Son zamanlarda değişik projelere kaptırmıştım ve pek kendi keyfime göre işler çıkaramadım. Sonunda yavaş yavaş keyifli işler çıkmaya başladı. DTE3 bıçağını yapmak keyfimi oldukça yerine getirmişti, tek tip model üretim işleri bana göre değilmiş anlaşıldı. Tamamen atölyeye giresim kalmadıydı, şimdilerde ise giderek daha büyük keyifle çalışır oldum. Fotograflar pek iyi olmadı ama bıçaklar gerçekten güzel çıktılar. Ufak tefek hataları var, ancak hiç önemsiz hatalar...
İlk bıçağım Çerçeve kabza (frame handle) konstrüksiyon. Sığ bir iç bükey taşlama var. Uca doğru ağız kalınlığı artıyor, özellikle darbe ile bişeyler doğramak istenirse en çok darbe alacak bölgelerde ağız kalınlığı oldukça sağlam bir kalınlığa ulaşıyor. Ancak kalınlık abartı da değil, yüzme veya yiyecek hazırlama işlerini de görebilecek bir orta kararda.
Kabza tasarımını ilk kez deniyorum. İki amaçlı tutuşu var, birisi daha ince kesimlerde hassas tutuş için balçak önünden tutulabiliyor, istenirse de darbeli doğrama işleri için sanki bir kamp bıçağı gibi geriden tutulabiliyor. Balçak namlu ve kabzaya tam sıfır oturmuş durumda, bakır ve titanyum plakadan oluşuyor. Taşlama ve perdahı tamamen makine bitirişi bırakıldı, kullanım amaçlı olduğundan çizilmeleri dert etmeyecekler için. Kabza katmanlı koyu kahverengi G10...

Kılıf klasik Emre-Nesrin av bıçağı kılıflarının tasarımı, sağ-sol, yatay-dikey kullanımlı. Ancak kesimi ve işlemeleri bıçakla tam uyumlu olacak şekilde yapılmaya çalışıldı.