Bıçak Sanatı - Forum

Drop Point 2

ibrahim 6360

• 407
  • Meslek: Ticaret
  • Yer: istanbul
Ynt: Drop Point 2
« Yanıtla #20 : 22 Aralık 2012, 23:03:31 »
İbrahim ustam dönüşün muhteşem oldu yine  :2up
Teşekkür ederim Mustafa
Fotoğraf "Çekilir", Resim "Çizilir" :)

ibrahim 6360

• 407
« Yanıtla #21 : 22 Aralık 2012, 23:27:09 »
bu nedir ya hu nası bi usta işidir tebrikler, :2up :2up :2up
Teşekkür ederim

ibrahim ustam bir döndün,  pir döndün ...yine muhteşem yine muhteşem... :2up
Teşekkür ederim

ne iyi etmişimde busiteyi bulmuşum bıçak yapmaya hevesli birinin ufkunu açân çlışmalar.ellerinize saglık.
Teşekkürler

Hızına yetişemiyoruz ustam, çok güzel bir çalışma olmuş yine. Pimlerin öyle durması bence hoş durmuş. Ellerine sağlık.
Teşekkür ederim Sefa usta,pimleri aslında şişirip sonra zımpara ile düzeltecektim fakat bu şekilde çok hoşuma gittiği için öyle bıraktım,balçak ile bıçak arasını sert lehimleme yapınca pimlerde balçağa lehimlenmiş oldu böylece pimlerin düşme riskide ortadan kakltı ve böylece kaldı.

Balçaktaki pimler veya balçak nasıl öyle duruyor :) Perçinleme yerine pim deliklerine havşa açıp yapıştırıcı mı kullandınız? Ellerinize sağlık.
Teşekkür ederim Salim,pimler söylediğim gibi balçağa ve bıçağa sert lehim ile lehimli o yüzden sıkıntısız bu şekilde durabiliyor

Kabza şeklini çok beğendim , hele rengi çok asil omuş, namluda bitirişi kaç no da yaptınız bilmiyorum ama tonu harika ,ben bir tek balçağın şekline takıldım ,çift kulaklı olması bana biraz farklı göründü,eline emeğine sağlık İbrahim Bey(Abi).
Teşekkür ederim Ercan,namluda 600 kuma kadar zımpara kullandım sonrasında ise setina cilası ile son perdahı yaptım

Çok ÇOK güzel olmuş...

Sanatına sağlık...
Teşekkür ler Hüseyin :)

Pek hoş
Teşekkür ederim

elinize sağlık ibrahim usta yine çok güzel olmuş
Teşekkür ederim Mehmet usta

Maşallah ellerin dert görmesin....
Teşekküler Hakan

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #22 : 23 Aralık 2012, 15:12:42 »
Eline sağlık ustam. Balçak pimleri benim için biraz radikal kaçtı ama diğer her ayrıntıya bittim.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #23 : 23 Aralık 2012, 20:16:11 »
Ibrahim Usta ellerine saglik bicagin sekli dizayn malzemeler cok güzel fakat simdi forumdaki kaliteyi cok yükselttiniz.bizimde sizin gibi bicak kültürümüz inkisaf etti.müsaadenizle elestirilerimi arz etmek isterim
1.balcagi yerlestirirken göstermis oldugunuz titiz isciligi kabzadan neden esirgediniz.
2.kabzanin sol balcakla birlestigi yerde kücük boslugu doldurmak mümkün degilmiydi
3.kabza ile profil arasina elektrik ve motor saran esnafimizda bolca bulunan ince presbant veya yabancilarin tabiriyle lineer kullansa idiniz aralarda hic bosluk kalmasa idi.Yada sizin buldugunuz baska bir cözüm.

Ibrahim Ustam sizin ve birkac degerli ustamizin yapmis oldugu bicaklari bulundugum yerde bicak merakli ve ustalarina gösterebiliyorum malumunuz burada kalite cok yüksek ancak sizler gibi titiz calisan birkac ustamizla iftihar edebiliyoruz.sizden ricam tuttugunuz cizgiyi lütfen asagi cekmemeniz.
Simdiden yapacaginiz yeni emeklerinizde kolayliklar diler citayi dahada yükseltmenizi temenni ederim...
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

