Bıçak Sanatı - Forum

O1 Av Bıçağı

O1 Av Bıçağı
« : 07 Ocak 2013, 14:15:27 »
Malzeme O1 yağ çeliği. Toplam Boy 270 mm, Genişlik 34 mm, Kalınlık 4 mm. Namlu Boyu 145 mm. Yüzey sodyum hidroksitle karartılıp ardından 1000 kum zımpara yapılarak, sırt kısmından ısıtılıp renklendirildi. Sap ahşabı, yüzeyi hafif yakılmış Limbali. Pimler, 6mm çaplı bakır boru. Kılıf derisi Vaketa. Sertlik 58-59 HRC.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
Ynt: O1 Av Bıçağı
« Yanıtla #1 : 07 Ocak 2013, 15:44:56 »
ellerine sağlık hocam, kılıfıyla kabzasıyla ve renkleriyle gerçekten çok uyumlu ve estetik bir bıçak olmuş.
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #2 : 07 Ocak 2013, 15:59:58 »
eline sağlık ustam bence kılıf biraz bıçağı gölgelemeye çalışmış ama kabza sayesinde bıçak kurtulmuş gibi :D
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #3 : 07 Ocak 2013, 16:19:44 »
Sefa hocam eserleriniz muhteşem ekran karşısında öyle kalıyoruz kendimize geldiğimizde tekrar seyre dalıyoruz.
Hocam ısıtma işlemi nasıl oluyor ? meneviş gibi fırın'da mı yoksa şaloma ile mi tekrardan ellerine emeklerine sağlık  :2up :2up

Ercan Utkun

• 388
  • Meslek: eğitimci- 1975
  • Yer: aydın
« Yanıtla #4 : 07 Ocak 2013, 16:21:56 »
   Sefa Hocam elinize sağlık,kabze için başka bir işlem yaptınız mı?
Bilgi sahibi olunmadan,fikir sahibi olunmaz.

BLACK08

• Scandi,her şeyi keser..
  • 684
  • Bülent/1975
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #5 : 07 Ocak 2013, 16:23:20 »
Eline sağlık Sefa abi,

Çok şık bir bıçak olmuş,kılıf desen başka güzel,senin elinden çıkan ''ben başkayım'' diyor :)

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #6 : 07 Ocak 2013, 16:29:44 »
Ustam ellerinize sağlık. İnsana güven veren güçlü bir duruşu var. Karartma işlemi çok beğendim sanki boyanmış gibi duruyor. Ustam bu karartma işleminin paslanır mutfak bıçaklarında uygulanması paslanmaya karşı nasıl bir sonuç verir? Birde gıdaya uygun olur mu?   

« Yanıtla #7 : 07 Ocak 2013, 16:30:47 »
Güzel sözleriniz için çok teşekkürler arkadaşlar, sağolun varolun.

Hocam ısıtma işlemi nasıl oluyor ? meneviş gibi fırın'da mı yoksa şaloma ile mi tekrardan ellerine emeklerine sağlık  :2up :2up
Yunus, bu tür renklendirmelerde neredeyse her zaman evdeki mutfak ocağını kullanıyorum. Böylece hem çok şiddetli bir ısınma olmuyor hem de renkleri istediğim gibi kontrol etme şansım oluyor. Sırttan ısıtıldığında özellikle parlak yüzeylerde hangi bölgenin ne kadar sıcaklıkta olduğunu gözleyebiliyorsun. Yani ağız kısmı daha düşük sıcaklıkta, sırt kısmı daha yüksek sıcaklıkta..gibi.

Sefa Hocam elinize sağlık,kabze için başka bir işlem yaptınız mı?

Ercan, sapı tamamen bitirdikten sonra, yüzeye 240 kum zımpara atıp ardından küçük bir pürmüzle hafifçe yaktım. Öyle ki asıl ahşap yanmadı, ama damarlar yağlı olduğundan çok az renk değiştirdi. Bu işlem sonrası tekrar bir zımpara atmadım, doğrudan balmumu terebentin zeytinyağı karışımıyla yüzeyi bir kaç kez geçtim, hepsi bu kadar. ( bir önceki yaptığım W1 bıçaktaki sapı da aynı şekilde yapmıştım.)

« Yanıtla #8 : 07 Ocak 2013, 16:33:54 »
Ustam ellerinize sağlık. İnsana güven veren güçlü bir duruşu var. Karartma işlemi çok beğendim sanki boyanmış gibi duruyor. Ustam bu karartma işleminin paslanır mutfak bıçaklarında uygulanması paslanmaya karşı nasıl bir sonuç verir? Birde gıdaya uygun olur mu?
Mutfak bıçaklarında ne yapar bilmiyorum ama yakında bir Yanagiba bitireceğim ve onu da aynı malzemeden yaptım, mutfakta kullanmayı düşünüyorum. Bakalım sonucu paylaşırım. Tahminim o ki, yüzeye temas eden asidik malzemeler ( domates, limon vs) yine de fazladan aşındırma yapacaktır, ne olur? bildiğim kadarıyla demir oksit insan vücuduna zarar vermiyor.

