Bıçak Sanatı - Forum

hunter skinner tarzi w2...c105 ten dövdügüm bicak profilim

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
bende baslangic seviyesinde olan bir kisi oldugumdan yapim zorluklarini ,asamalarini ve fotolarini paylasmak amaciyla bir konu daha acmak istedim aslinda bitmemis her profilime konu acmak dogru olmasada ben yinede bitirme gündemime aldigim bicaklari sizinle paylasmak istiyor kendime de isi biraz  zorunlu hale getiriyorum.
Torsten´in atölyesinde 25lik milden dövdügüm  1.1545 nami diger w2 kimilerince de c105 olarak anilan bir celik türü ,dövmesi cok keyifli ama sürekli sicak dövülmesi tavsiye edilen bir celik form olarak aklimda yüzme ve av bicagi formunda bu form cok uzun zamandir vardi .eger becerebilirsem birde hamon denemesi yapacagim .Kabza ve balcak konusunda tavsiyelere acigim bicagi tamamen elle bitirecek oldugumu hatirlatip ona göre fikirlerinizi bekliyorum.
namlu 4.5 mm kalinlik ,115mm uzunluk  toplam uzunluk 232mm

« Son Düzenleme: 11 Şubat 2013, 01:09:28 Gönderen: Kaya »
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
Ynt: hunter skinner tarzi w2...c105 ten dövdügüm bicak profilim
« Yanıtla #1 : 11 Şubat 2013, 01:12:40 »
Kaya abi hızına yetişemiyoruz. Bıçak güzel olmuş ancak kıç tarafında sanki biraz daha rötuş ister gibi.Ellerine sağlık güzel olmuş.  :)
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

Kaya

• 2867
« Yanıtla #2 : 11 Şubat 2013, 01:15:57 »
Kaya abi hızına yetişemiyoruz. Bıçak güzel olmuş ancak kıç tarafında sanki biraz daha rötuş ister gibi.Ellerine sağlık güzel olmuş.  :)
haklisin Sertac kabzenin kic  tarafinin alt kismini uzun birakmistim ip deligi icin sonra kestim ve kafamda bir fikir olusmadi aklinda ne var ne tavsiye edersin

« Yanıtla #3 : 11 Şubat 2013, 01:16:16 »
Valla elle bitireceğin pek bir şey de kalmamış aslında, bir zımpara işi var onu da saymazsak bıçak bitmiş gibi  ;) Hamon dene buna bence, güzel olur.

Kaya

• 2867
« Yanıtla #4 : 11 Şubat 2013, 01:18:59 »
Hocam ,hamon asidi olarak limontuzu asidi gibi bir duyum var hemde israrla tavsiye edildi sizin bir tecrübeniz oldumu, tavsiyeniz nedir.
« Son Düzenleme: 11 Şubat 2013, 01:25:56 Gönderen: Kaya »

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #5 : 11 Şubat 2013, 01:29:57 »
haklisin Sertac kabzenin kic  tarafinin alt kismini uzun birakmistim ip deligi icin sonra kestim ve kafamda bir fikir olusmadi aklinda ne var ne tavsiye edersin

Abi fotoğrafta gözle görülen tek yer kıç tarafın üst kısmı.Biraz daha bombeli olsa iyi olur.
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

« Yanıtla #6 : 11 Şubat 2013, 01:36:00 »
Hocam ,hamon asidi olarak limontuzu asidi gibi bir duyum var hemde israrla tavsiye edildi sizin bir tecrübeniz oldumu, tavsiyeniz nedir.
Sitrik asit var eğer kastedilen oysa denedim, çok iyi sonuç alamadım. Hatta elma sirkesi, üzüm sirkesi, kola, demir III Klorür ( ferric clorür), seyreltilmiş sülfürik asit, Seyreltilmiş hidroklorik asit.. tüm bunların hepsinden daha iyi sonucu %3 lük Nitrik asitle aldım diyebilirim.

