Bıçak Sanatı - Forum

geyik boynuzu

sedatkolleksiyon

• 200
  • Meslek: bobinajcı-bıçakcı 1969
  • Yer: Antalya
Ynt: geyik boynuzu
« Yanıtla #20 : 12 Haziran 2013, 18:57:07 »
merhaba.o resimdeki gibi 1 metre filan olan geyik boynuzundan 20-30 bıçaklık (tek yuvarlak içi delinip kullanılacak şekilde ve sağ-sol iki kapak çıkacak şekilde firesiz kesebildiğin kadar)çıkar.sanırım üç cins geyik türünün farklı boynuzu var.kırmızı gibi olanları afrikadakilerden çıkıyor.ama resimdekinin yüzeyini fazla oynamazsanız biraz motorla parlatırsanız güzel olur.yalnız her su gördüğünde pürtüklenir.parlatım sonrası epoksi verniği atılmalı.35 -70 lira uygun fiyat.iyi günler.
bıçak,çelik,takım gibi vb.birçok konudaki katkı ve dayanışmadan dolayı bıçak sanatı.com'u tebrik ederim.

bergutay85

• *
  • 13
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: eskişehir
« Yanıtla #21 : 13 Haziran 2013, 22:45:07 »
Birde Musa Beyle görüştüğümüzde bıçak kabzası yapmaya uygun mu diye sorduğumda buna çok şaşırdı süs eşyası olarak kullandığını ve bu şekilde kullanılmaya devam edilir diye düşündüğünü söyledi. Forumdan bahsettim ve kendiside av hastasıymış Bıçak Sanatı Formundan ilgilenenlere 175 tl ye kadar düştü fiyatını pazarlık yeteneği iyi olan arkadaşlar varsa fiyatı biraz daha aşağıya çekebilirler gibime geliyor. Ben hala alıp almama arasında kararsızım daha çok acemi olmam bu zanaat için daha çok yol aldıktan sonra bu tür geyik boynuzu çalışmalarına girmem gerekiyor sanırım  ::)

Ben o boynuzun benzerini pazar günü Tepebaşında kurulan ikinci el pazarında görmüştüm.

Fiyatını sordum 75 tl dediler ama elime alıp incelemedim.

Pazara giderseniz belki siz de görebilirsiniz.
Eskişehir Tepebaşındaki pazarda mı hocam

bergutay85

• *
  • 13
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: eskişehir
« Yanıtla #22 : 13 Haziran 2013, 22:46:48 »
Bence istenilen rakam çok çok uygun.(Murat Akın beyin paylaştığı resimdeki)
Bende bir ara böyle bir büyük birde bunun biraz ufağı'nı denk getirmiştim.Üzerimde fazla nakitte yoktu kira parasından bozup almıştım kirayı 3-4 gün sonra verdim ilk heves ile bende bıçak sapı için aldım  fakat sonra kesip kabza yapmaya kıyamadım salona avize yaptım.Daha önceden almış olduğum manda boynuzlarının içi tam kuru olmadığından içleri çıkmıştı onlardan da kabza yapacaktım fakat daha sonra bir çift aplik yapmaya karar verdim.
Kaçırılmayacak güzellikte ve büyüklükte.
Üstat senin olayda apayrıymış yaa :D baya evi dekorize etmişsin neye niye nereye kısmet :)

Murat AKIN

• 619
  • Meslek: Emekli teknik öğretmen
  • Yer: Tekirdağ
« Yanıtla #23 : 14 Haziran 2013, 08:53:20 »

Eskişehir Tepebaşındaki pazarda mı hocam

Tebaşında kapalı pazar yerinde kurulan ikici el ( bayat pazarı ) ( bit pazarı ) adına  ne derseniz, orada vardı.