Bıçak Sanatı - Forum

Abdurrahim usta

Ynt: Abdurrahim usta
« Yanıtla #20 : 01 Ekim 2012, 22:00:08 »
"zengin olmak" lafını biraz vurguyu arttırmak için söyledim  ;) yaşamak elbette olur, neden olmasın.
Bir anlamda, forumun sadece çıkar amaçlı uğrak yeri haline dönüşmesinden tedirgin olma durumuydu galiba.

BAM_35

• 589
  • Murat ARIKUT
    • ma | d tasarım ve danışmanlık (sadece iletişim bilgileri)
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir, Konak
« Yanıtla #21 : 01 Ekim 2012, 22:14:26 »
Yerinde bir kaygı.
Burada çok önemli ve değerli bir olgu mevcut. Bu akşam uzun süredir görmediğim ve çok sevip saydığım amcama sizleri anlattım. Yabancı sitelerde çoğunluk anlatanlar bilmeyen veya yarım bilenler, anlatmayanlar veya hafif saptıranlarsa bilenler. Burada "bilgi paylaştıkça büyüyen bir şeydir" düsturuna çok yakışan bir üslup var. Bunun değerini bazen unutuyoruz. Bu sayede ülkenin hatta dünyanın öte ucundan iletişip, paylaşıp bir kültürü koruyup gönendirme potansiyeli var.
Hem de dünyadaki en eski mesleklerden biri ile ilgili onun da şnsanın kendi tasarladığı ilk şeyi yapması üzerine. Bu iki unsurki dünya siyasi haritasına bugünkü (gerçi değişiyor yine ama...) şeklini vermiş önemli insan yapısı etkenlerdir. Hocam sıksık "delidir ama iyidir" gibi tanımlama maruz kalan bir insan olarak duygularıma pek gen vurmam ve rahatça diyebilirimki şanslı hissediyorum sizleri tanımaktan dolayı. Hatta belki biraz batıl ama burayı bulmam benim bıçağa dönme kararını onaylayan bir unsur benim için.
Evet, e-ticaret portalı değil ve olmamalı bu forum...
Sabır bittiğini düşündüğümüz yerde başlar...
Ve bireylere verdiğimiz değerle ters orantılı olabilir ;)

mat

• 218
  • mehmet ali tor
  • Meslek: Meteoroloji Müh.
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #22 : 06 Ekim 2012, 20:41:33 »
Sevgili bıçak sanatı üyelerimiz resimleri küçük bir siteye koydum. Forum düzenimiz gereği buraya koymayı uygun görmedim isteyen olursa bakabilir.

http://mat-1905.tr.gg/

mat

• 218
  • mehmet ali tor
« Yanıtla #23 : 18 Ekim 2012, 11:54:29 »
Yani burda konunun uzaması doğru değil forumla ilgilide değil ama bir haksızlık olunca dayanamadım yazmak istedim. Geçen hafta ve bu haftasonu ustanın atölyesindeydim tamamen kendi yaptığı ürünler, el emeği göz nuru başkada bir şey söylemeye gerek yok artık.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #24 : 18 Ekim 2012, 17:29:45 »
Foto?
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #25 : 18 Ekim 2012, 17:54:03 »
resimleri göremiyorum???? :o

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #26 : 18 Ekim 2012, 17:56:03 »
http://mat-1905.tr.gg/ Resimler buradaki linkteki siteye yüklenmiş.

Metin Sakin

• 404
  • Meslek: Uzay Mühendisi
  • Yer: İstanbul > Ümraniye
« Yanıtla #27 : 19 Ekim 2012, 09:50:54 »
Aslında resimlere paintte küçük birer numara ve fiyat koysanız çok güzel olur
enteresan modeller varmış

Eliyle çalışan işçidir; eli ve kafasıyla çalışan ustadır; eli, kafası ve gönlüyle çalışan sanatkârdır.

Ismet Guney

• 667
  • 1968
  • Yer: ankara
« Yanıtla #28 : 19 Ekim 2012, 12:08:43 »
Güzel modeller gördüm ama nasıl soracagız?resimlerde numara yok
Olmuyorsa zorlama, ya hayallerin kırılır ya kalbin. Unutmuş gibi yap Çünkü güzel şeyler; onları hiç beklemediğinde gerçekleşir

mat

• 218
  • mehmet ali tor
« Yanıtla #29 : 19 Ekim 2012, 12:09:29 »
Bu hafta sonu öyle bir şey yapmaya çalışırım fiyatlar 20-30 civarı değişiyor.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #30 : 19 Ekim 2012, 13:37:39 »
Eğer kişiden bahsediyorsak bahsedelim. Ancak eğer birisi satışa ürün çıkaracaksa bunu "vitrin"de yapmalı. Bu kişi bizim bir üyemiz olmalı; Sefa ustanın dediği koşulları sağlamalı.

Eğer hedef forumun bir üyesi dahi olmadan ürettiğini pazarlamaksa bu felsefemize uygun düşmez.

Bu forum ticari kaygılarla kurulmadı, üreten insana saygımız var. Ancak bir kaç elden sonra sadece satış amaçlı forumun kullanılmasına karşıyım. Burada üreten ürününü satabilir, zaten bundan da kimsenin zengin olmayacağıda aşikar. Üyelerimiz de ellerinde bulunan ve artık vazgeçtiği ürünlerini de satabilir. Ancak bir başkasından alıp ( Mehmet ali sözüm kesinlikle sana değil) ürün tedarik edip, forum üyelerinden birisinin yardımıyla bir pazarlama mantığını doğru bulmuyorum. Bir kişiye bile "hadi geç" dersek yol olacağı kesindir.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

mat

• 218
  • mehmet ali tor
« Yanıtla #31 : 19 Ekim 2012, 13:41:22 »
Haklısınız söylediklerinizde bu konuyu kaldıralım o zaman mümkünse.

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #32 : 11 Eylül 2013, 11:25:28 »
bence foruma komisyon vererek bu iş yapılabilir % 10 her satıştan  >:D hem forum giderleri için gelir elde edilmiş olur.hemde forumu vitrini canlanmış olur sadece ticari iş yapanlar gelse bile foruma onlar başka odada biz başka odada kimse kimseyi rahatsız etmemiş olur (sadece bir fikrimi beyan ettim)