Bıçak Sanatı - Forum

abanoz ve damast..

Ynt: abanoz ve damast..
« Yanıtla #20 : 21 Mart 2013, 18:47:12 »
Bıçağın da kimin olduğunu bu arada anlamış olduk  ;)

muraterkut

• 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
« Yanıtla #21 : 21 Mart 2013, 20:10:40 »
çok mu belli ettim ustam.... dayanamıyorki insan....  :P
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

« Yanıtla #22 : 21 Mart 2013, 20:17:33 »
çok mu belli ettim ustam.... dayanamıyorki insan....  :P
Bıçak böyle olunca insan nasıl kendini tutar ki  ^-^

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
« Yanıtla #23 : 21 Mart 2013, 23:39:44 »
taner hocam tam seyırlık olmuş ellerıne salık :2up :2up :2up bu aradada murat ustanın keyfıne dıyecek yok anlaşilan  :D :D :D
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

Brac

• 624
  • Burak/1984/İstanbul
  • Meslek: Endüstriyel ve Mekanik Tasarım
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #24 : 22 Mart 2013, 12:09:26 »
Taner abi eline sağlık çok güzel görünüyor  :2up

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #25 : 24 Mart 2013, 01:44:11 »
Taner abi eline sağlık çok güzel görünüyor  :2up

teşekkür ederim.  :)

taner hocam tam seyırlık olmuş ellerıne salık :2up :2up :2up bu aradada murat ustanın keyfıne dıyecek yok anlaşilan  :D :D :D
sağol usta , bu gun Murat usta aradı beğenmiş  . valla bırısıne bırşey yaparken afakanlar basıyor beni.  istediği gibi olmıyacak diye..  8)

hamonlu damast....  O:-)

taner ustam ; :2up :2up :2up :2up :2up :2up :2up :2up :2up :2up :2up :2up :2up

bıçak da harika bu arada...

beğenmene sevindim  ;)

mutlaka sahibi havalara uçacaktır... 8) hatta sana nasıl teşekkür edeceğini bile şaşıracaktır, eminim....  8)
Taner usta, hep aklımdaki bir görüntüydü küçük, damas, abanoz ve işlevsel bir bıçak ... sen bunu hayata döktün ellerine sağlık.... senden de bu beklenir zaten....  ;)

Murat usta bugünkü telefonunla rahatladım. sahibi olacak kardeşimiz güle güle kullansın  :)

Eline sağlık güzel bıçak olmuş..

teşekkür ederim  :)

Ustam ellerine sağlık güzel bir çalışma olmuş ancak kafama takılan bir sual var namludaki en son küçük olan deliğin asimetrik olduğunu farkettim bunun özel bir amacımı var yoksa ben yanlış algıladım fotoğraf açısından bana öyle gelmiş olabilirmi?

dikkatlisin Mustafa  8)   damasr dövülürken bıraz sertleşiyor . aslında ağızda belıren hattı tekrar yumuşatıp kaybederım dıye yumuşatma işlemı yapmadan.  delik ve perdah gibi işlemleri   profıl  sertken yaptım.  tabı budurumda delıklerı açabılmek ıçın bu iş için uygun çok sert  matkap uçları kullandım sonuncu değiliği delerken uç kırıldı ve delığın sımetrısı bıraz bozuldu duzelttım duzeltmesınede.  bu şekılde oldu  o da nazarlık dıyelım  ;)

Taner ustam eline sağlık, çok şık duruyor.

Sırt kısmındaki delikler ısıl işlemde tehlike arz etmiyor mu diye sormak istiyorum. Bu kısımlardan çatlama vb yapmaz mı normalde? Sizin profiliniz nasıl bu kısımdan çatlamadı?

teşekkür ederim , benım için artık surun olmaktan çıktılar. kullandığım ısıl işlem yağı gayet kalıtelı.  sorun çıkacağını hissedersem  delıklerı kıl ıle dolduruyorum  8)

Sevimli bıçak olmuş,hoş görünüyor. :2up

teşekkür ederim..

Taner ustam, çok hoş olmuş küp şeker duruyor  :2up       ellerine sağlık...

sağol Fatih  :)

Bu işi sonunda bana bıraktıracak  sınız ya hadi hayırlısı bakalım. Taner bir birini tamamlayan güzel tasarım ve güzel işçilik tebrikler.

Turgut usta nereye ya.. daha çay içmeye gelıcem  nasib ise  ;)

Taner ustam ellerine sağlık çok  güzel ve kullanışlı bir bıçak olmuş.

teşekkür ederim Rasim usta  :)

Şahane olmuş,eline sağlık taner ustam. :2up :2up :2up

sağol   Yaşar abi   :)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #26 : 24 Mart 2013, 01:45:51 »
Taner abi eline saglik cok guzel olmus sahibi gule gule kullansin

sağol Mehmet  :)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #27 : 24 Mart 2013, 01:53:43 »
Taner abi eline saglik cok guzel olmus sahibi gule gule kullansin
Taner ustam diyecek bir söz yok vallaha... Ellerinize sağlık abanoz ve damastın birleşimi çok güzel olmuş. Bıçağın profili de çok güzel. Hakikaten sahibi olacak kişi güzel günlerde kullansın.

teşekkür ederim Salim.

