Bıçak Sanatı - Forum

Motif

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: Motif
« Yanıtla #100 : 17 Ocak 2010, 20:15:54 »
elimde doğru dürüst sac yoktu o yüzden deneme amaçlı bulduğum ilk sac parçasına birşeyler denedim. Fotoğraf çok kötü farkındayım ama şu an elimdeki makina bu, diğeri evde değildi o yüzden idare edin. Makina çok kontrollü, normal yazı yazar gibi, çok rahat hakimiyeti var. Opsiyonel olarak satılan elmas uç alınıp herşeye yazı çizi yapılabilir. Benim hoşuma gitti.

Çok güzel görünüyor Sefa  :2up yahu, kaç liraya aldın? Bu alet bir de gravür kalemleri biraz sabır biraz da yetenekle çok güzel işler çıkacak gibi görünüyor...

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #101 : 17 Ocak 2010, 20:44:57 »
hepsiburada.com dan aldım, eve teslim 63 TL, üzerinde sert karbür uç var, çeşitli derinlik kademeleri var, çok umutlu değildim ama elime geçince iyi ki almışım dedirtti. hassas yerlerde kesinlikle iş görür.

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #102 : 26 Mart 2010, 18:39:27 »
gravür için yurtdışında bi alet buldum..ama dil yok türkiyeye satışı varmıdır acaba :)http://www.airgraver.com/video.htm
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #103 : 26 Mart 2010, 18:54:24 »
gravür için yurtdışında bi alet buldum..ama dil yok türkiyeye satışı varmıdır acaba :)http://www.airgraver.com/video.htm
Eminim yoktur, gümrüğünün ve fiyatının altından kalkabilirsen al derim eğer kesin bu işe girişmek istiyorsan. Gravür aletlerinin dünyadaki en iyi örneği bu alet...

Kipmen Sanat web sitesi

Artistik Gravür

« Yanıtla #104 : 03 Nisan 2010, 09:13:13 »
Arkadaşlar gravür denemesi için elinizde şöyle çizgileri sade, özelliklede Alman rönesansı stilinde motif varmıdır?

Sefa hocam siz nasıl gravür yapıyorsunuz,herhangibi bir ekipmanlamı yoksa el ile mi.İstediğiniz motif varsa ben göndereyim size...

« Yanıtla #105 : 03 Nisan 2010, 11:29:30 »
Aman Ustam, ben senin yaptıklarını görünce gravür denemekten vazgeçtim ;). Benimki öyle yapabilirmiyim diye bir kaç denemeden öte bir şey değildi, kendimce bir kaç kalem yaptım el ve çekiç kullanarak bir kaç şey denedim hepsi bu. Seni bulduk artık gravür işi olursa doğrudan sana göndeririz, böylelikle herkes de işini yapmış olur. İlgine teşekkür ederim çok sağol

Artistik Gravür

« Yanıtla #106 : 03 Nisan 2010, 14:22:27 »
Eminim yoktur, gümrüğünün ve fiyatının altından kalkabilirsen al derim eğer kesin bu işe girişmek istiyorsan. Gravür aletlerinin dünyadaki en iyi örneği bu alet...

.............
.............
o makinalardan türkiyede var.ama kullanması o kadar değil diye duydum.şu an ihtiyacım yok ama bende almayı düşünüyorum.Airgraver.com türkiyeye gönderiyor ups kargo ile

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #107 : 19 Mayıs 2010, 09:09:32 »
Türkiye'de satışda olan bi gravür makinası buldum...ama fiyatı bayağı pahalı, :'(
http://ratagravur.com/havali_gravur_kalemi.html

birde araştırma yaparken internette tornada yapılmış bi gravür makinası buldum imalat aşamalarıda var...
vakti bol birazda çılgın bi tornacı bulursam denemesini yapacağım :))

http://psiman.net/current_projects/air_engraver/

http://psiman.net/current_projects/air_engraver/airengraver/

http://psiman.net/current_projects/air_engraver/engraver_mrk2/
« Son Düzenleme: 19 Mayıs 2010, 09:11:21 Gönderen: ersenanahtar »
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

