Boşluğun çeperlerini 3mm matkap ile çürütmeye karar verdim. Daha büyük çapta olunca çürütmeyi düzlemek daha zor oluyor, iki delik arası ne kadar ufak tepeye sahipse iş o kadar kısalıyor. Daha fazla delik işi uzatacak gibi gelse de aslında ufak delik delmek daha hızlı ilerleyen bir süreç. Bunun için 5 milim içerdeki çeperden matkap ucunun yarı çapı kadar içerde bir çizgi daha lazım bu da 6.5 milim oluyor.

profilin kenarından bağımsız eğimleri elle tamamlamak gerekiyor. Pek güzel çizgiler olmadı ama pek dert değil.

zımbalayarak göz kararı 3 mm aralıklı klavuz lar hazırlıyoruz. Tamam benimkiler pek eşit aralıklı olmadı ama profil çeperine 6.5 mm'den daha fazla yanaşmadığı sürece delik aralıkları çok dert değil. Bazı delikleri yanlış ayarlayınca aralara zımba vurarak doğru yerlere klavuz koyuyorum zaten matkap başında doğrusunu buluyorum bir şekilde, elim alışmış

..
İçbükey taşlamanın en zevmediğim tarafı sertleştirme sırasında. Su verirken nedense izler dikine olduğunda çarpılma ve çatlamalara daha açık oluyor. Bu yüzden ısıl işlem öncesi perdah çizgilerini boyuna hale getirmek lazım geliyor. Bunun için ufak bir takoz hazırlıyorum, takozun bir kenarı hemen hemen bant zımparanın kontak tekerinin radiusunda. Boyuna düzleme sırasında ayrıca bant zımparada yaptığım hatalar da düzeliyor, bazen bir noktada birkaç saniye fazla tutmuşsam hafif oyuklar tepeler oluşmuş oluyor, boyuna zımparalama ile bu sorunlar da düzeliyor.

Çok dert etmeden hızlı hızlı perdahı yaptım. Yarın çürütüp içini boşaltma işine girişeceğim. Sonra kille kaplama işi var, hem kopis için hem de bunun için.
Yarın devam ...