ibrahim 6360

• 407
« Yanıtla #24 : 23 Aralık 2012, 21:12:59 »
Eline sağlık ustam. Balçak pimleri benim için biraz radikal kaçtı ama diğer her ayrıntıya bittim.
Teşekkü ederim Eylem,pimler biraz sıradışı oldu fakat tahminimce kötü durmadı diye düşünüyorum :2up
Ibrahim Usta ellerine saglik bicagin sekli dizayn malzemeler cok güzel fakat simdi forumdaki kaliteyi cok yükselttiniz.bizimde sizin gibi bicak kültürümüz inkisaf etti.müsaadenizle elestirilerimi arz etmek isterim
1.balcagi yerlestirirken göstermis oldugunuz titiz isciligi kabzadan neden esirgediniz.
2.kabzanin sol balcakla birlestigi yerde kücük boslugu doldurmak mümkün degilmiydi
3.kabza ile profil arasina elektrik ve motor saran esnafimizda bolca bulunan ince presbant veya yabancilarin tabiriyle lineer kullansa idiniz aralarda hic bosluk kalmasa idi.Yada sizin buldugunuz baska bir cözüm.

Ibrahim Ustam sizin ve birkac degerli ustamizin yapmis oldugu bicaklari bulundugum yerde bicak merakli ve ustalarina gösterebiliyorum malumunuz burada kalite cok yüksek ancak sizler gibi titiz calisan birkac ustamizla iftihar edebiliyoruz.sizden ricam tuttugunuz cizgiyi lütfen asagi cekmemeniz.
Simdiden yapacaginiz yeni emeklerinizde kolayliklar diler citayi dahada yükseltmenizi temenni ederim...

Teşekkür ederim Kaya ,öncelikle bu kadar dikkatli olduğun için seni kutluyorum,gerçekten de senin söylediğin şeyler beni de rahatsız etti,fakat yaklaşık 10 saat fasılasız çalıştıktan sonra bu gibi kusurları kapatmak için geri dönüş zor oluyor.Yani yorgunluktan dolayı bilerek gözden kaçan şeyler bunlar,fakat bir daha gözden kaçırmamak lazım geldiğini sizin değerli yorumlarınızla anlamış oldum.İnşallah bu gibi bilerek gözden kaçırmalar olmayacak,ayrıca yaptığım çalışmalar sizin için iftihar meselesi oluyorsa bundan sonra çok daha dikkatli olmaya özen göstereceğim emin olabilirsiniz. :2up

mat

• 218
  • mehmet ali tor
  • Meslek: Meteoroloji Müh.
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #25 : 23 Aralık 2012, 21:45:24 »
Yine süper bir bıçak  :) Kabza pinleri bıçağı daha bir özel göstermiş, elinize sağlık.

ibrahim 6360

• 407
« Yanıtla #26 : 24 Aralık 2012, 00:35:12 »
Yine süper bir bıçak  :) Kabza pinleri bıçağı daha bir özel göstermiş, elinize sağlık.
Teşekkür ederim Mehmet Ali beğenmene memnun oldum,nasıl bıçağından memnunmusun performansı nasıl

Brac

• 624
  • Burak/1984/İstanbul
  • Meslek: Endüstriyel ve Mekanik Tasarım
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #27 : 24 Aralık 2012, 10:40:26 »
Selamlar İbrahim bey , elinize sağlık süper bir çalışma olmuş , Loveless modellerine hastayım sizin çalışma bayaa özgün olmuş , çok beğendim bende yakında bitireceğim bir çalışmayı paylaşacağım inş. :)

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #28 : 24 Aralık 2012, 14:25:57 »
abi ellerine sağlık, gerçekten güzel ve özel bir çalışma olmuş. her bıçağında duyduğumuz gıpta miktarı artıyor :D

fakat fotoğraftan bakınca sanki balçak namluya göre biraz kalın kalmış gibi. kullanım esnasında bir sorun çıkartacağını sanmıyorum, yani işleve dair bir fazlalık değil de, görsel dengeler itibariyle sanki biraz daha ince olabilir miydi diye düşünüyorum. bu da öyle bir eleştiri işte ^-^

mesajı yazdıktan sonra tekrar baktım fotolara, belki de ben balçağın yekpare görüntüsünden dolayı yanılıyor olabilirim de..
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

mat

• 218
  • mehmet ali tor
  • Meslek: Meteoroloji Müh.
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #29 : 25 Aralık 2012, 00:04:22 »
Arada çıkarıp seviyorum biraz, süper bir şey bu d2. Kesiyor diye bir tabir varya onu tamamen karşılıyor :) Şuana kadar çok memnunum, bir gün beraber doğaya da çıkınca daha çok deneme fırsatım olacak :)

