Bıçak Sanatı - Forum

acımadan kullanmak için ucuz bıçak.

halit55

• *
  • 60
  • Meslek: öğrenci
acımadan kullanmak için ucuz bıçak.
« : 22 Ocak 2013, 19:07:06 »
s.a
çok sıkıldım ve az önce gidip bir bıçak aldım. 3 mm kalınlık 27 cm boy eni değişken :) kafamda yapmak için tasarladığım bıçağa da benziyor tesadüf olarak. bir de üzerindeki delikler yerine o kısmında testere olsaydı kafamdan fikrimi çalmışlar derdim. 40 lira . üzerinde seri no su var amma ve lakin bu fiyata orjinal olduğuna inanmak için pembe gözlüklere ihtiyacımız var :D olsun ya neticede yekpare gövde.

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
Ynt: acımadan kullanmak için ucuz bıçak.
« Yanıtla #1 : 22 Ocak 2013, 19:20:40 »
 guzel bıcak. bence cokta acımasız davranma

halit55

• *
  • 60
« Yanıtla #2 : 22 Ocak 2013, 19:34:17 »
guzel bıcak. bence cokta acımasız davranma

hahah :D eyvallah :D acımadan derken odunla güreştiririm yani dağa taşa vuracak halim yok :D :D  bora bıçaklarının da en ucuzu olan 50 dolarlık bıçağı tuttum bu akşam elde bıraktığı his gayet güzel ama yani kullanımda olan her bıçağın bir ömrü var bora da olsa elbet ağız kırılmaları falan olacaktır. fiyatlarının yüksek olma sebebi de marka değeri diye düşünüyorum ki bora knife yıllardır uğraşıyor buna . başbakana çakı hediye eden bora knifeydi ondan sonra serdar kılıç patlattı işi reklam reklam reklam elbet yükselecek fiyatı. yoksa çin malı bıçaklardan bir farkı yok diye düşünüyorum plaka çelikten kesiliyor ikisi de . neyse bana bişey olmasın aldım gitti :D

« Yanıtla #3 : 22 Ocak 2013, 19:55:15 »
Plaka çelikten kesilmesinin bir sakıncası yok ki. Yeter ki doğru çelik kullanıp doğru ısıl işlem yapsınlar. Bu koşulları taşıyan her bıçak görevini yerine getirir demektir.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #4 : 22 Ocak 2013, 21:24:27 »
s.a
çok sıkıldım ve az önce gidip bir bıçak aldım. 3 mm kalınlık 27 cm boy eni değişken :) kafamda yapmak için tasarladığım bıçağa da benziyor tesadüf olarak. bir de üzerindeki delikler yerine o kısmında testere olsaydı kafamdan fikrimi çalmışlar derdim. 40 lira . üzerinde seri no su var amma ve lakin bu fiyata orjinal olduğuna inanmak için pembe gözlüklere ihtiyacımız var :D olsun ya neticede yekpare gövde.

Sana da barış Halit kardeş. Bu bıçak orjinal, o yüzden rahat ol. Üzerinde yazanların hepsini okursan orjinal bir Çin bıçağı olduğunu göreceksin.

Gerçek Columbia'nın web sitesine girdiğinde logosunda "sportswear company" yazdığını göreceksin. Yani bu firma giysi üretiyor. Şimdiye dek hiç orjinal bir Columbia bıçak görmedim. Anladığım kadarıyla bu firma hiç bıçak üretmiyor.
« Son Düzenleme: 22 Ocak 2013, 21:26:38 Gönderen: deserteagle »
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Ercan Utkun

• 388
  • Meslek: eğitimci- 1975
  • Yer: aydın
« Yanıtla #5 : 22 Ocak 2013, 21:29:16 »
s.a

Sana da barış Halit kardeş. Bu bıçak orjinal, o yüzden rahat ol. Üzerinde yazanların hepsini okursan orjinal bir Çin bıçağı olduğunu göreceksin.

Gerçek Columbia'nın web sitesine girdiğinde logosunda "sportswear company" yazdığını göreceksin. Yani bu firma giysi üretiyor. Şimdiye dek hiç orjinal bir Columbia bıçak görmedim. Anladığım kadarıyla bu firma hiç bıçak üretmiyor.

