Bıçak Sanatı - Forum

yeni kil karışımının sonuçları..

Osman Güney

• 418
  • Yer: Kocaeli
Ynt: yeni kil karışımının sonuçları..
« Yanıtla #20 : 17 Şubat 2013, 18:54:07 »
Taner usta çok güzel olmuş. Tebrkler.

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #21 : 17 Şubat 2013, 21:11:01 »

Ellerine sağlık Taner ustam, on numara bir iş  ;)

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
« Yanıtla #22 : 17 Şubat 2013, 21:18:52 »
   Taner bey bu kil karışımını d2 çelik için ısıl işlemde deneyebilirmiyiz.
Bu yönde bir çalışmanız oldumu.Paylaşırmısınız.
    Teşekkürler.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #23 : 17 Şubat 2013, 22:03:49 »
D2,de maalesef hamon çalışamazsınız. sıze gereklı olan yalın karbon çelığı.   ayrıca hamon çalışmaya başlıyacaksanız   kendınızı hazır hıssettığınızde başlayın derım. kırılan yamulan bıçaklar+hamonun oluşmaması ılk başlarda sıkça yaşayacağınız şeyler buda moralınızın bozulmasına neden olacak..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

aliata

• 998
« Yanıtla #24 : 17 Şubat 2013, 22:15:57 »
      Taner bey d2 nin ısıl işlemini yapmak, çeligi oksijenden korumak için sizin kil kaplamayı çelik folyo yerine kullanabilirmiyiz.

LCLegend

• Şafak Karslıoğlu
  • 404
  • Meslek: Göz Hekimi
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #25 : 17 Şubat 2013, 23:03:26 »
Hımmm, bu hamon işi bayağı keyifli olmaya başladı. Yakında bıçak üzerine sipariş üzere desen çalışmalarına da başlarsın ;)
Klasik laftır ama güzel laftır: Ellerine sağlık Taner.
PRIMUM NON NOCERE

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #26 : 18 Şubat 2013, 14:31:25 »
60 larda bunu yakalayabiliyorsan w lerle ne yapabileceğini ciddi şekilde merak etmeye başladım. Bir sürü şey yazmıştım  ama hepsini silip , an itibarı ile 6 bin küsur dolarlık bir hamon resmi koymayı tercih ettim. İsteyen yanyana baksın.
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #27 : 18 Şubat 2013, 15:45:11 »
Taner ustam bu hamon süper olmuş. Ellerine sağlık. Tam detaylarını görmeyi çok isterim. Umarım bir an önce bitirirsin gözlerimiz bayram eder. Bu arada şu kil karışımını senden birebir öğrenmeyi çok isterdim.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #28 : 19 Şubat 2013, 22:53:17 »
      Taner bey d2 nin ısıl işlemini yapmak, çeligi oksijenden korumak için sizin kil kaplamayı çelik folyo yerine kullanabilirmiyiz.

belkı olabılır ama ıstenılen anı olarak ısıyı düsürmede  bence  zararlı olacaktır. bu soruya en ıyı bence Sefa usta cevap verebılır.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #29 : 19 Şubat 2013, 22:56:56 »
Hımmm, bu hamon işi bayağı keyifli olmaya başladı. Yakında bıçak üzerine sipariş üzere desen çalışmalarına da başlarsın ;)
Klasik laftır ama güzel laftır: Ellerine sağlık Taner.

teşekkür ederim Şafak abı  :)   hamon çalışmalarına başladığımdan berı en çok ilgimi çeken desen   "chojı "  buyuk  ıhtımal ıle bunun uzerıne yoğunlaşacağım.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #30 : 19 Şubat 2013, 22:58:52 »
60 larda bunu yakalayabiliyorsan w lerle ne yapabileceğini ciddi şekilde merak etmeye başladım. Bir sürü şey yazmıştım  ama hepsini silip , an itibarı ile 6 bin küsur dolarlık bir hamon resmi koymayı tercih ettim. İsteyen yanyana baksın.

beğenmene sevındım Burak usta  ;) W serisi , bırde istediğim çelığı bulabılsem ne kadar güzel olacak  :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #31 : 19 Şubat 2013, 23:05:30 »
Taner ustam bu hamon süper olmuş. Ellerine sağlık. Tam detaylarını görmeyi çok isterim. Umarım bir an önce bitirirsin gözlerimiz bayram eder. Bu arada şu kil karışımını senden birebir öğrenmeyi çok isterdim.

