Bıçak Sanatı - Forum

HARE adlı belgesel

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
Ynt: HARE adlı belgesel
« Yanıtla #40 : 13 Şubat 2013, 15:29:15 »
olağan bir olayı çok önemliymiş gibi millete çakmaya çalışmışlar...

Gerçekten olağan nedir bende merak ettim.?
Eğer pota çeliğinin bu topraklarda tekrar üretilmesiyse olağan olan, çok yanılıyorsunuz yada konu hakkında hiç bir şey bilmiyorsunuz!...

doctore

• 203
  • Yer: kayseri
« Yanıtla #41 : 13 Şubat 2013, 21:17:26 »
olağan bir olayı çok önemliymiş gibi millete çakmaya çalışmışlar...

Gerçekten olağan nedir bende merak ettim.?
Eğer pota çeliğinin bu topraklarda tekrar üretilmesiyse olağan olan, çok yanılıyorsunuz yada konu hakkında hiç bir şey bilmiyorsunuz!...

olağan şu; ''bu işle uğraşan hemen hemen herkesin bilgi sahibi olduğu basit metalurjik verileri ilk defa birşey buluyormuş gibi izleyiciyi aptal  yerine koyarak vermek'' bilmem anlatabildin mi?? biz hiçbirşey bilmiyoruz herşeyi sizler bilirsiniz...

gökhan bakla

• 2620
    • blog
« Yanıtla #42 : 13 Şubat 2013, 22:24:28 »
Anlatabildiniz.!!
Son cümleniz beni anlatmaktan ne kadar uzak bir bilseniz..? Bu konu hakkında her şeyi bilseydim 6 yumurta yapıp bunları döverken kırmazdım.  :D

doctore

• 203
« Yanıtla #43 : 13 Şubat 2013, 23:00:32 »
Anlatabildiniz.!!
Son cümleniz beni anlatmaktan ne kadar uzak bir bilseniz..? Bu konu hakkında her şeyi bilseydim 6 yumurta yapıp bunları döverken kırmazdım.  :D

üstad ;zaten üzerinize alınmanıza gerek yok.. benim sevmediğim sadece o belgeselin format ve uslup tarzıı..zaten sizinle alakalı da detaylı  herhangi bir enstrüman  veya metaryel  yoktu 1.bölümde ..saygılarımla..

gökhan bakla

• 2620
    • blog
« Yanıtla #44 : 19 Şubat 2013, 14:49:26 »
Belgeselin 2. bölümü bu akşam 9'da ;)

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
« Yanıtla #45 : 19 Şubat 2013, 20:29:41 »
        Beklentim yok,bizim site bu belgeselden en az 4(dört)yıl önde.
Bu gün yenisini izleyeceğiz.Umarım sıkılmayız.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #46 : 19 Şubat 2013, 21:07:30 »
Gökhaan, adam senin atölye kendisininmiş gibi, ustaymış gibi mizansen yapmış. Döverken bile çekici vuracağı yere sana gösteriyor. Len, bu sayede Kayahan'ı ilk defa bir bıçak yaparmış gibi dururken gördüm. Zuhahaha! Bu ne yahu?!?

Bak hâlâ yaparken demiyorum bu arada...  >:D
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

aliata

• 998
« Yanıtla #47 : 19 Şubat 2013, 21:13:35 »
    Şu anda izliyorum. Tarihi bir metin okur gibi. İçden değil biraz yavan geldi.
Bu proğramlar kime  hitap ediyor.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #48 : 19 Şubat 2013, 21:18:09 »
Aslında bence sadece Kayahan'a ve bir iki konuşturttuğuna gibi.
Namık Kemal
Instagram'da ben

aliata

• 998
« Yanıtla #49 : 19 Şubat 2013, 21:20:27 »
    Sıcak demir dövme sahneleri güzel.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #50 : 19 Şubat 2013, 21:23:36 »
Bir yerde plakadan kesilmiş namluyu döver gibi yapıyorlardı.  >:D
Namık Kemal
Instagram'da ben

aliata

• 998
« Yanıtla #51 : 19 Şubat 2013, 21:27:02 »
       Manda boynuzu olayı,belgesel gibi değil.

doctore

• 203
« Yanıtla #52 : 19 Şubat 2013, 22:42:51 »
ninja kılığında bir adam elinde osmanlı kılıcı ve kalkanı diğer vatandaş da samuray kılıcı mı desem başka bişey mi ?değişik değişik acayip acayip ataklar haraketler ...yaw arkadaş anlatın ısıl işlemlerini anlatın bileme işlemlerini anlatın sap ve diğer işlemleri veya bi tane döğün şu çeliği  adam akıllı da vatadaş anlasın aydınlansın yok varsa yoksa şov...!!

