Bıçak Sanatı - Forum

BİR BALTA BİR BIÇAK ( 3 )

turgut aydemir

• *
  • 449
  • Meslek: bıçak ımalatı
  • Yer: bursa
BİR BALTA BİR BIÇAK ( 3 )
« : 08 Ocak 2013, 22:40:09 »
Selam. Balta 1095 dövme çelik sap birazilya çınarı bıçak D2 çelikten sap birazilya çınarı. saygılar

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
Ynt: BİR BALTA BİR BIÇAK ( 3 )
« Yanıtla #1 : 08 Ocak 2013, 23:02:15 »
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.Ancak bıçağın sapını alt kısmı gibi eğimli yapsanız daha güzel olurdu diye düşünüyorum. :)
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

« Yanıtla #2 : 08 Ocak 2013, 23:45:08 »
Turgut usta, üç başlığın hepsine baktım, hepsi de göz alıcı olmuş İzninle söylemeden geçemeyeceğim, Türkiyede ki üreticilere genel olarak baktığımızda ( bunların arasına izninle Seni de katıyorum ) neredeyse üretici kesimin hepsi kendini tekrarlayan ve ne yazık ki yenilikçi olmayan üretimler yapıyor. Bu zincirin kırıldığı bir kaç üreticiden biri de sensin, sadece bize güzel geldiği için değil, işler gerçekten de çok daha iyi bir yere geldiği için bunları söyleme gereği duydum. Senin bu tür üretimlerin endüstriyel anlamda bence ülkemizi de farklı bir noktaya doğru çekecektir.  Ellerine sağlık ustam, hepsi birbirinden güzel olmuş  :2up :2up

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #3 : 09 Ocak 2013, 00:11:02 »
Sefa Hocam`a katiliyorum
+1
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #4 : 09 Ocak 2013, 01:24:54 »
Elinize sağlık. Çok da güzel olmuşlar hani.

Ustam, ne iyi olmuş da yapmışsın bunları. Bu tipte balta konusunda Türkiye'de büyük boşluk var. İnsanlar ta ABD'den bir şeyler getirebilmek için debeleniyorlar. Bıçak da çok tutacak bir bıçak.

Bu ikili setlerini gören bıçaksanatı forumu üyelerinin, Tabancatüfek.com'daki Balta / Nacak resimleri başlığının okurlarının, gezenbilir.com'un kampçı üyelerinin, diğer kamçılar/izcilerin akıllarının başlarından gideceğine hiç şüphem yok.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

turgut aydemir

• *
  • 449
« Yanıtla #5 : 09 Ocak 2013, 14:56:39 »
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.Ancak bıçağın sapını alt kısmı gibi eğimli yapsanız daha güzel olurdu diye düşünüyorum. :)
Teşekkürler ne demek istediğinizi tam anlayamadım fakat bıçağın boyunu düşünürseniz pek fazla eyimli  pek hoş olmaz diye düşünüyorum
Turgut usta, üç başlığın hepsine baktım, hepsi de göz alıcı olmuş İzninle söylemeden geçemeyeceğim, Türkiyede ki üreticilere genel olarak baktığımızda ( bunların arasına izninle Seni de katıyorum ) neredeyse üretici kesimin hepsi kendini tekrarlayan ve ne yazık ki yenilikçi olmayan üretimler yapıyor. Bu zincirin kırıldığı bir kaç üreticiden biri de sensin, sadece bize güzel geldiği için değil, işler gerçekten de çok daha iyi bir yere geldiği için bunları söyleme gereği duydum. Senin bu tür üretimlerin endüstriyel anlamda bence ülkemizi de farklı bir noktaya doğru çekecektir.  Ellerine sağlık ustam, hepsi birbirinden güzel olmuş  :2up :2up
Sefa hocam siz bizim için bulunmaz bir nimetsiniz dediklerinizin her noktasına katılıyorum beni silkeleyen sizlersiniz sizlerin sayesinde nerede olduğumu gördüm size ve bütün form üyelerine teşekkür ederim benim yaptıklarım sizin yaptıklarınız yanında devede kulak kalır saygılar hocam
Sefa Hocam`a katiliyorum
+1
Haynen
Elinize sağlık. Çok da güzel olmuşlar hani.

Ustam, ne iyi olmuş da yapmışsın bunları. Bu tipte balta konusunda Türkiye'de büyük boşluk var. İnsanlar ta ABD'den bir şeyler getirebilmek için debeleniyorlar. Bıçak da çok tutacak bir bıçak.