Kaya

• 2867
« Yanıtla #7 : 11 Şubat 2013, 01:41:08 »
üst kisimi biraz daha yuvarlamak gibi birsey anladim .ordaki köseler tesadüfen duruyor bazen elde ege ile daha güzel forma karar veriyorum  :)

Sitrik asit var eğer kastedilen oysa denedim, çok iyi sonuç alamadım. Hatta elma sirkesi, üzüm sirkesi, kola, demir III Klorür ( ferric clorür), seyreltilmiş sülfürik asit, Seyreltilmiş hidroklorik asit.. tüm bunların hepsinden daha iyi sonucu %3 lük Nitrik asitle aldım diyebilirim.
ne kadar zaman beklemeli Hocam %3 cözelti ile

« Yanıtla #8 : 11 Şubat 2013, 01:53:37 »
üst kisimi biraz daha yuvarlamak gibi birsey anladim .ordaki köseler tesadüfen duruyor bazen elde ege ile daha güzel forma karar veriyorum  :)

ne kadar zaman beklemeli Hocam %3 cözelti ile

Hiç beklememeli, hemen daldır-çıkar yapılmalı..

Kaya

• 2867
« Yanıtla #9 : 11 Şubat 2013, 01:59:31 »
Hocam cok tesekkurler tavsiyeler icin malzemeler gelince deneme yapacagim

Brac

• 624
  • Burak/1984/İstanbul
  • Meslek: Endüstriyel ve Mekanik Tasarım
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #10 : 11 Şubat 2013, 08:45:09 »
Kaya Hocam elinize sağlık çok güzel bir profil, sap kısmındaki yeri tam radüs olarak kırabilirsiniz , daha çok yakışır diye düşünüyorum  :2up

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #11 : 11 Şubat 2013, 13:01:52 »
Ellerinize sağlık düşüncelerinize uygun bir profil çıkmış ortaya. Kabza bitirişinden sonra bıçak çok daha güzel görünecektir.

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #12 : 11 Şubat 2013, 13:14:44 »
Eline sağlık Kaya, güzel bir bıçak olacağa benziyor.

Kolay gelsin.. :)

Kaya

• 2867
« Yanıtla #13 : 11 Şubat 2013, 13:35:48 »
Kaya Hocam elinize sağlık çok güzel bir profil, sap kısmındaki yeri tam radüs olarak kırabilirsiniz , daha çok yakışır diye düşünüyorum  :2up
Haklisiniz oralarda keskin cikintilar kalmisti band zimpara olanagim varken hizli bir bitirme yaptim .
Ellerinize sağlık düşüncelerinize uygun bir profil çıkmış ortaya. Kabza bitirişinden sonra bıçak çok daha güzel görünecektir.
Haklisiniz bazen rüyamda bir profil görüyorum unutmadan kalkip çiziyorum.bunlar zaten hep gorduğumuz seyler ama işte kirk gün gezersiniz bir gün av olur .belki bir gün bende güzel bir model oturturum.
Eline sağlık Kaya, güzel bir bıçak olacağa benziyor.

Kolay gelsin.. :)
Tesekkür ederim Gökhan bir daha ki bulusmaya insallah karsilasiriz. :)

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #14 : 11 Şubat 2013, 20:49:33 »

Ellerine sağlık ustam. Gene alışık olmadığımız bir tarz. Aslında tebrik etmek istiyorum seni, değişik tarz araman takdire şayan  :2up

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #15 : 11 Şubat 2013, 20:52:47 »
form olarak bana oldukça uzak , ancak üzerınde hamon ıle hayal etmeye başladım bıle  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Kaya

• 2867
« Yanıtla #16 : 11 Şubat 2013, 22:07:56 »
Tesekkur ederim Soytürk sadece dovme yetenegimi yükseltmek icin böyle islerde biraz oyalaniyorum.sonra piyasa bicaklarida gelicek tabii

Valla Taner sen bende bu iste cok tecrübelisin artik tecrubelerinden yararlanacagiz.

Doc 404

• 9
  • Meslek: demirci
  • Yer: fetiye/Frankfurt(Germany)
« Yanıtla #17 : 16 Şubat 2013, 21:42:00 »
Looks good Kaya :2up

Same Steel c105, different way of hardening, please enjoy Friends.

Torsten

Muharrem

• 119
  • dalında uzman...
  • Meslek: İnşaat
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #18 : 16 Şubat 2013, 22:50:59 »
Kaya abi ellerine sağlık. Dehşet işcilik. Tebrikler.... :2up :2up :2up :2up

« Yanıtla #19 : 16 Şubat 2013, 22:55:02 »
Kilin kaplama formuyla hamonun formu birbirinden farklı olmuş, orta bölgede kalınlık farkı mı oldu acaba  ::)