Bıçak Sanatı - Forum

TÜRKİYE içi çelik tedariği

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: TÜRKİYE içi çelik tedariği
« Yanıtla #120 : 17 Ekim 2014, 20:55:25 »
W2 ile Taner ustamız şimdi ne güzel hamonlar yapar. Seyirlik bıçaklar gelecek desene :)

Daha dur nereye emekli oluyorsun. Allah hepinize kolaylık versin. Şahsen ben hayatta böyle bir şey yapamam. Yapanlara da saygı duyuyorum.

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #121 : 17 Ekim 2014, 20:58:42 »
kusura bakmayın daha tam öğrenemedim hangi çelik nerede kullanır diye o yüzden katılamıyorum :(

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #122 : 01 Aralık 2014, 17:30:21 »
bu arada sağlam metalde 65x400 ölçüsünde malzeme getirecekmiş hns 30 olarak ordan tayfun bey aradı kalınlık 4,6mm kg si 25euro kdv miş ihtiyaca sahipleri alabilir
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #123 : 01 Aralık 2014, 17:47:04 »
bu arada kalınlığı yanlış yazmışım 4,3mm miş tavsiye ederim bana bundan bi parça gelmişti gayet iyi

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #124 : 01 Aralık 2014, 17:49:36 »
3 mm Kalınlıkta olsaydı, dakika düşünmezdim. Ama 4.3 mm mutfaklık bıçak için kalın. Tam taşlama gerekecek, malzeme heba olacak... :(

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #125 : 01 Aralık 2014, 17:53:09 »
3 mm Kalınlıkta olsaydı, dakika düşünmezdim. Ama 4.3 mm mutfaklık bıçak için kalın. Tam taşlama gerekecek, malzeme heba olacak... :(

üstad bende para yok olsa alıcaktım ama olan bu sonra yoktu alamadım demeyin  didim  ;)

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
« Yanıtla #126 : 01 Aralık 2014, 18:07:15 »
Bende az biraz para var, ama çelik uygun değil. Daha doğrusu kalınlığı uygun değil. 3 mm Kalınlıkta D2 halihazırda envanterimde mevcut.

Ben de Sayın Osman Kurt gibi düşünüyorum artık. Paslanır çelikle işim olmamalı. Hem paslanmaz olacak hemde her işe koşulacaksa, D2 yerine tercihim Nitrojen Çeliği.

-Ne talih be! Kör talih! :)-

(Rahmetli büyükustamız Kemal Sunal'a saygılar!)

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #127 : 01 Aralık 2014, 18:12:39 »
Ben 1070 ve 1095le çalıştıktan sonra karbon çeliklere tövbe ettim sadece elimdeki 1-2 bıçaklık ck75i ve birkaç eğeyi hamonlu birşey yapıp tamamen el çekeceğim karbonlardan
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

« Yanıtla #128 : 01 Aralık 2014, 18:31:27 »
Ben 1070 ve 1095le çalıştıktan sonra karbon çeliklere tövbe ettim sadece elimdeki 1-2 bıçaklık ck75i ve birkaç eğeyi hamonlu birşey yapıp tamamen el çekeceğim karbonlardan
;)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #129 : 01 Aralık 2014, 18:41:58 »
bıçakla işiniz bittikten sonra temizleyip bakım yapamayacak kadar yoğunmusunuz yoksa tembellıkmi dıyelım  8)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
« Yanıtla #130 : 01 Aralık 2014, 18:50:18 »
bıçakla işiniz bittikten sonra temizleyip bakım yapamayacak kadar yoğunmusunuz yoksa tembellıkmi dıyelım  8)

Bu soru bana ise, ikisi de değil. Kendime yapacağım bıçakları, envanterimde bulunan az miktardaki D2 ve M390'dan yapacağım. Diğerleri eşe dosta hediye. Onların diline düşmeyeyim. Kusur aramakta eşsizler zira!

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #131 : 01 Aralık 2014, 18:54:31 »
Bıçaklar temiz ama gıda kesince oluşan tadını beğenmiyorum doğa adamı olsaydım karbon kullanırdım yada gıdayla işi olmayan bıçak vs. yapacak olursam yine kullanırım el altında devamlı bulunmalı bu tür çelikler. :D
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #132 : 01 Aralık 2014, 19:01:50 »

Osman ;

Karbon çelikleri ile paslanma dışında, işlerken bir sıkıntın mı olmuştu ?
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #133 : 01 Aralık 2014, 19:06:16 »

Osman ;