Bu ikili setlerini gören bıçaksanatı forumu üyelerinin, Tabancatüfek.com'daki Balta / Nacak resimleri başlığının okurlarının, gezenbilir.com'un kampçı üyelerinin, diğer kamçılar/izcilerin akıllarının başlarından gideceğine hiç şüphem yok.
Eylem beni şımarmayamı çalışıyorsun biz senin tırnağın olamayız ayrıca balta nacaktaki üçlü baltanın iki tanesi üretim için sırada

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #6 : 09 Ocak 2013, 15:03:07 »
Estağfurullah abi, benim kaç tane işlik emeğim var ki? Göz görüyor çıkan işleri de...
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

puukko

• 166
  • Meslek: İnsaat muhendisi
  • Yer: Özgür / Bursa
« Yanıtla #7 : 09 Ocak 2013, 15:10:14 »
Elinize sağlık, çok güzel.

Genel durumu çok güzel özetlemişsiniz.

Mustafa Özdemir

• 311
  • Meslek: Elektrik
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #8 : 09 Ocak 2013, 15:56:29 »
Çok güzeller maşallah

« Yanıtla #9 : 09 Ocak 2013, 18:18:08 »
Estağfurullah ustam, o senin mütevaziliğinden kaynaklanıyor  :-[

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #10 : 09 Ocak 2013, 22:15:49 »
Ustam şu şekilde düşündüm.Siyah yer gibi olsa daha hoş olabilirdi sanırım.Birde kırmızı yer çok ince ve hassas bir nokta diye düşünüyorum bir yere çarparsa kolay zarar görebilecek bir yer.Bu yüzden siyah kısım gibi olursa daha sağlıklı olur görüşündeyim ,tabi bu benim fikrim usta olan sizsiniz. :)

"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #11 : 10 Ocak 2013, 08:51:07 »
Üç başlık altındaki bıçaklarınıda beğendim,eline sağlık
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #12 : 10 Ocak 2013, 08:57:19 »
Ellerinize emeklerinize sağlık  :2up

turgut aydemir

• *
  • 449
« Yanıtla #13 : 10 Ocak 2013, 13:19:54 »
Ustam şu şekilde düşündüm.Siyah yer gibi olsa daha hoş olabilirdi sanırım.Birde kırmızı yer çok ince ve hassas bir nokta diye düşünüyorum bir yere çarparsa kolay zarar görebilecek bir yer.Bu yüzden siyah kısım gibi olursa daha sağlıklı olur görüşündeyim ,tabi bu benim fikrim usta olan sizsiniz. :)

Sertaç dediğinde olabilir ama o şekilde uç kısmı daha ince olacak ve parmağı dağa açıkta bırakacak bıçağı kullanım amacınıda düşünmek lazım
Üç başlık altındaki bıçaklarınıda beğendim,eline sağlık
Teşekkürler
Ellerinize emeklerinize sağlık  :2up
Teşekkürler

ibrahim 6360

• 407
  • Meslek: Ticaret
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #14 : 10 Ocak 2013, 17:56:02 »
Tebrikler usta ellerin kolların dert görmesin :2up :2up
Fotoğraf "Çekilir", Resim "Çizilir" :)

turgut aydemir

• *
  • 449
« Yanıtla #15 : 10 Ocak 2013, 20:11:35 »
Tebrikler usta ellerin kolların dert görmesin :2up :2up
Teşekkürler

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
« Yanıtla #16 : 15 Ocak 2013, 12:51:30 »
Çok güzel,ellerine sağlık.

burakkarabulut

• *
  • 29
  • Meslek: metal
« Yanıtla #17 : 15 Ocak 2013, 20:50:40 »
Maşallah tebrik ederim Turgut abi ellerine sağlık.
Bursa sizinle gurur duyuyor. İnşallah tanışmak nasip olur.

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #18 : 16 Ocak 2013, 08:29:35 »
elinize sağlık Turgut ustam çok güzel bir ikili oluştumuşsunuz çok kaliteli malzemeden çok sıradışı işler yakında homonlu ve damascus çalışmalarda görmek isteriz efendim... çok yakınız ben Bandırma'dayım ama vakit bulupda bir araya gelemiyoruz yazıkki güzel bir sahbet olurdu...
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

turgut aydemir

• *
  • 449
« Yanıtla #19 : 16 Ocak 2013, 20:48:13 »
Çok güzel,ellerine sağlık.
Teşekkürler
Maşallah tebrik ederim Turgut abi ellerine sağlık.
Bursa sizinle gurur duyuyor. İnşallah tanışmak nasip olur.
Teşekkürler Burak her zaman beklerim
elinize sağlık Turgut ustam çok güzel bir ikili oluştumuşsunuz çok kaliteli malzemeden çok sıradışı işler yakında homonlu ve damascus çalışmalarda görmek isteriz efendim... çok yakınız ben Bandırma'dayım ama vakit bulupda bir araya gelemiyoruz yazıkki güzel bir sahbet olurdu...
Ersen güzel düşüncelerin için teşekkürler sizinle sohbet etmek muhakkak güzel  olur bandırma tarafına yolum düşerse muhakkak uğrarım bursa ya geldiğinde muhakkak beklerim