Bıçak Sanatı - Forum

durum bunu içab etti

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
durum bunu içab etti
« : 26 Ocak 2013, 21:54:47 »
yahu sefa ustamın eserlerinden sonra yayınlıyayımı yoksa yayınlamayayımı  derken bir cesaret yayınladım  :D
bunun adı malesef  bugunkü ruh halim diyorum elimi attım bu geldi ne perdah var ne temizlik nede adam akıllı kabza malzemesi
şaka şaka
kabza kök ceviz  ;) çelik d-2 böhler sertlik 61 hrc ve sırıfaltı işlemli :)
boy 19,5 cm kalınlık 4mm sanırım mızrak uclu scandi agız bir dağ bayır oldu ama kısası  :D
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Ynt: durum bunu içab etti
« Yanıtla #1 : 26 Ocak 2013, 22:11:07 »
Tam bir dağa bayır bıçağı olmuş, ip deliğini neden aşağıya koydun? ellerine sağlık, bence çok yarayışlı bir bıçak olmuş.

alim hakkı

• 149
  • Meslek: astsubay
  • Yer: Artvin
« Yanıtla #2 : 26 Ocak 2013, 22:12:58 »
olmuyo ustam olmuyo sen mi atlayacan köprüden benmi acaba :'( :'( :'(
siz yapın yapın koyun biz bakalım --isyaaaaaaaannnnn!!!!---
biz bi çelik peşinden koşalım değil bıçak çelik bile yoook :'( :'( :'( :'(
herneyse ustam Elinize Sağlık :2up :2up :2up yine imrenerek kıskanarak bakıyoruz...
+Kabzada çok güzel olmuş ayrıca
Ahlakçıların hep uygulamak istedikleri o hakkı reddediyoruz, tek tek bireyleri ''bir ideal adına'' sakatlamayı...

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #3 : 26 Ocak 2013, 22:14:26 »
herneyse ustam Elinize Sağlık :2up :2up :2up yine imrenerek kıskanarak bakıyoruz...

eyvalla sana bir profil göndereyim kalınlık 2,5mm eğele ve ısıl işlemini yap bizde sana imreneli yahu bişi yapmadık steres attık sadece  O:-)

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #4 : 26 Ocak 2013, 22:14:43 »
çok güzel olmuş ellerine sağlık
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #5 : 26 Ocak 2013, 22:15:11 »
Tam bir dağa bayır bıçağı olmuş, ip deliğini neden aşağıya koydun? ellerine sağlık, bence çok yarayışlı bir bıçak olmuş.

eyvallah ustadım  ip deliğini alta koydum dedimya durum bunu içap etti deye ondan yani  ;)

eyvallah ustadım sağ olasın

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #6 : 26 Ocak 2013, 22:27:37 »
Yeni gördüm çok güzel olmuş ellerine sağlık. Termit'lerden mi bu? Termit lerdense bu kabzanın bu halini çok sevdim.

alim hakkı

• 149
  • Meslek: astsubay
  • Yer: Artvin
« Yanıtla #7 : 26 Ocak 2013, 22:32:08 »

eyvalla sana bir profil göndereyim kalınlık 2,5mm eğele ve ısıl işlemini yap bizde sana imreneli yahu bişi yapmadık steres attık sadece  O:-)
Özgür ustam çok sağolun çok teşekkür ederim sanırım kısmetim birden açıldı -Damascus-ustamda soğolsun profil gönderecekmiş yanlış anlamazsanız ve uygun görürseniz ben ondakileri alayım bana vereceğiniz profili ilerde sizin yüzünüzden-bu şahaserler yüzünden yada- köprüye çıkmak zorunda kalan  :)) :)) :)) başka bi acemi arkadaşa yollarsınız hem o da faydalanmış olur diye düşünüyorum...
tekrar çok teşekkür ederim ve saygılar ustam :2up :2up
Ahlakçıların hep uygulamak istedikleri o hakkı reddediyoruz, tek tek bireyleri ''bir ideal adına'' sakatlamayı...

