Bıçak Sanatı - Forum

Mini bıçak...

Metnes71

• 66
  • Metin CANSEVER
  • Meslek: Makine Resim Konstruksiyon Teknikeri
  • Yer: Kocaeli
Ynt: Mini bıçak...
« Yanıtla #20 : 18 Mart 2013, 13:51:09 »
Çok güzel. Şirin olmuş

tufan

• 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
« Yanıtla #21 : 18 Mart 2013, 14:38:06 »
ellerine sağlık hakan usta hoş bişey olmuş
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

scruby

• *
  • 46
  • Harun
  • Meslek: Makine Mühendisi
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #22 : 18 Mart 2013, 15:41:18 »
çok şık olmuş, ellerinize sağlık.
"Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur. Düşmem dersin düşersin, şaşmam dersin şaşarsın.Öldüm der durur, yine de yaşarsın"
Mevlânâ

turgut aydemir

• *
  • 449
  • Meslek: bıçak ımalatı
  • Yer: bursa
« Yanıtla #23 : 18 Mart 2013, 19:13:23 »
Hakan gerçekten çok hoş tebrikler.

Özgür ULUS

• 182
  • Meslek: Ahşap işleri
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #24 : 18 Mart 2013, 19:52:51 »
Şimdiden eline sağlık Hakan usta y ;)arın gelince yakından görürüz.
Özgür ULUS
0533 818 17 50 & 0553 818 17 50
www.mehmetmarangoz.com.tr

« Yanıtla #25 : 18 Mart 2013, 19:54:26 »
Çok güzel olmuş elinize sağlık

YAŞAR PEHLİVAN

• 362
  • Meslek: memur
  • Yer: sakarya
« Yanıtla #26 : 19 Mart 2013, 07:58:27 »
Maşallah, süper eline sağlık. :2up :2up :2up

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #27 : 19 Mart 2013, 14:36:35 »
uc kısmındaki sivri bolum biraz daha kavisli olup yumusatılırsa harika bir deri yüzme ve tabaklama bicagi olur

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #28 : 19 Mart 2013, 15:19:15 »
elinize sağlık... :2up :2up

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #29 : 19 Mart 2013, 22:04:37 »
Teşekkürler Begenmenize sevindim...

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #30 : 20 Mart 2013, 14:10:27 »
şimdi biraz moralini bozayım Hakan.  namlu taşlama eşiğini daha belırgın yapabılırdın elındekı makına buna gayet musaıt.  taşlama eşiğine bant zımpararada  gırerken  sankı eşiğin başlangıcına çok girmışsın  yanı namlu  taşlama eşiğinın   malzeme  kalınlığı  atıyorum   3mm ıken namluya paralel ılerleyıp   orta kısımlarda 3,5 yada 3,8 gıbı gelecek gözukuyor. " ölçüler tamamen durumu anlatabılmek için uydurmadır"

ben taşlama eşiğine ılk girişten sonra fazla dokunmuyorum. ne kadar düzeltmeye çalışırsan makınada bozma şansın o kadar yuksek.

gerı kalan işlmleri   namlunun tam olarak duz olması için yapılan perdahı çok ınce dişlı bır eğe ve zımpara ıle halledıyorum.

profılı cıkardıktan sonra sanırım yuzeyı taşlamamışsın. damastn lamalar ne kadar duz olsada sonunda dövulerek yapıldığından yuzey bozuk oluyor tesvıye şart.

balçak ve kabzede kullandığın ahşap ıle  profıl arasında az da olsa boşluk var gıbı. bunlar epoxı ıle dolar ancak yaptığın iş tam olarak meydana çıkmaz. balçağı monteledıkten sonta bır mıktar epoxı namluya taşacaktır . taşmış gıbı gözukuyorda zaten   bunu ıslak nemlı bez, aseton yada selılozok tıner ıle montajdan hemen sonra temızlemelısın. kuruduktan sonra temızlık yapmak ıstersen namluyu kesınlıkle çizeceksın.

kabzeye monte ettığın  sağ taraftakı yılan ağacı parça  sol taraftakınden bıraz daha kalın gıbı tabı bu resımlerden dolayı göz yanılmasıda olabılır.

bundan sonra yorum yapmamı ıstemıyorsan söyleyebılırsın  ;D    elındekı makınaya tam olarak alışamamışsın daha  , sen çok daha ıyı ışler çıkarabılırsın.. ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #31 : 20 Mart 2013, 14:13:03 »
Hakan, yaptığın işler artık oturdu, gayet güzel işçilik yapmışsın. Ellerine sağlık.

Sefa hocama aynen katılıyorum. Çok kaliteli ve temiz işler çıkarıyorsun Maşallah. Bu arada şunu fark ettim. """Böyle ince veya ufak kabzalarda yılan ağacı çok güzel duruyor. Büyük kabzalarda bu kadar güzel durmuyor sanki. """

Salım o ahşaptan ahşaba değişir.  bu ahşapta desenler bellı belırsız duruyor.  yılan ağacı oldukça pahalıdır. ve desenlerı ıle orantılı olarak fıyatıda artar.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #32 : 20 Mart 2013, 14:31:40 »
Her ustamız böyle eleştiri yapsın yeterki :) Şahsen ben kendime böyle eleştiri yapılmasını isterim. Taner ustam öğretici bir eleştiri olmuş teşekkürler.

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #33 : 20 Mart 2013, 15:56:38 »
Taner abi nedemek her türlü yoruma açık tabiki
Malzeme arasında 0 boşluk var malzemninde ahsaplari eşit boyda fotograf biraz acemi olduğu için ole çıkmış tasama eşiği çok keskin değil evet ama bu şekilde oluyor arkadaki taşı daha değiştiremedim makinadaki...