Teşekkür ederim, çok sağolun.
hocam sodyum hidroksit nasıl kullandın biraz açarmısın
Sodyum hidroksiti ağırlık olarak 1/1 suyla karıştırıyosun, ben bir tenekeyi kesip işlemi bunda yaptım. Bu karışımı ısıtıyorsun, bir süre sonra bu karışım kaynamaya başlıyor, içine bıçağı atıyorsun ve istediğin renk oluşuncaya kadar bekliyorsun. Eğer renk bir yere kadar gelip daha koyulaşmıyorsa, bıçağı çıkarıp suyla iyice yıyıkıyor ve tekrardan aynı işlemi yapıyorsun. Dikkat edilmesi gerekn en önemli nokta, işleme başlamadan yüzeyi temizlemek ve yağdan arındırmak, bunun için de alkol, aseton, selülozik tiner vb gibi malzemelerle yüzeyi silebilirsen yeterli oluyor.
Hocam bicagi mutfakta kullanirken kamelya yagi kullanilabilir , balistolda kullananlar var siz hangisini tercih ediyorsunuz.
Kaya, sanıyorum sapı kastederek söyledin. Eğer öyleyse, ben sapta kendi yaptığım bir karışımı kullanıyorum, daha önce de paylaşmıştım bir çok yerde. Biraz balmumunu eritip, bunu çam terebentini ve zeytinyağıyla karıştırıyorum ve yüzeye bir kaç defa bunu emdirip kuruduktan sonra da siliyorum. Şimdiye kadar yaptıklarımda su geçiren olmadı. Çelik yüzeyini kastediyorsan sakladığım bıçakları genellikle lityum esaslı gresle siliyorum.