Bıçak Sanatı - Forum

bu biçak alınırmı değermi?

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: bu biçak alınırmı değermi?
« Yanıtla #20 : 04 Haziran 2013, 12:38:35 »
Çok fazla bişeye ihtiyacınız yok ki. Zımpara ve sapı işlemek için bir eğe hepsi bu. Ha tabi bir tanede işkence, yok birde matkap var tabi :) Elinizde takım olarak bu malzemeler varsa hiç dışarıdan bıçak alacağım diye düşünmeyin derim. Hatta iki delik delmek için matkap bile almanıza gerek yok. Çevrenizde demirci veya matkabı olan bir yere gidin iki delik için mutlaka seve seve yardım edeceklerdir. Ayrıca bıçakların büyük bir kısmı bitmiş olacağı için başarısız olacağınızı sanmıyorum. Almak istediğiniz bıçak zaten scandi taşlama. Köreldiğinde de mutlaka zaten zımpara veya taş ile bileme yapmanız gerekiyor. Aynı bileme yapar gibi ağız kısmını zımparalıyacaksınız.
« Son Düzenleme: 04 Haziran 2013, 12:40:55 Gönderen: Salim Türk »

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
« Yanıtla #21 : 04 Haziran 2013, 12:46:42 »
Emin olmamakla beraber martininin 420 B çelikten yapılmış olduğunu okumuştum bir yerlerde. Bıçağın 2-3 çeşidi var ve büyüklüğüne göre 90TL ye kadar iniyor, sizin baktığınız en büyüğü sanırım. Karbonu da var...Bıçağı gördüm, albenisi çok, gizli sap olduğunu söylemeliyim, ağacı huş.. Görsellik iyi. Bauhausta satılan Moraların neredeyse bire bir kopyası gibi geldi bana. Sadece paslanmıyor ve keskin olduğunu söyleyebilirim. Ben almadım.
Özgür ustanın profillerinden D2 alıp keyfinize bakın bence de...Bıçak mı? Evet D2 bıçak...
YUCELMORE

mustafaalis

• 51
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #22 : 04 Haziran 2013, 13:34:03 »
özgür usta aşama aşama fiyatlandırmıştı hemen hemen hazır bir bıçakla fiyatı aynı ama üzerinde hem emeğiniz olacak hemde fabrikasyon değil el emeği bir bıçak olmuş olacak daha sağlam bir bıçak sahibi olmuş olacaksınız(bence)
Yok yok, kini söküp atmalı yürekten.
Er sırra, göz yaşı kuvvetli bilekten.

mukremin

• 78
  • Meslek: öğrenci(elk-hab)
  • Yer: izmir
« Yanıtla #23 : 05 Haziran 2013, 15:43:05 »
hıcbırı el yapımı bır d2 gıbı olmaz tabıkı ılk fıkrım bu yonde. ıkıncı secenek olarak mora clıpper onerebılrım 50 tl cıvarı paslanmaz, cok severek ve hor kullandıgım bı bıcak. marttiini kadar ısınızı gorecegını dusunuyorum ..

saygılar
içindeki asıl seni yaşadıgında, hayattan lezzet almaya baslarsın

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #24 : 05 Haziran 2013, 16:32:07 »
Madem öyle oldu olacak bohlerden bir k100 al ustalardan biri ağiz acsin olümsüz hemde kral bir bicak sahibi olursun..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

sedatkolleksiyon

• 200
  • Meslek: bobinajcı-bıçakcı 1969
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #25 : 22 Haziran 2013, 17:13:18 »
merhaba.ben yeni okudum bu sayfayı.7 veya 8 sene önce o bıçaklardan bir adet almıştım.akşam evde oynarken sapının arkasındaki demir gevşedi.ben elimle sıktım ama biraz ileride sıkıştı ilk tesviyesinin ilerisinde çıkıntılı kaldı.az daha zorladım yalama oldu.söktüm ağaç sapı az zımpara ile kısalttım,yalama vida kısmını kestim.oldu ama bu seferde çapları değişti.hem namlu kısmı sap kısmına kaynak edilmiş bir çubukla bağlı.sapı bütün ama kaynaklı.ama üzerinde 440 c yazıyor,keskinliği çok iyiydi.iki adet adak almıştık kasabın bıçağı iyi değildi arabadaydı kasaba verdim işi bitince geriye zor aldık adam vermek istemedi.35 liraya almıştım 40 liraya sattım.bir daha bedava verseler almam.
bıçak,çelik,takım gibi vb.birçok konudaki katkı ve dayanışmadan dolayı bıçak sanatı.com'u tebrik ederim.