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #9 : 07 Ocak 2013, 16:44:06 »
Teşekkürler ustam.

tufan

• 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
« Yanıtla #10 : 07 Ocak 2013, 17:00:19 »
Sefa ustam çok güzel olmuşlar ellerine sağlık :2up
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #11 : 07 Ocak 2013, 17:09:06 »
Sefa hocam yine döktürmüşsün çok güzel çok beğendim,hocam sodyum hidroksit nasıl kullandın biraz açarmısın
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #12 : 07 Ocak 2013, 17:17:55 »
Sefa Hocam cok dinamik ,  arkasina kayis takilabilir isteyen kordonda örebilir.Kilifta dikis stilinize hayranim.Kilif bicak uyumu dahice  tam bir görev bicagi elinize sağlık.
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Kaya

• 2867
« Yanıtla #13 : 07 Ocak 2013, 17:20:40 »
Hocam bicagi mutfakta kullanirken kamelya yagi kullanilabilir , balistolda kullananlar var siz hangisini tercih ediyorsunuz.

« Yanıtla #14 : 07 Ocak 2013, 17:35:21 »
Teşekkür ederim, çok sağolun.

hocam sodyum hidroksit nasıl kullandın biraz açarmısın
Sodyum hidroksiti  ağırlık olarak 1/1 suyla karıştırıyosun, ben bir tenekeyi kesip işlemi bunda yaptım. Bu karışımı ısıtıyorsun, bir süre sonra bu karışım kaynamaya başlıyor, içine bıçağı atıyorsun ve istediğin renk oluşuncaya kadar bekliyorsun. Eğer renk bir yere kadar gelip daha koyulaşmıyorsa, bıçağı çıkarıp suyla iyice yıyıkıyor ve tekrardan aynı işlemi yapıyorsun. Dikkat edilmesi gerekn en önemli nokta, işleme başlamadan yüzeyi temizlemek ve yağdan arındırmak, bunun için de alkol, aseton, selülozik tiner  vb gibi malzemelerle yüzeyi silebilirsen yeterli oluyor.

Hocam bicagi mutfakta kullanirken kamelya yagi kullanilabilir , balistolda kullananlar var siz hangisini tercih ediyorsunuz.

Kaya, sanıyorum sapı kastederek söyledin. Eğer öyleyse, ben sapta kendi yaptığım bir karışımı kullanıyorum, daha önce de paylaşmıştım bir çok yerde. Biraz balmumunu eritip, bunu çam terebentini ve zeytinyağıyla karıştırıyorum ve yüzeye bir kaç defa bunu emdirip kuruduktan sonra da siliyorum. Şimdiye kadar yaptıklarımda su geçiren olmadı. Çelik yüzeyini kastediyorsan sakladığım bıçakları genellikle lityum esaslı gresle siliyorum.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #15 : 07 Ocak 2013, 17:39:40 »
hocam eline sağlık yine konuşturmuşsun sanatı  :2up :2up :2up :2up
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #16 : 07 Ocak 2013, 18:50:32 »
Sefa ustam ellerin dert görmesin. Hayranlıkla seyrediyoruz ve yeni birşeyler öğreniyoruz. Profil yapısınada bayıldım. Bu bıçağı kullanacak çok şanslı.

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #17 : 07 Ocak 2013, 20:15:36 »

Sefa ustam; forum olarak harika bir bıçak. Fakat genelde üst düzey işler çıkardığın için bu benim gözüme çok sade geldi  ^-^   Namlu renginin siyah olması beni can evimden vurdu  :2up  Ellerine emeğine sağlık   :2up

puukko

• 166
  • Meslek: İnsaat muhendisi
  • Yer: Özgür / Bursa
« Yanıtla #18 : 07 Ocak 2013, 20:51:38 »
Elinize sağlık bıçak mükemmel görünüyor, kılıf ile tam bir uyum sergilemiş.

Kılıfın dikişi daha kalın olsa nasıl olurdu diye düşündüm ama.

Kaya

• 2867
« Yanıtla #19 : 07 Ocak 2013, 22:45:32 »
Namlu icin kamelya yagi deniyor.hatta salatanin icine bile birkac damla koyulsa zararli degil diyorlar ben sahsen garajda takimlarim icin kullaniyorum hitec ürünler gibi degil ama yinede iyi koruma sagliyor bu görünüyor.Türkiye'de aktarlarda bulunabiliyormu rahatlikla.