efedaloglu

• *
  • 7
  • Edeb Ya Hû
  • Meslek: Moleküler Biyolog
  • Yer: Ankara/Hacettepe
« Yanıtla #108 : 24 Şubat 2012, 15:05:33 »
hepsiburada.com dan aldım, eve teslim 63 TL, üzerinde sert karbür uç var, çeşitli derinlik kademeleri var, çok umutlu değildim ama elime geçince iyi ki almışım dedirtti. hassas yerlerde kesinlikle iş görür.

bu aletin bir resmi yada ismi varmıdır? Nerden temin edebiliriz?
Muhibbî

efedaloglu

• *
  • 7
  • Edeb Ya Hû
  • Meslek: Moleküler Biyolog
  • Yer: Ankara/Hacettepe
« Yanıtla #110 : 27 Şubat 2012, 08:53:04 »
Hocam Teşekkürler, bu cihazla pirinç levha üzerine işleme yapabilinir mi peki?
Muhibbî

« Yanıtla #111 : 27 Şubat 2012, 10:56:20 »
Yapılabilir elbette, üzerinde gelen standard uç zaten karbür, hem pirincin hemde çeliğin üzerinde çok rahatlıkla iz açıyor. Yaptığım bıçakların üzerine imzamı bununla atıyorum, çelik sertleştirilmiş olduğu halde bile imzayı atıyor. Yinede beklentiyi çok yüksek tutmamak gerek, yazı ve benzer tür çizgi ve kıvrımlarda işe yarar ama açtığı iz "V" şeklinde değil, yani derinliği az ya da çok V iz yapılamıyor ama çizgi olarak her izi yapabilirsiniz.

i_batar27

• **
  • 64
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: hatay
« Yanıtla #112 : 19 Mart 2012, 19:05:25 »
hocam çok kırılıyor ben denemiştim... biraz kalınlaştıktan sonra sorunsuz kullanabiliyorsunuz... ama hss 4 köşe torna kalemi çelikte daha çok işe yarıyor......

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #113 : 19 Nisan 2012, 18:34:10 »
Merhaba değerli üstadlar konu biraz eski fakat hortlatayım dedim sitemize üyesi bir arkadaş bu işleme aletlerinin imalatını da gerçekleştiriyormuş bende tesadüfen buldum linki aşağıya kopyalıyorum belki bir üsdatımızın işine yarar belki daha önce yazılmıştır yazıldıysa kusura bakmayın lütfen sevgi ve saygılarımla
 http://www.avergraver.com/

avergraver

• **
  • 77
    • Havalı metal işleme kalemleri Engraving tools
  • Meslek: Havalı Metal İşleme Gravür Kalemleri İmalat ve Satışı
  • Yer: Antalya / TURKEY
« Yanıtla #114 : 24 Ağustos 2012, 22:04:02 »
Selamun aleykum... Sevgili arkadaşlar, Konu belki eksik olabilir lakin, biraz bilgi paylaşmak istedim.  Hem havalı gravür kalemi imalatçısı, hemde kullanıcısı olduğumdan dolayı,bilgi paylaşmak istedim. Altın olsun gümüş olsun, Çeliğin her çeşidi olsun (paslanmaz-civa çeliği vs) Oymayı yapmadan önce kaleme iyi açı vermeniz gerekir. İster oyma kalemi kullanın, isterseniz tığ ve çekiç ile yapın farketmez. Her ne malzeme işlerseniz işleyin, "silisyum karbür" öneririm.  Ürettiğim kalemlerinde yanında standart olarak gönderiyorum vede kendimde kullanıyorum. Ayrıca, çellik olan metaryellere gravür yapmak için, ısıl işleme tabii tutulmuş olmasına dikkat edin. Sonradan ısıl işlem yaparsanız, Gravürün Orjinalliğini bozmuş olursunuz.  Her ne kadar sağlam uç kullansakta, tığ ve çekiç usulü gravürlerde, tığı tutan el,ister istemez kıpırdadığı için, uçlarda kırılma yaşanır.  Oyma makinasında bir kere ucu bilediğinizde, uzun süre bileme yapmadan kullanabilirsiniz. Çünki olay bilekte bitiyor. Sizlere, AverGraver CA-35 model kendi üretimimiz olan kalemin tanıtım videosunun linkini ekliycem. Ne kadar rahat yürüdüğüne bir bakın. https://vimeo.com/47828881
Cahillerin kalpleri dudaklarında, Alimlerin dudakları ise kalbindedir. ( Hazreti ali keramullahu veche)