aliata

• 998
« Yanıtla #53 : 19 Şubat 2013, 22:50:10 »
       Üzücü olan bu.Üretimden tarafı tavır yok.(reklam)
Biz üretimden ve sanattan yanı tavır almalıyız.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #54 : 19 Şubat 2013, 22:53:06 »
Ercan iyi adamdır. Adam gibi adamdır. Belgeselde kendisine kamera tutulanlarda art niyet olmadığını düşünüyorum. Ancak parçaları birleştirmede ve sunumda "yeterince" dürüst olunmadığını söylememem gerçekleri saklamak olurdu. Mizansenlerin de kimilerini olduğundan fazla önde gösterdiğini yine aynı şekilde inkar edemem.
Namık Kemal
Instagram'da ben

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #55 : 19 Şubat 2013, 23:15:44 »
"Ercan iyi adamdır. Adam gibi adamdır. Belgeselde kendisine kamera tutulanlarda art niyet olmadığını düşünüyorum."

+1  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

gökhan bakla

• 2620
    • blog
« Yanıtla #56 : 19 Şubat 2013, 23:38:02 »
Ercan'a bende kefilim.. ;)

Bu konularda bir şeyler yapılması güzel, belgeselin diğer detaylarına çok girmek istemiyorum.

Ama kendimle alakalı konuda iki kelam etmem farz oldu.

Belgesel birileri için bir başarı olabilir ama benim için bunca zamandır bazı şahıslara olan güvenimin kullanılması sonucu, emeğimin ilk önce çalınıp daha sonra belgeselde görmezden gelinmesinden başka bir şey değil.

Tarihe not düşelim, ilk pota çeliğini ben ve eylem birlikte yaptık ve bizden bir hafta sonra kayahanlar benim yöntem ve ekipmanların aynılarını bir gün içinde yaparak TRT'cilerin önünde ilk denemelerini (şovlarını) yaptılar.
Ayrıca bu ekip benim atölyeme gelip orada onların gözü önünde yaptığım pota çeliği eritme safhasınıda çekti.
Ama belgeselde de hep kendileri vardı.  :-\

Şimdi sorulmaz mı " yiğidi öldür hakkını ye" mantığı ile nereye kadar gidersin.
Yada ilk pota çeliğini yapabilecek kadar kabiliyetliysen neden daha önce yapmadın
Yada maden kılıc ustasısın hani yaptığın kılıç, neden kendi formunda bir resmi bile yok.
Yada madem çok iyi demircisin hani bir tane dövdüğün bıçak göster ??

Allah bu arkadaşların yolunu açık etsin, benden yana da helallik beklemesinler.
Bu ülkenin bu tip " yiğidi öldür hakkını ye " desturundaki insanlara daha çok ihtiyacı var.. bizler basit üreten kesimiz onların sayesinde aklımız başımıza geliyor... ;)

Velhasıl emeği geçen herkese çok teşekkürler. Hayatımda yeni bir sayfa açmama vesile oldular.. :2up

aliata

• 998
« Yanıtla #57 : 19 Şubat 2013, 23:50:28 »
    Gökhan ustam biz biliyoruz. Her şeyin farkındayız.
Bilipde bilmez olanlar utansın.
     Zaman sizi mutlaka haklı çıkaracaktır.
Formu takip edenler her şeyin farkında.

Selamlar.........

Low-maker TC Cem

• 171
  • TC Cem Uludinç
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #58 : 20 Şubat 2013, 02:30:38 »
Ercan'a bende kefilim.. ;)

Bu konularda bir şeyler yapılması güzel, belgeselin diğer detaylarına çok girmek istemiyorum.

Ama kendimle alakalı konuda iki kelam etmem farz oldu.

Belgesel birileri için bir başarı olabilir ama benim için bunca zamandır bazı şahıslara olan güvenimin kullanılması sonucu, emeğimin ilk önce çalınıp daha sonra belgeselde görmezden gelinmesinden başka bir şey değil.

Tarihe not düşelim, ilk pota çeliğini ben ve eylem birlikte yaptık ve bizden bir hafta sonra kayahanlar benim yöntem ve ekipmanların aynılarını bir gün içinde yaparak TRT'cilerin önünde ilk denemelerini (şovlarını) yaptılar.
Ayrıca bu ekip benim atölyeme gelip orada onların gözü önünde yaptığım pota çeliği eritme safhasınıda çekti.
Ama belgeselde de hep kendileri vardı.  :-\

Şimdi sorulmaz mı " yiğidi öldür hakkını ye" mantığı ile nereye kadar gidersin.
Yada ilk pota çeliğini yapabilecek kadar kabiliyetliysen neden daha önce yapmadın
Yada maden kılıc ustasısın hani yaptığın kılıç, neden kendi formunda bir resmi bile yok.
Yada madem çok iyi demircisin hani bir tane dövdüğün bıçak göster ??