O zaman aslında orjinal diyebiliriz:)
« Son Düzenleme: 22 Ocak 2013, 21:32:41 Gönderen: ercan »
Bilgi sahibi olunmadan,fikir sahibi olunmaz.

BLACK08

• Scandi,her şeyi keser..
  • 684
  • Bülent/1975
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #6 : 23 Ocak 2013, 17:04:12 »
Aslında bu işler için biçilmiş kaftan  her yerde acımadan kullanayım denecek bıçak kesinlikle bauhaus moraknıv clipper 840 high carbon steel,ben çok beğendim,mübarek jilet gibi :)...

Bedavadan biraz pahalı 17,5tl, kesin alın derim... 

halit55

• *
  • 60
« Yanıtla #7 : 23 Ocak 2013, 21:40:46 »
Aslında bu işler için biçilmiş kaftan  her yerde acımadan kullanayım denecek bıçak kesinlikle bauhaus moraknıv clipper 840 high carbon steel,ben çok beğendim,mübarek jilet gibi :)...

link falan olsaydı keşke .

halit55

• *
  • 60
« Yanıtla #8 : 23 Ocak 2013, 21:49:53 »
s.a

Pardon, bana da barış mı ?

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #9 : 23 Ocak 2013, 23:16:26 »
Yıllarca selam kelimesinin gerçek anlamını öğrenmeye çalıştım. Arapça'dan İngilizce'ye çevirilere baktım. En son olarak da Katar'a gidince orda Suriyeli'ye, Mısır'lıya, kime olursa Selam ve "Selamın Aleyküm"ün anlamını sordum. Ne de olsa bizdeki meallerde selam=selam diye Türkçe'ye açıklanmadan aktarılıyordu. Öğrendim ki selam vermek karşılaştığın kişiye barış ilan etmektir. O yüzden sağındakilere ve solundakilere selam verirsin. Bire bir çevirmeye kalkarsan barışın ötekinin üzerine olmasını dilersin. Hatta karşındaki fazla hararetli tartışıyorsa onu  "Selamın aleyküm" diyerek sakinleştirirsin.

"Selam'ın aleyküm"ün doğru kullanımına bir örnek de "Cennetin Kırallığı" filminin sonundaki barış pazarlığının sonucunda geçiyor. Anlaşınca Selahattin "Selamın Aleyküm" diyor, öteki vatandaş da "Ve aleyküm selam" diyor.

Araplar, birbirini tanımamaktaysa bu şekilde selamlaşıyor ancak birbirlerini tanıyorlarsa barışık olduklarının zaten farkında oldukları için birbirlerine basitçe "merhaba" diyorlar. Arapları anlattım çünkü arapçayı gerçekten bilenler bizzat Arapların kendisi...

O yüzden sözümü yadırgamayın.
Namık Kemal
Instagram'da ben

Ercan Utkun

• 388
  • Meslek: eğitimci- 1975
  • Yer: aydın
« Yanıtla #10 : 23 Ocak 2013, 23:33:52 »
Yıllarca selam kelimesinin gerçek anlamını öğrenmeye çalıştım. Arapça'dan İngilizce'ye çevirilere baktım. En son olarak da Katar'a gidince orda Suriyeli'ye, Mısır'lıya, kime olursa Selam ve "Selamın Aleyküm"ün anlamını sordum. Ne de olsa bizdeki meallerde selam=selam diye Türkçe'ye açıklanmadan aktarılıyordu. Öğrendim ki selam vermek karşılaştığın kişiye barış ilan etmektir. O yüzden sağındakilere ve solundakilere selam verirsin. Bire bir çevirmeye kalkarsan barışın ötekinin üzerine olmasını dilersin. Hatta karşındaki fazla hararetli tartışıyorsa onu  "Selamın aleyküm" diyerek sakinleştirirsin.