Karbon çelikleri ile paslanma dışında, işlerken bir sıkıntın mı olmuştu ?
İşlerken sıkıntı oluşmadı ben ne doğa ne av adamıyım ben bıçaklarımın genelini gıdalarla ve günlük işlerle kullanıyorum tat konusu beni rahatsız etti birde devamlı yağlı gezmesi şimdi karbonlarla olan bağım hamon,sanmai ve damast düzeyinde normal bir bıçak yapmak istemem.Birtek cıva çeliğini denemek istiyorum oda sadece tane yapısının ufaklığından ötürü.Diğer bıçaklarımın paslanmaz yada dirençli çeliklerden olmasını istiyorum.
« Son Düzenleme: 01 Aralık 2014, 19:08:36 Gönderen: Osman Kurt »
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #134 : 02 Aralık 2014, 08:23:44 »
osmancım al işte 1 er tane lama bu çelikten mesutada söyle hiç paslanmaz  ;)

merter

• 374
  • Meslek: elk teknikeri
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #135 : 05 Aralık 2014, 20:43:46 »
işte bu yüzden bende hiç ısınadım paslanan çeliğe.Ancak balta ve yaparsam kılıç için kullanırım.D2 varken nabalım paslanır çeliği dimi Osman  :)

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #136 : 05 Aralık 2014, 20:52:43 »
işte bu yüzden bende hiç ısınadım paslanan çeliğe.Ancak balta ve yaparsam kılıç için kullanırım.D2 varken nabalım paslanır çeliği dimi Osman  :)
+∞  :2up
Elimde 500x35mm D2 var ama bir türlü bıçak yapamadım.Artık Özgür ustanın yanına gidince D2den bana 2-3 profil çıkarır dimi Özgür ustam. :D :D
« Son Düzenleme: 05 Aralık 2014, 20:56:31 Gönderen: Osman Kurt »
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
« Yanıtla #137 : 05 Aralık 2014, 21:21:48 »
bu arada sağlam metalde 65x400 ölçüsünde malzeme getirecekmiş hns 30 olarak ordan tayfun bey aradı kalınlık 4,6mm kg si 25euro kdv miş ihtiyaca sahipleri alabilir

Sağlam Metal'e e-posta attım. "Bizde Tayfun Bey diye biri yok." dediler. Yükselen Çelik'te varmış. Yükselen Çelik olmasın o firma?

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #138 : 06 Aralık 2014, 10:38:17 »
aslında hiç uğraşmadan kulanacan d-2 yi ck75 i bırakaçan gerisini dün akşam dövdüğüm n690co milden bir bıçak çıkardım sonra oturup düşündüm yahu kapasite olarak bu bıçağın değerini kaç kişi bilir? en fazla bilen biliyor.

Hah şöyle, İmana gel! :D

1 Tane yüksek karbonlu ve darbeye dayanıklı çelik, 1 tane genel amaçlı paslanmaz ve 1 tanede toz metal paslanmaz her derde devadır.

Gerisi "araştırmacı gazetecilik" sayılır. Macera aramaya gerek yok. Ama "araştırmacı gazetecimiz" olarak sizi ilgiyle takip ediyorum Özgür Usta...

yok artık bitti dedimya nirvana w-2 cepte toz zun tozunu atık çeliğin nitrojenini aldık yeterda artık emekli oluyom ve sahayı gençlere bırakıyom
bu çelik tedarik işi gercekten zor ve sinir bozucu :)
gerçek tende öyle,hem d2 neyimize yetmiyor bencede belli işler için belirlediğimiz çelikleri kullanalım mesala karbon,d2, paslanmaz 4110 n695 bunlar fazlasıyla iş görür daldan dala atlayarak hem zaman hemde para kaybı olmuyor mu ? dediğin gibi kaç kişi yaptığın verdiğin öz verinin değerini (forumudaki arkadaşların dışında) anlıyor hem aynı çeliklerle çalışırsak hem kaynak israfını hemde tecrubelerimizi sürekli sıfırlamamış oluruz gibime geliyor, (gerçi ben hala karbonla çalışıyorum, :(oda vakit bulabilirsem.)

« Yanıtla #139 : 06 Aralık 2014, 18:14:53 »
Fatih, ağzına sağlık aynı düşünceleri paylaşıyorum. Kişisel olarak karbon çeliklerini daha çok seviyorum. Daha sorunsuz, ısıl işlemi çok kolay ve nesnenin neredeyse en ilkel hali. Her koşulda ve ortamda çalışmaya uygun, bilemesi sorunsuz, bilemeden sonra aldığı keskinlik ve yaşattığı kesme hissi paha biçilmez, tedariği kolay, ucuz, geri dönüşümlü...Tüm bunların yanında iki dezavantajı var, paslanıyor ve ağzı diğerleri kadar uzun gitmiyor. D2 nin aldığı keskinliği, karbon çelikleriyle kıyasladığımda sevmiyorum.