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
« Yanıtla #30 : 25 Aralık 2012, 08:23:00 »
Maşşallah Maşşallah Maşşallah :2up :2up :2up yazacak başka bir şey yok ;D

king

• *
  • 40
  • Ata Can /1977 / B Rh -
  • Meslek: İlaç Sektörü
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #31 : 25 Aralık 2012, 21:27:44 »
         gözümü almadım ???

ellerinize sağlık,çok güzel olmuş ustam.

umutulken

• 246
  • Umut Ulken
« Yanıtla #32 : 26 Aralık 2012, 23:17:39 »
Eline sağlık İbrahim Abi. Çok güzel olmuş. Dekoratif pinleri yaparken nasıl bir yol izledin?

ibrahim 6360

• 407
« Yanıtla #33 : 27 Aralık 2012, 02:33:49 »
Selamlar İbrahim bey , elinize sağlık süper bir çalışma olmuş , Loveless modellerine hastayım sizin çalışma bayaa özgün olmuş , çok beğendim bende yakında bitireceğim bir çalışmayı paylaşacağım inş. :)
Teşekkür ederim Burak,sana da kolay gelsin.

abi ellerine sağlık, gerçekten güzel ve özel bir çalışma olmuş. her bıçağında duyduğumuz gıpta miktarı artıyor :D

fakat fotoğraftan bakınca sanki balçak namluya göre biraz kalın kalmış gibi. kullanım esnasında bir sorun çıkartacağını sanmıyorum, yani işleve dair bir fazlalık değil de, görsel dengeler itibariyle sanki biraz daha ince olabilir miydi diye düşünüyorum. bu da öyle bir eleştiri işte ^-^

mesajı yazdıktan sonra tekrar baktım fotolara, belki de ben balçağın yekpare görüntüsünden dolayı yanılıyor olabilirim de..
Teşekkürler Emin,balçak olabildiğince ince yapmaya çalıştım şu anda balçağın kalınlığı 14-15 mm bundan daha ince de nasıl olur bilemiyorum

Arada çıkarıp seviyorum biraz, süper bir şey bu d2. Kesiyor diye bir tabir varya onu tamamen karşılıyor :) Şuana kadar çok memnunum, bir gün beraber doğaya da çıkınca daha çok deneme fırsatım olacak :)
Eyvallah Mehmet Ali,daha epey zaman keser diye düşünüyorum.

Maşşallah Maşşallah Maşşallah :2up :2up :2up yazacak başka bir şey yok ;D
Teşekkürler Rasim usta

gözümü almadım ???

ellerinize sağlık,çok güzel olmuş ustam.
Teşekkür ederim

Eline sağlık İbrahim Abi. Çok güzel olmuş. Dekoratif pinleri yaparken nasıl bir yol izledin?
Teşekkür ederim Umut,dekoratif pimleri yapmak aslında çok zor değil diye düşünüyorum asıl önemli olan gerekli malzemeleri bulabilmek diye düşünüyorum.Aslında dikkatli bakarsan benim yaptığım pimlerde de problem az da olsa var.Malzemeyi bulabildikten sonrasında malzemeleri iç içe geçirip en son içerisine polyester çeketirerek yapatım.Polyesteri çekmek için daha önce forumda da yayınlanan yöntemle yani, bir şırınga ucuna pime geçebilecek kalınlıkta bir boru takarak bu borunun diğer ucunuda yaptığım pime takarak bir bardağa hazırladığım polyesteri şırınga yardımı ile pimin içerisine çektim.Polyester donana kadar bardağın içerisinden pimin ucunu çıkarmamak gerek yoksa pimin içine çektiğiniz polyester boşalabilir.Polyester donduktan sonra işlem tamamdır kullanılmaya hazırdır.Yanlız çakarken ve fazlalıkları zımparalarken dikkatli olmak gerekiyor,çakarken fazla sert vurarak çakarsanız pimin eğilip bükülmesi mümkün oluyor.bir de fazlalıkları zımparalarken eğer bant zımpara kullanıyorsanız çok yüksek devirde bu işlemi yapmayın zira pimin içindeki polyester ısıdan dolayı yumuşayabiliyor ve pimin içerisinden çıkabiliyor biraz dikkatli olmakta fayda var.