Bıçak Sanatı - Forum

böyle bir durumla karşılaşan oldu mu???

doctore

• 203
  • Yer: kayseri
böyle bir durumla karşılaşan oldu mu???
« : 16 Mart 2013, 17:22:54 »
çakımı bileyledim kolumdaki kılları kesiyor, ama a4 kağıdı keserken sıkıntı oluyor çakı ağızyüzeyi pürüzlü desem kılları kesmez diye düşünüyorum  bu konuda yardım bilenlerden....

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
Ynt: böyle bir durumla karşılaşan oldu mu???
« Yanıtla #1 : 16 Mart 2013, 17:45:35 »
Deride masat yaparsanız belki düzelebilir tabi yapmadıysanız. Birde kağıdı hangi şekilde kestiğiniz önemli ben bıçak ağzının arkasından başlayıp öne doğru 35 derecelik açıyla kesiyorum.Ama illa ki bazı yerlerde takılma yapıyor nedense.
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #2 : 16 Mart 2013, 18:41:25 »
Kıl kesip kağıtta sorun yaşaması durumu için benim bir tahminim var: Ağızda bir iki tane çentik vardır. Çentikler kıla denk gelmez ama kağıdı keserken çentiğin olduğu yerde bıçak takılır. Zaten kağıt testinin en büyük faydası da çentik bulmaya yaramasıdır.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

umutulken

• 246
  • Umut Ulken
« Yanıtla #3 : 16 Mart 2013, 23:43:07 »
Kıl kesip kağıtta sorun yaşaması durumu için benim bir tahminim var: Ağızda bir iki tane çentik vardır. Çentikler kıla denk gelmez ama kağıdı keserken çentiğin olduğu yerde bıçak takılır. Zaten kağıt testinin en büyük faydası da çentik bulmaya yaramasıdır.

Hımm yeni bir şey daha öğrendim.  8)

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #4 : 17 Mart 2013, 00:16:51 »

Hımm yeni bir şey daha öğrendim.  8)

al benden de o kadar....
sağolasın eylem... :2up

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #5 : 17 Mart 2013, 09:22:22 »
Bileyini iyi yapıp kağıt testi yapmaktan dolayı ben de geç öğrendim. Ama ne zaman bir iki çentiği olan bıçağı test ettim. O zaman gördüm ki üç kere kağıt kesin, bıçak kağıda üçünde de aynı noktada takılacaktır.
Namık Kemal
Instagram'da ben

doctore

• 203
  • Yer: kayseri
« Yanıtla #6 : 17 Mart 2013, 11:49:05 »
bu çentikleri nasıl yokederiz bilemeyle mi deri masatla mı yoksa başka birşeyle mi???

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #7 : 17 Mart 2013, 11:52:50 »
bu çentikleri nasıl yokederiz bilemeyle mi deri masatla mı yoksa başka birşeyle mi???

düşük devirli bir zımpara ile veya düz bir satıh üzerine yapıştırılmış 220 kum zımparayla uygun acıda bileyliyerek oluşan çentikleri yok edebilirsiniz
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

albayrak123

• **
  • 75
  • Meslek: serbest meslek erbabı
  • Yer: T.C
« Yanıtla #8 : 22 Mart 2013, 11:11:08 »
Kılağı kalmıştır bence bol miktarda. Kılağıdan kurtulun kağıdın üzerinde ahenkle dans etsin bıçağınız :)
Bıçak yarası geçer, dil yarası geçmez.
*
http://www.youtube.com/watch?v=sLvzK90XQk0

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #9 : 22 Mart 2013, 17:22:06 »

Buna kendi gözünüz ile kaar vereceksiniz. Çok ince bir taşla (girit taşı gibi), seramik çubukla ya da biraz tembellik edip bir fincan altı kullanabileceğiniz gibi Özgür'ün dediği gibi 220 kum zımpara ayarında kağıt ya da taş ile de yok edebilirsiniz.
Namık Kemal
Instagram'da ben