Bıçak Sanatı - Forum

Yatağan

forester

• 307
  • Murat pekdemir-1975
  • Meslek: müzmin işsiz ...
  • Yer: Ankara
Ynt: Yatağan
« Yanıtla #20 : 29 Mayıs 2013, 13:28:04 »
İşallah daha güzel damascuslarla çalışman nasip olur.Ancak bu çalışman da diğerleri gibi mükemmel olmuş.Ellerine sağlık.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #21 : 29 Mayıs 2013, 13:31:51 »
Gözlerimizi bayram ettirdiniz.

scruby

• *
  • 46
  • Harun
  • Meslek: Makine Mühendisi
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #22 : 29 Mayıs 2013, 14:21:11 »
Maşallah.

Elinize, kolunuza, gözünüze, yüreğinize sağlık.

"Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur. Düşmem dersin düşersin, şaşmam dersin şaşarsın.Öldüm der durur, yine de yaşarsın"
Mevlânâ

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #23 : 29 Mayıs 2013, 23:18:44 »
on numara çalışma olmuş,  benım gözüme tek takılan şey kabze keşke boynuz olsaymış demeden edemedim  ;)  yüreğinize ,bileğinize sağlık...
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Mehmet DOĞAN

• 337
  • Meslek: Elektrik Teknisyeni
  • Yer: Hatay /DÖRTYOL (Birecik)
« Yanıtla #24 : 30 Mayıs 2013, 01:14:17 »
on numara çalışma olmuş,  benım gözüme tek takılan şey kabze keşke boynuz olsaymış demeden edemedim  ;)  yüreğinize ,bileğinize sağlık...

Elinize saglık harika olmuş Taner ustanın görüşüne katılyorum boynuzla birbaşka güzel olurdu.
İki dost arasına bir kez güvensizlik girerse, birine ya sürgün ya da ölüm düşer.

mus_tr

• *
  • 25
  • Meslek: Bilgisayar Oyun Tasarımcısı
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #25 : 30 Mayıs 2013, 01:39:38 »
 ??? Çok güzel... :2up

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #26 : 30 Mayıs 2013, 10:44:00 »
Müthiş ustam söyleyecek söz bulamıyorum...

tufan

• 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
« Yanıtla #27 : 30 Mayıs 2013, 12:13:08 »
Sanat eseri olmuş ellerinize sağlık
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #28 : 30 Mayıs 2013, 16:15:46 »
Sağolasın Fatih Ustam, çok çok temiz işler, kotfgari (yanlışım varsa düzeltiniz) işiniz ve kaplama kısmı tepede bırakan çalışmanıza özellikle şapka çıkarıyorum. Elinize sağlık. Bu arada hep el kalemi mi kullanıyorsunuz yoksa pnömatik olan kalemler de kullanıyor musunuz?

Kipmen Sanat web sitesi

fatih

• 207
  • Meslek: Bıçak süsleme
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #29 : 30 Mayıs 2013, 20:50:54 »
Beğenilerini belirten  herkese teşekkürler.. :)

İşallah daha güzel damascuslarla çalışman nasip olur.Ancak bu çalışman da diğerleri gibi mükemmel olmuş.Ellerine sağlık.

Dileğinize katılıyorum, teşekkürler.....

Taner ustam, teşekkürler ediyorum.
Aslına bakarsanız benimde isteğim boynuz veya kemik saptı ama çok dar bir zamanda yapıldığından dolayı en kolay malzemeyi seçmek zorunda kaldık.

Sağolasın Fatih Ustam, çok çok temiz işler, kotfgari (yanlışım varsa düzeltiniz) işiniz ve kaplama kısmı tepede bırakan çalışmanıza özellikle şapka çıkarıyorum. Elinize sağlık. Bu arada hep el kalemi mi kullanıyorsunuz yoksa pnömatik olan kalemler de kullanıyor musunuz?

Emre ustam, aslında benim çalıştığım teniğin birebir örneğine hiç bir yerde rastlamadım. Benim tanımım ancak telkari, koftgari arası bir şey (bir ad bulmam gerekecek sanırım.) Beğenmene çok sevindim.
Kalem olarakta pnömatik tanımına daha uygun olan gravür makinesi kullanıyorum, el kalemi desteğinde.

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #30 : 31 Mayıs 2013, 21:43:08 »
Çok güzel paylaşım olmuş maşallah kusursuz bir işçilik mükemmel olmuş daha ne denir bilemiyorum...
Sizden el almak ustadan birşeyler kapmak lazım bir gün ziyaret ederim inşallah...