Allah bu arkadaşların yolunu açık etsin, benden yana da helallik beklemesinler.
Bu ülkenin bu tip " yiğidi öldür hakkını ye " desturundaki insanlara daha çok ihtiyacı var.. bizler basit üreten kesimiz onların sayesinde aklımız başımıza geliyor... ;)

Velhasıl emeği geçen herkese çok teşekkürler. Hayatımda yeni bir sayfa açmama vesile oldular.. :2up
:2up :2up :2up
+1
Üzerimizde güneş, gözümüzde mavi deniz, tepemizde martı, tenimizde tuz, rakımızda buz, oltamızda balık, ayaklarımız suya salık, ruhumuzda özgürlük, yosun kokar tenimiz, anlasanıza artık biz İZMİRLİYİZ
Cem ULUDİNÇ/Karşıyaka

ErcanŞarbat

• 272
    • Bujinkan Türkiye
  • Meslek: Geleneksel Japon savaş sanatları eğitmeni
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #59 : 20 Şubat 2013, 17:28:53 »
Arkadaşlar selam,
Uzun zamandır artık atölyem olmadığı için foruma da pek girmiyor facebook üzerinden takip ediyordum. Hare'nin ilk bölümünü izleyemediğimden belki bir yerde bulurum derken yine foruma düştü yolum...iyi de olmuş.
Beni tanıyanlar iyi bilir, kimse hakkında menfii düşünmem, politika yapmam, işimi yaparım herkese yardımcı olmayı isterim. Maalesef Hare programı geldiğinde 2 saatten fazla atölyede, yine 3 saatten fazla Dojomuzda çekim yaptı. Atölyeme geldiklerinde kendimin daha kalfa bile olmadığımı asıl ustalar varken bana neden geldiklerini hem sordum hemde çekimlerde dile getirdim. Onlarda bana amatör yapanları da koyacağız dediler ve gökhan'ın isminide verip beni rahatlattılar, Gökhan varken herhalde beni göstermezler diye düşündüm :D neyse daha ilk bölümü görmedim dediğim gibi.
Arkadaşın biri beni palyaço gibi göstermiş, Ninja kılıklı biri felan demiş..yıllarca verdiğimiz (89 dan beri) emekleri, kanı, zamanı ve harcamaları terbiyesizce gözardı etmiş...neyse Allah'a çok şükür ki beni tanıyan (hatta daha yüzyüze tanışmamış olanlar) güzel sözleri ile yarama merhem olmuşlar. Oysa ki ben yine bu konular hakkında konuşmuş idim...5 saatin sonunda 5 dakika bile yayınlanmadı ben ne yapıyim :) Bu arada en azından 20 seneden fazladır kılıç sallıyorum, bu unutulmasın. yuvarlanma teknikleri ise her savaş sanatında vardır, neden Türk savaş sanatında olmasın ki...siz o zamandan zaman makinesi ile gelmedi iseniz bunun aksini ispat etmeniz zor olacaktır, varsa bir savınız internette karalama yaparak değil gerçek ortamda tekniklerinizi göstererek öne çıkmayı deneyiniz...biraz da kibrinizi dindiriniz.
Beni de rahatsız eden dolu konu oldu ama televizyon böyle birşey...hiçbir zaman istenilen gibi bir sonuç olmuyor çünkü bizim düşüncelerimiz ile program yapıcıların kaygıları farklı yönlerde bunu anlamak lazım.
Bu açıklamaları burada sevip saydığım dostlarım için yaptım, yoksa gördüğüm kibir ve nefret dolu yorumların sahiplerine değil. Varsa bu işi gerçekten bilen, öğreten her zaman dizinin dibine oturmaya ve öğrenmeye varım...hatta bu konuda açım ama yok öyle biri..çok aradık yıllarca.

Kayahan konusuna gelince, yıllar önce bilmediğim sebeplerden ayrılık oldu. Ben hem Kayahan'ı hemde buradaki dostlarımı hala sever sayarım, neden ayrılık oldu, kim kime ne dedi bunları da sormam, işim fitne fesat değil hizmet olduğu için. Olmuştur muhakkak birşeyler ama tüm bu dostlar değerli insanlardır. Hele Gökhan'ın, Taner'in gösterdiği ilerleme müthiş oldu...Sefa hocam, Eylem bunlar hep iyi adamlar, niye birbirinizin beline beline vuruyorsunuz anlamakta zorluk çekiyorum, bir avuç insanız zaten.
Allah'a emanet olunuz
Ercan
Ölümü gülerek karşıla!