Bıçak Sanatı - Forum

50crv4

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
50crv4
« : 25 Nisan 2013, 13:49:44 »
Başta ustalarımız olmak üzere tüm forumdaşlara iyi günler dilemek istiyorum. Merak ettiğim konu 50crv4 çeliği hakkında, elimde 2mm olmak üzere plaka mevcut, bu plakadan mutfak bıcağı yapmak istiyorum fakat şüphelerim var. Forumumuzda "İbrahim 6360" abimizin yapmış olduğu bıcak haricinde 50crv4 kullanılmamış. (burada çeliğin laser kesim esnasında diğer çelikler ile karıştığı şüphesi var) Bristishblade bir usta bu çeliği kullanıyor, sertlik olarak 55-57 hrc gibi bir bilgi aktarımı olmuş ne kadar doğru acaba? İlaveten steel-grades.com ck67 ile hemen hemen aynı özellikleri paylaşıyor. Düşüncelerinizi sabırsızlıkla bekliyorum şimdiden herkese çok teşekkürler, iyi çalışmalar.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: 50crv4
« Yanıtla #1 : 25 Nisan 2013, 14:01:01 »
Çelik kaliteli ,büyük bıçaklar için ideal ancak paslanabilir bir  çelik. Kullanacak kişinin bakımını iyi yapması gerekir.Ben paslanmaz bir çelikle çalışmanızı öneririm çünkü çoğunlukla hanımlar kaliteli dediğimiz bıçağı bile çöpe çıkaracak potansiyele sahip. :D
« Son Düzenleme: 25 Nisan 2013, 14:09:19 Gönderen: yersen135 »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #2 : 25 Nisan 2013, 14:23:35 »
Bence burayı okuyunuz. Aklınızda çoğu soruya cevap verecektir: http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=3612.msg4930#msg4930

tatenkof

• 1326
  • Alper Çırpar
« Yanıtla #3 : 25 Nisan 2013, 15:23:36 »
Bence burayı okuyunuz. Aklınızda çoğu soruya cevap verecektir: http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=3612.msg4930#msg4930
Murat abi öneriniz üzerine Emre Ustanın iletisin okudum; gerçekten planladığımız bıçak ve kullanılması gereken materyal hakkında deneyimle sabit ip uçları veriyor. Biraz daha emek ve zaman sonucunda tamamiyle özümsemem gerek bu bilgileri.

Çelik kaliteli ,büyük bıçaklar için ideal ancak paslanabilir bir  çelik. Kullanacak kişinin bakımını iyi yapması gerekir.Ben paslanmaz bir çelikle çalışmanızı öneririm çünkü çoğunlukla hanımlar kaliteli dediğimiz bıçağı bile çöpe çıkaracak potansiyele sahip. :D
İçinde ki krom oranının yüksekliğinden ötürü tam anlamıyla paslanmaz değil, pasa karşı mukavemeti yüksek diye okudum Osman.
« Son Düzenleme: 25 Nisan 2013, 15:26:56 Gönderen: tatenkof »

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #4 : 25 Nisan 2013, 15:27:30 »
yüzde 1 krom var paslanmazlık için yüzde 14 üzeri diye biliyorum yani tam anlamıyla paslanır olması gerekiyor :(
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

tatenkof

• 1326
  • Alper Çırpar
« Yanıtla #5 : 25 Nisan 2013, 15:56:09 »
Tekrar baktımda haklısın Osman   :o

« Yanıtla #6 : 25 Nisan 2013, 20:47:20 »
yüzde 1 krom var paslanmazlık için yüzde 14 üzeri diye biliyorum yani tam anlamıyla paslanır olması gerekiyor :(
%12 üzeri diye düzeltme yapayım  ;)