve kapanma ve açılma normal çakılardaki gibi yapılabilir. Hatta bu iş için sırttaki kilit sürgüsünün öndeki pimi iyice arkaya çekilip sürgünün aynı zamanda yaylanması sağlanabilir...

Bunun prototipini isteyen arkadaşların sırayla birkaç günlüğüne test etmesi imkanı sağlanacak bir aktivite düzenlemeyi düşünüyorum. Herkes sadece bir kez kargo bedeli vererek bir posta zinciri oluşturacak. İlk ben karşı ödemeli yollayacağım kargoyu, alan arkadaşın mesela 4 gün hakkı olacak, kullanacak, 4 gün sonunda karşı ödemeli sıradaki kişiye yollayacak ve izlenimlerini forumdaki aktivite sayfasına yazacak, hatta isterse fotograflayacak.

En sonunda birçok kişi tarafından denenmiş, kullanılmış haliyle bana gelecek. Bu sayede ağız dayanımından değişik ellere göre ergonomi, kullanım alanlarına göre işlevsellik vs. belirlenmiş olacak.
Ustam mükemmel bir mantık, hadi devamını bekliyoruz. :2up
Yine başka şeyler girdi araya hayatımda, yarın ancak kesebileceğim parçaları..
« Son Düzenleme: 04 Eylül 2010, 11:52:54 Gönderen: emrekipmen »

Kipmen Sanat web sitesi

Bekir Çankırı

• *
  • 506
    • Metal El Sanatları
  • Meslek: makine tasarımı
  • Yer: istanbul - ümraniye 1956 0 rh +
« Yanıtla #23 : 04 Eylül 2010, 13:35:29 »
Listenin başına hemen beni yaz . Çok çok iyi  bir imtihan yöntemi .bunun için ayrıca kutlarım. 
"Hiçbir şey zor değildir, yeteri kadar ufak parçalara bölersek..." HENRY FORD

http://bekircankiri.blogspot.com/

whitefoxss

« Yanıtla #24 : 18 Aralık 2010, 17:37:49 »
Emre bey acaba tozlu raflardamı kaldı projeniz.Gerçekten ilginç ve olmayan bir tasarım.Merak ettim gerçekten ondan hortlattım konuyu  ;D

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #25 : 18 Aralık 2010, 19:25:22 »
Yok üstünde fazla uğraşma zamanım olmadı ama rafta değil tezgahta olduğu sürece mutlaka bir zamanı gelir  ;)

Kipmen Sanat web sitesi

ERHAN.KA

• 10
  • erhan karagöz
  • Meslek: Metal Teknisyeni
  • Yer: sivas merkez
« Yanıtla #26 : 24 Aralık 2010, 21:37:52 »
boyle bırsey olabılırmı acaba emre bey cok aburu cuburu var ama calısır gıbıme gelıyor
Tam bir acemi...