M390 nın ısıl işlem eğrilerine bakınca yapılan işlemin çok uygun olmadığını düşünüyorum. Önerilen östenizasyon süresi 1150 derecede 30 dakika (oksijensiz ortamda). hadi diyelim malzeme kalınlığı 5 mm olduğundan buradaki süre biraz daha aşağıya çekilse 20 dak olur. Ancak 1060 derecede 10 dak östenizasyon durumu çok değiştirir ve bence asıl sorun menevişleme de değil östenizsayon ve sertleştirme işleminde. Bunu şu nedenle söylüyorum, eğer sertleştirme işlemi başarılı olsaydı, sıfıraltı işlem de uygulandığını göz önüne alarak, yüksek menevişleme sıcaklıklarında bile bu çeliğin alacağı minimum sertlik ( menevişleme sıcaklıkları 100-500 derece aralığında olsa) 61 HRC olmalıydı ki bu değer bile aslında alabileceği en az değer, ve bu değer 200-300 dereceler arasında. Çeliğin karakteri gereği en yüksek korozyon direncine sahip olduğu nokta da zaten bu aralık. Örneğin 500 derece menevişleme sıcaklığı bile seçilse, sıfıraltı işlem sonucu alacağı sertlik yine de bu değerden yüksek ( 63 HRC). Sonuç olarak bunlara dayanarak benim kişisel yorumum bu çeliğin başına gelen durum, kesinlikle su verme işleminin başarısız yapılmış olmasından kaynaklanıyor. Menevişleme de hata olması neredeyse imkansız ( eğer 600 dereceyi geçen bir menevişleme yapılmadıysa)