Taner abi bende moralini bozmak isterdim ama kusursuz olmuş eline sağlık... :D :D
   valla artık elıne sağlık guzel olmus dıye yazmaktan bıktım Hakan  . bır yanlışlık gördummu yazıyorum . kımse buna alınmasın  , yoksa kişi nasıl anlıyabılırkı hatalı bır iş yaptığını..?   aynı şekılde benıde eleştırınkı bende hatalarımı göreyım.

ustadım elerine sağlık gayet güzel olmuş damascusada hamon yaptınya bişi demiyorum artık  :D

yapılamazmı..?   bana D2 ye hamon yaptırıyorsun ya..  :)

:D
Ne hamon mu sen çilginsin Taner haydaa daha neler duyucaz.
Bicak tam bir Beylik işi olmuş taşiyana can yoldaşi olacağina eminim.Abanoz da yakişmiş hani 8)

teşekkür ederim Kaya :)

Eline sağlık Taner abi çelikte anlamış bıçağın güzelliğini bir kıyakta ben yapayım demiş :D

sağol Osman..

Süper Taner ustam, bence çok çok güzel kabzalar tasarlıyorsun, ergonomi ve estetik bu bıçakta 1. sınıf olmuş  :2up

teşekkür ederim Emre usta :)  sen Sefa usta  gibi ustalardan  övgü dolu sözler duymak benım için çok hoş  :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #28 : 24 Mart 2013, 01:55:37 »
Taner, çok müthiş olmuş. Çok kullanışlı duruyor ayrıca. Kullancısı güle güle kullansın, senin de ellerin kolların dert görmesin.
  teşekkür ederim Sefa usta   , beğenmene çok sevındım. gerçekten ergonomık guzek bır bıçak oldu  ve damasta   abonoz çok yakışıyor  :)

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #29 : 24 Mart 2013, 09:46:16 »
Ellerine kollarına emeklerine sağlık Taner ustam süper olmuş :2up :2up :2up

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #30 : 24 Mart 2013, 10:30:39 »
teşekkür ederim Yunus  :)

turgut aydemir

• *
  • 449
  • Meslek: bıçak ımalatı
  • Yer: bursa
« Yanıtla #31 : 24 Mart 2013, 17:00:41 »
 Başım gözüm üstüne taner ben bir yere gideceğim demedim sadece bıçak işini bıraktıracaksınız o olacak

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #32 : 25 Mart 2013, 08:59:40 »
Eline sağlık Taner ustam damast ve abonoz çok güzel bir ikili olmuş Murat abicim çok şanslısın farkındasın değilmi  :) çok sevindim değerli bir ustadan değerli bir bıçak değerli bir abime gidiyor...
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

mustafaalis

• 51
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #33 : 25 Mart 2013, 09:17:12 »
Nazarlık olsun tabi hocam ayrı bir hava katmız zaten çok hoş durmuş tekrardan ellerine sağlık ustam
Yok yok, kini söküp atmalı yürekten.
Er sırra, göz yaşı kuvvetli bilekten.

muraterkut

• 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
« Yanıtla #34 : 25 Mart 2013, 09:22:44 »
evet, tam da nazarlık olmuş... oğlan bile dedi baba oraya bi nazar boncuğu gibi bişey yapıştırsak olurmu diye....  :D
bu arada Taner usta , bizim delikanlı sana çok teşkkür ediyor.... elinden düşürmüyor, o kadar ki ne olur olmaz diye ağız kısmını güzelce bantladım şimdilik .... :)
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

Bekir Arslan

• *
  • 36
  • Meslek: Yazılım Uzmanı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #35 : 26 Mart 2013, 20:20:42 »
Ustam şahane olmuş. :2up
Namlunun üzerindeki 4 tane delik dekoratif amaçlı mı yoksa br fonksiyonu var mıdır?

ilkser

• 548
  • Serhat-1981
  • Yer: Yozgat / Kocaeli
« Yanıtla #36 : 26 Mart 2013, 21:28:47 »
Taner abi, ellerine sağlık. Murat Abide İyi günlerde kullansın.
Uçmak,düşmeyi göze almaktır.

ercan ertürk

• 301
  • ercan ertürk 1971
  • Meslek: ayakkabı imalatçısı
  • Yer: B PAŞA İSTANBUL
« Yanıtla #37 : 27 Mart 2013, 15:09:38 »
taner usta  çok beğendim güzel kusursuz   eline sağlık   saygılar

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #38 : 28 Mart 2013, 23:55:23 »
beğenilerini ileten arkadaşlara çok teşekkür ederim  :) 

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #39 : 28 Mart 2013, 23:56:19 »
evet, tam da nazarlık olmuş... oğlan bile dedi baba oraya bi nazar boncuğu gibi bişey yapıştırsak olurmu diye....  :D
bu arada Taner usta , bizim delikanlı sana çok teşkkür ediyor.... elinden düşürmüyor, o kadar ki ne olur olmaz diye ağız kısmını güzelce bantladım şimdilik .... :)

güle güle kullansın Murat usta , beğenmesine inan çok sevindim  :)