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
« Yanıtla #31 : 31 Mayıs 2013, 23:22:44 »
Burnumuzun dibine kadar gelen sergiye iş dolayısıyla katılamadık. Ankara dan Pamukkale ye tayinimiz çıktı, sanırım forumda da bu konu önceden işlenmedi,bu tip sergileri birbirimize duyurmamız iyi olacaktır.  Geçmiş olsun bana.
İşçiliğiniz mükemmel, tebrik ederim.
YUCELMORE

sedatkolleksiyon

• 200
  • Meslek: bobinajcı-bıçakcı 1969
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #32 : 25 Haziran 2013, 12:34:12 »
Merhaba.çok güzel olmuş.bu işlemelerde kullandığınız panomatik kalemin markası ne.ben avergraver makinaları inceliyorum,almayı düşünüyorum .elim gravürde çok acemi ama çok çalışmayı göze alacağım herhalde.panomatik kalemleri görünce tekrar heveslendim.iyi çalışmalar.
bıçak,çelik,takım gibi vb.birçok konudaki katkı ve dayanışmadan dolayı bıçak sanatı.com'u tebrik ederim.

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #33 : 25 Haziran 2013, 13:17:25 »
gözlerimiz bayram etti elleriniz dert görmesin...

onok

• 292
  • Meslek: memur
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #34 : 26 Haziran 2013, 19:21:30 »
Tek kelimeyle süper olmuş... :2up :2up :2up
Türk, Oğuz  Beyleri, Milleti İşitin:
Üstte Mavi Gök Çökmedikçe, Altta Yer Delinmedikçe, TÜRK MİLLETİ, İlini Töreni Kim Bozabilecek, TÜRK MİLLETİ Ürper ve Uyan...

fatih

• 207
« Yanıtla #35 : 28 Haziran 2013, 16:04:17 »
Teşekkürler... :)

Merhaba.çok güzel olmuş.bu işlemelerde kullandığınız panomatik kalemin markası ne.ben avergraver makinaları inceliyorum,almayı düşünüyorum .elim gravürde çok acemi ama çok çalışmayı göze alacağım herhalde.panomatik kalemleri görünce tekrar heveslendim.iyi çalışmalar.

Sedat bey, kullandığım makinenin markası GRS, modeli gravermax G8. Başarılar dilerim.

bayrak

• 103
  • birol aslan
  • Meslek: inşaat
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #36 : 03 Eylül 2013, 15:39:59 »
balıkesire seneye dttiğimde uğrayacağım mutlaka bir kılıçda ben  alabilirim  inşallah, istanbul kapalıçarşıda sizin yaptıklarınıza benzeyen osmanlı kılıçları gördüm, üzerlerinde ayetlet yazılıydı,işlemeli kınları vardı ama antikas olduklarını söyleyen satıcı en ucuzuna 5000$ dedi en pahalı olanı benim boyum kadar vardı belki boyu 45.000$ dedi .antika olup olmadığını bilemem uzman değilim ama görünümleri güzeldi fiyatları kötü olsada. ama çok zengin olsam  mutlaka alırdım, size önerebileceğim julie warenski sitesi var orada gerçekten çok güzel desen ve işlemeler yapmışlar örnek olur kanaatindeyim. sevgiyle kalın çalışmalarınızda başarılar dilerim .birol aslan bayrak üsküdar
Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya;
Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk, Sakarya! ..

teyfikadatepe

• *
  • 5
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #37 : 17 Eylül 2013, 16:37:56 »
çok başarılı bir çalışma. elinize, emeğinize sağlık :) başarılarınızın devamını dilerim :)

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
« Yanıtla #38 : 21 Eylül 2013, 08:27:28 »
Ustam ellerin dert görmesin  :2up :2up :2up maşallah mükemmel olmuş Ellerine yüreğine gözlerine sağlık

fatih

• 207
« Yanıtla #39 : 21 Eylül 2013, 17:13:13 »
balıkesire seneye dttiğimde uğrayacağım mutlaka bir kılıçda ben  alabilirim  inşallah, istanbul kapalıçarşıda sizin yaptıklarınıza benzeyen osmanlı kılıçları gördüm, üzerlerinde ayetlet yazılıydı,işlemeli kınları vardı ama antikas olduklarını söyleyen satıcı en ucuzuna 5000$ dedi en pahalı olanı benim boyum kadar vardı belki boyu 45.000$ dedi .antika olup olmadığını bilemem uzman değilim ama görünümleri güzeldi fiyatları kötü olsada. ama çok zengin olsam  mutlaka alırdım, size önerebileceğim julie warenski sitesi var orada gerçekten çok güzel desen ve işlemeler yapmışlar örnek olur kanaatindeyim. sevgiyle kalın çalışmalarınızda başarılar dilerim .birol aslan bayrak üsküdar
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Birol bey, sizleri ağırlamaktan keyif alacağımı bilmenizi isterim.

çok başarılı bir çalışma. elinize, emeğinize sağlık :) başarılarınızın devamını dilerim :)

Teyfik bey, çok teşekkürler. :)

Ustam ellerin dert görmesin  :2up :2up :2up maşallah mükemmel olmuş Ellerine yüreğine gözlerine sağlık

Rasim ustam, çok teşekkürler.. :) :)