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #8 : 26 Ocak 2013, 22:35:03 »
Yeni gördüm çok güzel olmuş ellerine sağlık. Termit'lerden mi bu? Termit lerdense bu kabzanın bu halini çok sevdim.

valla bende unutun neden kaldığını termit midir askermidir termiti başka biri kulandığından pek bi önem vermedim sonradan şimdilik ilerde başka imza kullanacam  ;)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #9 : 26 Ocak 2013, 22:41:32 »

valla bende unutun neden kaldığını termit midir askermidir termiti başka biri kulandığından pek bi önem vermedim sonradan şimdilik ilerde başka imza kullanacam  ;)

İsim önemli değil ama bu kabza bu namluya çok yakışmış. Sefa Ustamda değinmiş ama ip deliği yukarıda olsa daha mı iyi olurdu acaba. Delerken mutlaka bişeyler düşünmüşündür veya eline alıp test etmişindir diye düşünüyorum.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #10 : 26 Ocak 2013, 22:44:28 »
güzel olmuş abi ama kabza çok daha güzel olmuş    :D
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #11 : 26 Ocak 2013, 22:45:48 »

yani bıcak olmamış sadece kabza olmuş :)

İsim önemli değil ama bu kabza bu namluya çok yakışmış. Sefa Ustamda değinmiş ama ip deliği yukarıda olsa daha mı iyi olurdu acaba. Delerken mutlaka bişeyler düşünmüşündür veya eline alıp test etmişindir diye düşünüyorum.

ip deliğinin bu boyuttaki bir bıcak için orda olması daha mantıklı yoksa bağlanmış olan ip elirahatsız ediyor  ;)

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #12 : 26 Ocak 2013, 22:51:37 »

yani bıcak olmamış sadece kabza olmuş :)

senin yaptığın bıçağın iyi olduğunu artık herkes öğrendi bunda kabza daha iyi olmuş  :D
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #13 : 26 Ocak 2013, 22:53:46 »
laf aramızda yayınlamadan 1 saat kadar önce başladım bu merete  >:D

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #14 : 26 Ocak 2013, 22:58:17 »

Gider ayak boş durmayayım dedin değil mi :) Tüm yaptıklarını yazsan burada, biz yeni başlayanlar bıçak yapmayı bırakırız herhalde :) 

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #15 : 26 Ocak 2013, 22:59:43 »
Özgür ustam kabze formu dığer dağbayırlara göre gayet güzel ve ergonomık gözukuyor.  bılek ıpı için koyduğun borunun iç tarafını havşalamamışsın.  arka taraftakı pımın sankı şişirirken kafasının bır tarafı kopmuş. dağ bayır bıçağı için görsellıkten çok işlev önemlı bılıyorum.     bu bıçak  ıyı bır perdahı hak etmış    bence..   bana göre dağbayırlar ıçınde en şık model kabze formu olarak bu olmuş..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #16 : 26 Ocak 2013, 23:00:08 »

Gider ayak boş durmayayım dedin değil mi :) Tüm yaptıklarını yazsan burada, biz yeni başlayanlar bıçak yapmayı bırakırız herhalde :)

hop gider ayak yaptıklarımı yazmıyom  ;) gider ayak sadece sana gol attım okadar bakalım ne yapacan okadar malzemeyle  :D

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #17 : 26 Ocak 2013, 23:01:48 »
Özgür ustam kabze formu dığer dağbayırlara göre gayet güzel ve ergonomık gözukuyor.  bılek ıpı için koyduğun borunun iç tarafını havşalamamışsın.  arka taraftakı pımın sankı şişirirken kafasının bır tarafı kopmuş. dağ bayır bıçağı için görsellıkten çok işlev önemlı bılıyorum.     bu bıçak  ıyı bır perdahı hak etmış    bence..   bana göre dağbayırlar ıçınde en şık model kabze formu olarak bu olmuş..
ip deliğine havşa açmadım çünkü daha havşamı göndermedin pimler şişirlmedi ama nedense o şekilde kaldı bende anlamadım namlu malesef perdahsız olacak sonuçta bozulacak  >:D o namluya 400 kum zımpara yeterde artar bile  >:D

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #18 : 26 Ocak 2013, 23:06:12 »
tamam havşadan kurtardın  ;)  ama o pım ıçın ben kabzeyı sökup atarım, tamam tamam sen ben değilsin ,şimdi böyle dıyeceğin için  bunada eyvallah. ama perdahı hak edıyor kabul et  :)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #19 : 26 Ocak 2013, 23:09:54 »

hop gider ayak yaptıklarımı yazmıyom  ;) gider ayak sadece sana gol attım okadar bakalım ne yapacan okadar malzemeyle  :D

Dur korkutma beni  ???  Benim en çok korktuğum paslanmaz balçak işçiliği var. Bir tane yapayım bakalım ne kadar zormuş. Gol derken birde kocaoğlan var perdahı oyalıyacak gibi olan. Birde daha önce başladığım bıçaklar. Şuraya üye olalı kaç ay oldu daha bir bıçak bitiremedim. Bu sitenin en büyük tembeli benim herhalde :)

Ayrıca bu bıçak gerçekten perdahı hakketmiş. Ama bu seferde perdahtan sonrada insan kullanmaya kıyamaz.