Bıçak Sanatı - Forum

Muştalı kukri

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: Muştalı kukri
« Yanıtla #20 : 11 Nisan 2013, 02:19:46 »
Turgut ustam, yok yahu, öylesine düşündük, türkçenin maalesef terim fakiri bir dil olmasından dolayı birşeyler türetmek gerekebiliyor yani formlara. Mesela kılıçlar için el korumalığının herhangi bir türkçe veya osmanlıca karşılığını bulamadım, ama Eylem'in "siperlik" önerisi kulağa hoş geliyor bence. Muştadan çekincenin en önemli nedenlerinden biri de muşta aletinin kendisinin yasaklılar listesinde olması. Kukri sonuçta bir arazi bıçağı sayılır, kimsa bişey diyemez ancak muşta olayına bazı kaşlar kalkabilir diyedir arayışımız. Kusurumuz olduysa affola...

Kipmen Sanat web sitesi

turgut aydemir

• *
  • 449
  • Meslek: bıçak ımalatı
  • Yer: bursa
« Yanıtla #21 : 11 Nisan 2013, 09:37:33 »
Turgut ustam, yok yahu, öylesine düşündük, türkçenin maalesef terim fakiri bir dil olmasından dolayı birşeyler türetmek gerekebiliyor yani formlara. Mesela kılıçlar için el korumalığının herhangi bir türkçe veya osmanlıca karşılığını bulamadım, ama Eylem'in "siperlik" önerisi kulağa hoş geliyor bence. Muştadan çekincenin en önemli nedenlerinden biri de muşta aletinin kendisinin yasaklılar listesinde olması. Kukri sonuçta bir arazi bıçağı sayılır, kimsa bişey diyemez ancak muşta olayına bazı kaşlar kalkabilir diyedir arayışımız. Kusurumuz olduysa affola...
Emre ustam estağfurullah kusur ne demek bu konuyla ilgilenmeniz fikir üretmeye çalışmanız beni son derece memnun etti çok sevindim insanlar istişareler neticesinde kendi düşüncelerini geliştire bilirler.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #22 : 11 Nisan 2013, 16:47:47 »
Yolu kapayan kara çalı dalına tağrayla, bıçakla bir kaç kere girişmişliğim var. Gözlemim o ki, bu tür işlerde kalın iş eldiveni ve böyle siperli bıçaklar çok faydalı. O yüzden bu bıçak "muşta" ile değil de "siperlik", "el korumalı" gibi nitelikler ile anılırsa daha olumlu algılanır.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

bayrak

• 103
  • birol aslan
  • Meslek: inşaat
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #23 : 12 Nisan 2013, 15:37:40 »
[Teşekkürler bayrak isim hakkı eylem ve emre arkadaşlara düştü onlar ne derse artık o olacak muşta kısmınında kaplanırsa nasıl olur olur diye sonradan bir fikir oluşmuştu nasıl olur gibi bir daha böyle bir çalışma yaparsam denemeyi düşünüyorun bursaya yolunuz düşerse muhakkak tüm dostları beklerim.Saygılar
[/quote]
Turgut abi ,nazik davetiniz için çok teşekkür ederim. birkaç yıl önce bir arkadaş al birol sen bişey yaparsın diye bir çelik getirdi,yarım daire gibi birşey kaynakla sap kısmı yapsam olmaz bende kaynak makinası yok,düşündüm üzerinde iki delik vardı orjiinal biri ufak biri büyük yoksa hava çeliği delmek imkansız benim için, bende kukriye yaptığınız muşta gibi bölümün bir değişiğini yukarı doğru tes hilal biçiminde su kontrasından yaptım, pimlerle sabitledim deniz tutkalıda kullandım çelik gibi oldu verniğide vurunca  güzel oldu ,yarım daire bıçağın ağzınıda bir güzel biledim gerçi pek işe yaramıyo ama görüntüde olsa güzel sadece mantar doğramaya ve börek kesmeye yarıyo ,bir arkadaşım gördü almanyada müzede görmüş öyle bir şey giyotine benziyor ama onlarınki uzun saplı ve çok geniş dedi.bu bıçak, kama,, kılıç işleri sonsuz düşüncelere açılan kapı gibi bence,hayaller üzerine kurulu hayatın devamı niteliğinde,sizin yaptığınız kukrinin muşta bölümünü ahşapla kapladığınızda hem demir ele zarar vermeyecek hemde çok güzel görnüm kazanacak,hayırlı iş, ve bol kazanç dileği ile Allah'a emanet olun
Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya;
Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk, Sakarya! ..