Bıçak Sanatı - Forum

İlk D2 Denemem

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Ynt: İlk D2 Denemem
« Yanıtla #40 : 16 Ekim 2012, 23:13:06 »
  Bencede olmuş  :2up 

Ellerine emeğine sağlık  :2up

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #41 : 16 Ekim 2012, 23:22:17 »
Sağolasın Soytürk Arkadaş. Her bıçakta birşeyler öğreniyorum. İş yoğunluğundan fazla uğraşamıyorum ama arada bıçakla uğraşmak stresimi alıyor. Yüzey kalitesi resimlerde belli olmasa da ilk D2 çalışmasından daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Bende en büyük kum olarak 600 kum zımpara var. Yeterli gelmediği için çok az polisaj macunu ile zımparalama yaptım :) Sonuç bence başarılı.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #42 : 17 Ekim 2012, 00:15:29 »
Yüzey kalitesini göstermek adına affınıza sığınarak iki resim daha paylaşmak istedim. Aslındaki bir önceki resimlerde yüzey kalitesi çok daha iyi durumda. Ama işte resim çekme özürlü biri olarak ve cep telefonu ile çektiğim için anca bu kadar çıkıyor. Hem alttaki ikinci resimde atölyemde görünüyor :)

« Son Düzenleme: 17 Ekim 2012, 00:18:03 Gönderen: s_türk »

« Yanıtla #43 : 17 Ekim 2012, 00:20:16 »
Salim, insan bir iki hata bırakır da bize de söyleyecek birşeyler çıkar  >:D valla çok düzgün olmuş, balçak kademesini de zaten kendin söylemişsin. Çok temiz  :2up

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #44 : 17 Ekim 2012, 00:28:56 »
Çok teşekkürler Sefa ustam. Eleştiri ve yorumlarınız benim için çok önemli. Aslında bir iki ufak tefek hatalar var ama resimde pek belli olmuyor :) Bir iki zımpara daha vurmam gerekiyor. Özellikle üst açı (Yalancı ağız) alanı çok düzgün değil ama daha işi bitmedi. İlk yalancı ağız denememi de bu bıçakta yaptım. Öneri almak için dayanamadım resimleri paylaşayım dedim. Her bıçak bir öncekinden daha iyi oluyor. En azından bana öyle geliyor :)

BAM_35

• 589
  • Murat ARIKUT
    • ma | d tasarım ve danışmanlık (sadece iletişim bilgileri)
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir, Konak
« Yanıtla #45 : 17 Ekim 2012, 00:47:30 »
Pek güzel, ilkine bayıldım, pek de temiz bu arada hayalini kurduğum bant zımparadan vaz geçmiş olabilirim. Kondisyon, kol kası ve zaman yolculuğu mevzularına odaklanabilirm
 :D :D :D
Sabır bittiğini düşündüğümüz yerde başlar...
Ve bireylere verdiğimiz değerle ters orantılı olabilir ;)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #46 : 17 Ekim 2012, 00:50:07 »
Benim bant zımparamı görmüşündür, masanın üzerinde bantlı duruyor :) Kol kasına gerek yok sadece acele etmemek ve sabır.

BAM_35

• 589
  • Murat ARIKUT
« Yanıtla #47 : 17 Ekim 2012, 00:54:25 »
Benim bant zımparamı görmüşündür, masanın üzerinde bantlı duruyor :) Kol kasına gerek yok sadece acele etmemek ve sabır.
O da zaman yolculuğu kısmı  ;)
Ben de gevşek masada takozla gözüm yemeyince kare zımparaları masaya yatırıp çalıştım dün gece. Ve bütün hatalar çıktı  ???

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #48 : 17 Ekim 2012, 00:59:33 »
Reklamcıların kullandığı beyaz pvc veya sert plastik her neyse ben zımparayı ona yapıştırıyorum. Sert yüzeyde zımparalama yapınca daha düzgün yüzey çıkıyor. Benim masada katlanır masa. Biraz sallanıyor, sallanmaması için masayı duvara dayıyorum o zaman çok engel olmuyor.