"Selam'ın aleyküm"ün doğru kullanımına bir örnek de "Cennetin Kırallığı" filminin sonundaki barış pazarlığının sonucunda geçiyor. Anlaşınca Selahattin "Selamın Aleyküm" diyor, öteki vatandaş da "Ve aleyküm selam" diyor.

Araplar, birbirini tanımamaktaysa bu şekilde selamlaşıyor ancak birbirlerini tanıyorlarsa barışık olduklarının zaten farkında oldukları için birbirlerine basitçe "merhaba" diyorlar. Arapları anlattım çünkü arapçayı gerçekten bilenler bizzat Arapların kendisi...

Aslında karşılaştığın kişi ile tokalaşmanın mantığı da en ilkel anlamıyla bu olduğunu duymuştum,şöyle ki; elimi sana uzatıyorum ve şu an sana zarar vermeyeceğim elimde herhangi bir silah yok anlamında. Ve toplumdan topluma kullanıla aynı sözcükler farklı anlamlar yüklenebilir,Anadolu'da Selamın Aleyküm herhangi topluluğa girişte,sonra da merhaba ifadesi kullanılır genelde.Daha bir sürü örnek var ama ..
Bilgi sahibi olunmadan,fikir sahibi olunmaz.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #11 : 23 Ocak 2013, 23:56:05 »
Selamlaşma ile ilgili "The Last Castle" filminde önemli gördüğüm bir diyalog vardır.

Hepsini çevirmeyeceğim. Ancak en önemli bulduğum söz "Bu, benim (yüzünü açıyor) ve düşman değilim." Yani iki şövalye birbirlerine yüzünü göstererek selamlaşarak birbirlerine barış ilan ediyorlar.

Alıntı
-You know where saluting comes from?

- No, sir.

-It comes from medieval times.
Two knights would approach
each other on horseback.
They would raise their visors
and show their faces.
It's like they're saying,

"This is who I am.
I'm not the enemy
and I'm not afraid."

A salute's about respect, son.
Respect for yourself,
the service and the flag.
Namık Kemal
Instagram'da ben

halit55

• *
  • 60
« Yanıtla #12 : 24 Ocak 2013, 00:49:19 »

böyle bir sebebinizin olduğunu öğrenince yadırgamam geçti.
bende kendi bildiğimi yazayım .
Arapların kültürel farkları var bizimle. mesela ayak altı olayı bizde yakın yerler veya giriş kat evler için düz ayak falan bu tür kelimeler var. araplarda ayak altı ise pislik anlamına geliyor büyük bir hakaret. saddamın heykelinin kafası sokaklarda ipe bağlanıp sürükleniyordu ve daha 3-4 yaşında bir çocuk koşarak heykelin kafasına elindeki ayakkabının altıyla vuruyordu. Basit bir ezme olayı değil bu derin anlamı var ilginç de bir hakaret yöntemi ...

Selamun aleyküm ALLAH (c.c) ' ın selamı üzerine olsun diye biliyoruz. Ha anlam olarak da ' sen müslümansın, ben de müslümanım. Benden sana zarar gelmez ' anlamına geldiğini söylemişti bir hocamız. Çoğaltılabilir tabi ama en mantıklısı bu gibi öte yandan barış kelimesiyle de alakalı. Ama sadece barış dediğin zaman ne olduğunu anlamam ben, ki anlamadım zaten. Kuran-ı kerim en zengin dil arapça olduğu için arapça olarak inmiş. Dilimizde karşılayacak kelime olmadığı için de osmanlıca arapça ile zenginleşmiş. Elbet ezanın da kuranında türkçesini merak edip bakabiliriz ama türkçe ezan gibi oldu bu sana da barış meselesi. Orjinalliğini bozmamak gerek. Otobüse oturgaçlı götürgeç denilebilirdi de dinimizle alakalı şeyleri bozmayalım. Selam vermek sünnet, Almak farzdır. Barış diyerek almış sayılmazsınız diye düşünüyorum.

