Bıçak Sanatı - Forum

ilk bıçağıma başladım ..

tzcn23

• **
  • 80
  • Meslek: paramedik
  • Yer: istanbul
ilk bıçağıma başladım ..
« : 31 Ocak 2013, 16:56:29 »
s.a ustalarım elimden geldigince birşeyler yapmaya çalıştım. ilk denememden hiç memnun kalmadıgım dan yeni bir parça ile işe koyuldum bu parçayıda şans eseri buldum çatı arasında kalın bir demir parçarı gordum elime aldımkı  demirde iki tane delik var ilk aklıma gelen bunlarda sap deligi olurmu :) neden olmasın tamda sap  kısmına göre pek fazla birşey olacagını sanmıyorum ama biyerden başlamak  lazım diyerek aldım elime eğeyi :) .. ilk seferinde demirin kotu oluşu , ince ve cok kısa olması sebebiyle bir turlu ayarını tutturamadım  ortaya çıkan bıçak hariç herseye benziyo buyrun bakın  bu ilk denemem :)

elimde yeterli alet edavat yok bu yuzden fazla ilerleyemiyorum, kullandıgım iki alet var bunlarla oldugu kadar  :)

ilk denemeden bişey cıkmayınca daha iyi ve saglam oldugunu düşündügüm bir parçayla başladım bu sefer  biraz daha iyi gidiyor gibi

demirin et kalınlıgı çok fazla galiba ??
« Son Düzenleme: 31 Ocak 2013, 16:58:04 Gönderen: tzcn23 »

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: ilk bıçağıma başladım ..
« Yanıtla #1 : 31 Ocak 2013, 17:23:29 »
Öncelikle düzgün eğeleme için malzemeyi sabitlemenizde fayda var. Mengene veya işkence kullanabilirsiniz. Elinizin alışması açısından demir kullanmanız bence daha iyi olmuş. Bu denemelerden sonra iyi bir çelikle deneme yapabilirsiniz. Biraz daha dikkat ve en önemlisi sabırla bu işi başaracak gibi görünüyorsunuz.

tzcn23

• **
  • 80
« Yanıtla #2 : 31 Ocak 2013, 17:43:05 »
Öncelikle düzgün eğeleme için malzemeyi sabitlemenizde fayda var. Mengene veya işkence kullanabilirsiniz. Elinizin alışması açısından demir kullanmanız bence daha iyi olmuş. Bu denemelerden sonra iyi bir çelikle deneme yapabilirsiniz. Biraz daha dikkat ve en önemlisi sabırla bu işi başaracak gibi görünüyorsunuz.
yorumunuz ve tavsiyeniz için çok teşekkr ederim..

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #3 : 31 Ocak 2013, 20:28:12 »
o eğenın boyu ve enı  kaç cm ?  şayet yeterı kadr buyukse ve takas ıstersen   sana yenı bır eğe ve bırde profıl yollayabılırım  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #4 : 31 Ocak 2013, 21:15:47 »
o eğenın boyu ve enı  kaç cm ?  şayet yeterı kadr buyukse ve takas ıstersen   sana yenı bır eğe ve bırde profıl yollayabılırım  ;)

Eğe canavarları :)

tzcn23

• **
  • 80
« Yanıtla #5 : 01 Şubat 2013, 11:08:27 »
40 cm falan heralde tm bilmiyorum ama cok buyuk bur eğe :))

alim hakkı

• 149
  • Meslek: astsubay
  • Yer: Artvin
« Yanıtla #6 : 01 Şubat 2013, 11:51:16 »
40 cm falan heralde tm bilmiyorum ama cok buyuk bur eğe :))
harbiden iyi bir hammadde
Ahlakçıların hep uygulamak istedikleri o hakkı reddediyoruz, tek tek bireyleri ''bir ideal adına'' sakatlamayı...

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
« Yanıtla #7 : 02 Şubat 2013, 19:40:25 »
         Kolay gelsin.En güzel öğrenme yaparak öğrenmedir.Mengene+eğe+malzeme+emek+zaman=bıçak
Formül belli,gerisi size kalmış.
        Selamlar.