Kendim biley yapiyormus gibi hissettim valla , sagol. Japonik taslara alternatif birseyler bulabilmek onemli. Su ile kullanilabilseydi fevkaladenin fevkinde olacakti cunku 1200 iyi bir gren boyu . Bu arada Girit tasina cok benziyor. Fiyati benzemiyordur umarim. Tahtakale , hasircilar sokakta bu isi yapan iki dukkan var. Ikisinde de girit tasi gramla satiliyor. (bkz. girit tasi fiyatlari icin bu dukkanlardan birinin adresi www.bicakcim.com )
sevgili arkadaşım kaliteli ve hasaplı taş almak istiyorsa her tüürlü taş aklına ne gelirse,karaköyde al nalburiye var ,karaköy balık satış tezgahlarının arkasındaki sokağın başı sayılır kime sorsan gösterir orada var, ayrıca karaköyde galata hırdavatçılar çarşısında tüm dükkanlarda var,birde makinalardada kullanmak isteyebileceğin taşlardan arıyorsan oda karaköyde ege zımpara binası var cam kocaman bir bina orada her tür makina taşı,zımpara aklına ne gelirse var bakmanı tavsiye ederim,.
sefa hocam, sizede bildiğim kadarı ile şöyle bir bilgi vereyim bizim memlekette bileme yaptığımız körse taşı derler bizde adına bir taş var 30 cm çapında 15 cm kalınlığında yan tarafından kolla döndürülen bileme esnasında ise üzerine su dökülen bu sayede bıçağın suyunu kaçırmayan bir taş , kastamonu gökçeağaç (hanönü)ilçesinde bunun madeni var, o yörenin insanı bu taşı işeyip satarak geçimini sağlıyor,çok kaliteli bir taş ucuz da, pazarda birisi alırken gördüm 30x15 cm ebadındaçok ağır bir taş ortası kare biçiminde delikli mil geçirip çevirebilmek için adam 30 liraya aldı, otobüse bilet almaya gidiyodum acelem vardı yoksa bir tanede ben alacaktım,taş mermer renginde, sulu bilemede balta bıçak, kılıç,nacak bilemesinde kullanılıyo bilgi mahiyetinde paylaşayım dedim yunanistanın girit taşı diye sattıkları taştanda çıkarılıyo orada oradan yunanistana satılıyo, yunanda bize kilo hesabı satıyo yani bizim malımızı bize satıyo hergeleler.sevgiyle kalın . birol aslan bayrak