avergraver

• **
  • 77
« Yanıtla #115 : 24 Ağustos 2012, 22:37:03 »
Gravür yapmak istiyen arkadaşlara şu bilgiyide vermek isterim. Videonun başındaki kağıttan metale aktarma yöntemide şudur.  Daha önceden kağıda elle çizdiğimiz motifi, tabiki bu konuda biraz resim bilgisi olmalı çizimi yapabilmek için, Yada internetten beğendiğimiz bir motifi "LAZER" yazıcıdan çıkarıyoruz. Daha sonra metal üzerini "Aseton" ile silip kağıdı metale, çizim metale gelecek şekilde üzerine koyuyoruz. Daha sonrada bir peçeteyide aseton ile ıslatıp, kağıt üzerine komplex yapıyoruz. Yaklaşık 5-7 saniye bastıktan sonra peçeteyi çekiyoruz. Daha sonra metale yapışan motifli kağıdı 1 dakika kadar zamandan sonra kaldırıyoruz, resim metal üzerine geçmiş oluyor.  Resim bilgisi iyi olan kişi ise direkt metal üzerine çizimle bu işi halledebilir. Sadece metal üzerine çizimi yapmadan önce, beyaz "GUAJ" boya sürüyoruz, daha sonrada bir kurşun kalem ile resmi metal üzerine kolayca çizebiliriz. Her iki formüldede resim net bir şekilde görülür ve rahat oyma yapılabilir. Aklınıza takılan bir konu olursa, yardımcı olmaya çalışırım. Havalı oyma kalemi imalatı harici, Kuyumcu ustasıyım. Mıhlama ve el kalemkarlığı yapıyorum. Bu konularda bilgi isteyen olursa yardımcı olabilirim. Saygılarımla...
Cahillerin kalpleri dudaklarında, Alimlerin dudakları ise kalbindedir. ( Hazreti ali keramullahu veche)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #116 : 24 Ağustos 2012, 22:57:27 »
Ustam bide farklı renklerde gravür çalışmaları yapılıyor. O nasıl oluyor?

avergraver

• **
  • 77
« Yanıtla #117 : 24 Ağustos 2012, 23:59:01 »
Farklı renkler ile gravürleri araba boyası ile yapıyoruz. Her renkte boya mevcut olduğundan, kalemle çukurlaştırılmış yerleri istediğimiz boya rengi ile dolduruyoruz. Şayet  altın rengi , bakır rengi, yada gümüş rengi isterseniz, o bölgelere kakma yapıyoruz. Kakmada ise orjinal Altın,gümüş,bakır kullanıyoruz.Kalemimizi kullanan bir arkadaş Altın kakma uygulaması yapmış, onun resmini burada paylaşıyorum...  Umarım yardımcı olabilmişimdir...

Osman Güney

• 418
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #118 : 25 Ağustos 2012, 00:28:25 »
Şu kakma işini görsel olarak anlatmanız mümkünmü. Yaptığım bıçaklara bunu uygulamak istiyorum. birde kakmada pirinç kullanılıyormu. Sizin kullandığınız metallere göre sert biraz.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #119 : 25 Ağustos 2012, 00:29:49 »
İşte budur. Çok güzel yapılmış. Yardımcı oldunuz tabi çok teşekkürler. Peki bu kakma olayını da birazcık açabilir misiniz?