sağol Murat  ;)   bu profıl uzerınde bıraz çalışacağım   ıstedığım sonucu verırse  hszırlanmış halde ısteyen var.  umarım  benım ıstedığım gıbı olur.  kıl karısımı şamot kul  bentonıt ve ılave katkılar.  bıraz sabır ve çokça deneme yanılma. son yaptığım bıçakta  kılı kurutup fırına profılı yerlestırırken profılı yere dusurdum. almak ıçın hamle yaptım bır yandanda yenıden kıl karısımını yapmak zorunda olduğumu dusunuyordum.  ama kılın hıçbır yerı hatta ashılerın hıçbırınde dökulme olmadı  ;)  işte o zaman tamamdır dedım.

aliata

• 998
« Yanıtla #32 : 19 Şubat 2013, 23:09:53 »
       Taner ustam, ilgin için teşekkür ederim.
Kil konusunda sizin ve sefa hocamızın açıklamaları,
sanatımıza yön vereceğine inanıyorum.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #33 : 19 Şubat 2013, 23:13:49 »
ben teşekkür ederim ,  ama bana bu işi öğretenlerın başında Sefa usta gelıyor . bence onun vreceği bılgıler  benımkının yanında çok çok önemlı olacaktır. hala çırağım  :)

« Yanıtla #34 : 19 Şubat 2013, 23:48:42 »

belkı olabılır ama ıstenılen anı olarak ısıyı düsürmede  bence  zararlı olacaktır. bu soruya en ıyı bence Sefa usta cevap verebılır.
Daha önce AEB-L yi kil kaplayarak oksijenden yalıtarak östenizasyon amaçlı fırında bekletmiştim ve işe yaramıştı http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=33.msg879#msg879 . Ancak parçanın kalınlığı 3.5mm ve uzunluğuda 40-50 mm civarındaydı. Bıçak formundaki bir parça için kil yeterli olmayabilir. Nedeni, herhangi bir yerinden çatlama yaparsa emekleri boşa çıkarır. Tanerin uyguladığı kil için konuşacak olursak durum biraz değişebilir, kil eğer yüzeye böylesine iyi yapışan bir kil ise ve fırında bekleme süresince çatlama yapmıyorsa bence kullanılabilir. Su verme ( sertleştirme) işlemi de yağda yapılabilir. Aklıma takılan tek durum, kil kalınlığı her tarafta eşit değilse su verme sırasında farklı soğuma zamanlarından ötürü bir çarpılma yaşanabilir.
« Son Düzenleme: 19 Şubat 2013, 23:51:11 Gönderen: sefaçabuk »

aliata

• 998
« Yanıtla #35 : 20 Şubat 2013, 00:01:15 »
   Sefa hocam açıklama için teşekkür ederim.
Deneyip görmek gerekiyor anlaşılan.
 (şamot+kil+odun kömürü+........+sabır+özveri+bilgi+severek çalışma)
Size ve Taner ustamıza teşekkürler.

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #36 : 20 Şubat 2013, 07:52:21 »
Taner ustam,ürettiğin eserlerin karşısında baka kalmak bir 10 dk sonra kendine gelmek ile tekrar bakmak alışkanlık haline geldi bu güzel şaheserlerin devamını diler şimdiden kolay gelsin derim ellerine emeklerine sağlık.

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #37 : 20 Şubat 2013, 12:23:17 »

sağol Murat  ;)   bu profıl uzerınde bıraz çalışacağım   ıstedığım sonucu verırse  hszırlanmış halde ısteyen var.  umarım  benım ıstedığım gıbı olur.  kıl karısımı şamot kul  bentonıt ve ılave katkılar.  bıraz sabır ve çokça deneme yanılma. son yaptığım bıçakta  kılı kurutup fırına profılı yerlestırırken profılı yere dusurdum. almak ıçın hamle yaptım bır yandanda yenıden kıl karısımını yapmak zorunda olduğumu dusunuyordum.  ama kılın hıçbır yerı hatta ashılerın hıçbırınde dökulme olmadı  ;)  işte o zaman tamamdır dedım.
Ustam hazır olarak ben de isterim. Bu kadar iyi tutunuyorsa daha ne ister ki bir hamon sevdalısı. Bu arada bence istenilen karışım bu. Ashilerin görünümü herşeyi anlatıyor. Tebrik ediyorum. :2up

BY1907

• BAHADIR YİĞİT
  • 280
  • Meslek: özel sektör
  • Yer: eskişehir
« Yanıtla #38 : 20 Şubat 2013, 14:03:14 »
taner arkadaş baya çekici ve yakışıklı olmuş ellerine sağlık. :2up :2up :2up
BY1907 = BAHADIR YİĞİT

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #39 : 20 Şubat 2013, 21:04:53 »
teşekkür ederim  :)