Yalnış anlamayın sadece bilgi paylaşımı. Kırılmadım kırmak da istemem Cengiz bey.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #13 : 24 Ocak 2013, 01:04:05 »
Sen kendin de araştır ama Kur'an'ın indiği dili ana dili olarak bilenlere bir danış.
Namık Kemal
Instagram'da ben

halit55

• *
  • 60
« Yanıtla #14 : 24 Ocak 2013, 01:05:03 »
Günümüzde kullanılan arapça ''modern arapça'' olarak geçiyor. Arapça 2 ye ayrılmıştır .

BLACK08

• 684
  • Bülent/1975
« Yanıtla #15 : 24 Ocak 2013, 10:54:58 »

Konu biraz yön değiştirmiş ama ben gene konuyla ilgili yazılanı cevapsız bırakmayayım,

Bu bıçakla ilgili bir bilgi malesef ki bauhaus'un sitesinde yok,bu sebebten link veremedim,

Bu bıçak başka bir konuda konuşulmuştu,bende ordan bilgi sahibi oldum ve aldım,

orj.mora clipper, avcılık malzemesi satan bayilerde 45-65 tl civarına satılıyor,tek fark kılıfta baskı olarak bauhaus yazısı var,bende onu zımpara yardımıyla sildim,ama aseton da aynı silme işini yapacaktır,fotoğraf görmek isterseniz ben aldıktan sonra ilgili konuya ekledim,ordan görebilirsiniz..

http://www.bicaksanati.com/forum/guvenlik/gorunmez-kaza-mora-clipper/msg81135/#new

« Son Düzenleme: 24 Ocak 2013, 10:58:44 Gönderen: BLACK08 »

halit55

• *
  • 60
« Yanıtla #16 : 24 Ocak 2013, 11:17:54 »

Konu biraz yön değiştirmiş ama ben gene konuyla ilgili yazılanı cevapsız bırakmayayım,

Bu bıçakla ilgili bir bilgi malesef ki bauhaus'un sitesinde yok,bu sebebten link veremedim,

Bu bıçak başka bir konuda konuşulmuştu,bende ordan bilgi sahibi oldum ve aldım,

orj.mora clipper, avcılık malzemesi satan bayilerde 45-65 tl civarına satılıyor,tek fark kılıfta baskı olarak bauhaus yazısı var,bende onu zımpara yardımıyla sildim,ama aseton da aynı silme işini yapacaktır,fotoğraf görmek isterseniz ben aldıktan sonra ilgili konuya ekledim,ordan görebilirsiniz..

http://www.bicaksanati.com/forum/guvenlik/gorunmez-kaza-mora-clipper/msg81135/#new

güzel bıçak dalgıç bıçağı tarzında iyi iyi . ama şimdi bauhausa gitsem bulamazsam kötü olacak varmıdır ki acaba hala ?

BLACK08

• 684
  • Bülent/1975
« Yanıtla #17 : 24 Ocak 2013, 12:08:13 »
Dalgıç bıçağı olur mu bilemem,carbon steel bıçaklar keskinliklerini iyi korur,kolay bilenir, ama hızlaca kararır,su altı bıçakları da genelde pazlanmaz çelik olur diye biliyorum...

Genel olarak tek sıkıntısı kılıftan biraz kolay çıkıyor,bu da su içinde sıkıntı yaratabilir,ama bu bütün clipper'lar için aynı,bauhaus üretim serisi için bir kusur değil...

İstanbul'daysanız İçerenköy mağazasında geçen pazar hala vardı,değerinin en ucuz yerde 45tl olan bir bıçak için bakmaya değer :)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #18 : 24 Ocak 2013, 12:18:02 »
Ondan dalgıç bıçağı olmaz.
Namık Kemal
Instagram'da ben

yabantass

• **
  • 163
  • Meslek: müzisyen
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #19 : 24 Ocak 2013, 12:27:51 »
mora benzeri ucuz ve fakat paslanmaz bıçak almayı düşünen varsa bahco 2444 mora knife tavsiye ederim. karaköy perşembe pazarında bahco ürün satan mağazalarda 15-20 lira civarı satılıyor.
mora clipper'in aynısı ancak turuncu kılıflı.

http://www.workshopheaven.com/tools/Bahco_2444_Mora_Knife.html

cesaret keskin bıçak, tedbir ise onun kılıfıdır...