BAM_35

• 589
  • Murat ARIKUT
« Yanıtla #49 : 17 Ekim 2012, 01:01:07 »
Sağol, hatalar çıktı derken daha önce yaptığım hataların sonucu olan yüzey dalgalanmalarını kast ettim. Yanlış olmasın :)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #50 : 17 Ekim 2012, 01:05:17 »
Sağol, hatalar çıktı derken daha önce yaptığım hataların sonucu olan yüzey dalgalanmalarını kast ettim. Yanlış olmasın :)

Benim aklıma direk bahsettiğin durum geldi :) Bazen farklı yönlerde zımparalama da yapıyorum o zaman sizin bahsettiğiniz o dalgalanmalar bazen görünebiliyor. Her yönde zımparalamada o hatalar görünmüyorsa yüzey düzgünlüğü tamamdır zaten.
« Son Düzenleme: 17 Ekim 2012, 01:33:13 Gönderen: s_türk »

puukko

• 166
  • Meslek: İnsaat muhendisi
  • Yer: Özgür / Bursa
« Yanıtla #51 : 30 Aralık 2012, 01:25:15 »
Elinize sağlık çok güzel görünüyor.

D2 özel bıçak yapan ustalar tarafından çok tercihe ediliyor diye biliyorum. Bob Dozier bu çelik üzerine epey uzmanlaşmış.

D2 çeliği parlatmanın çok zor ve yine ince işçiliğinin zor olduğu yorumlarına raslamıştım spyderco forumlarında.

Kolay gelsin.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #52 : 30 Aralık 2012, 01:49:38 »
Elinize sağlık çok güzel görünüyor.

D2 özel bıçak yapan ustalar tarafından çok tercihe ediliyor diye biliyorum. Bob Dozier bu çelik üzerine epey uzmanlaşmış.

D2 çeliği parlatmanın çok zor ve yine ince işçiliğinin zor olduğu yorumlarına raslamıştım spyderco forumlarında.

Kolay gelsin.
evet yapısı gereği diğer çeliklere oranla daha büyük karbürlerden oluşur
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

durukan

• 774
  • Meslek: hekim
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #53 : 30 Aralık 2012, 08:39:43 »
eline saglık çok güzel  olmuş. eşik taşlamadan uca kadar. ben ilk bıcagı daha çok begendim. ikincide de oldukça elemegi oldugu hemen fark ediliyor ancak formu acısından ilk bıcak benim için çok kullanışlı.  bu egeleme surecini adım adım fotograflıyabilirseniz  kendi adıma çok sevinirim. bir çok arkadaşta böyle düşünüyordur eminim.  çok çok temiz bir çalışma ...

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #54 : 30 Aralık 2012, 10:01:43 »
Salim hocam ellerine sağlık süper olmuş  :2up :2up :2up

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #55 : 30 Aralık 2012, 13:19:53 »
Çok tesekkürler arkadaslar. Şu anda hastanede yattığım icin bir süre daha yeni bıçağa başlayamam ama ilk yeni profilde resimlemede yaparım. Gerçi Emre ustamız bir başlıkta resimleri ile çok güzel anlatmıştı. Bende en azından adım adım yaptıklarımı yazarak resmederim hatalarımız oluyorsa ustalarımızında destegini alırız. Bu arada bu iki D2 ısıl işlem için gönderildi. İlk Özgür kardeş hataları ile gördü. Bundan sonra inşallah daha iyi işçilik çıkarırım.

erdi sari

• 323
  • erdi sarı
  • Meslek: ogrencı
  • Yer: izmir
« Yanıtla #56 : 30 Aralık 2012, 14:20:54 »
gecmis olsun abi onemli birsey degildir umarim. yapabilecegimiz birsey varmi?

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #57 : 30 Aralık 2012, 14:26:11 »
gecmis olsun abi onemli birsey degildir umarim. yapabilecegimiz birsey varmi?

Sağolasın ateşle acile geldim. Yatış yaptılar. Bir süre daha buradayım gibi görünüyor. Bu arada bir kablosuz bağlantı buldum :) Bu da giderse cepten devam...

erdi sari

• 323
  • erdi sarı
  • Meslek: ogrencı
  • Yer: izmir
« Yanıtla #58 : 30 Aralık 2012, 14:33:02 »
gecmis olsun abi dikkat et kendine.en kisa zamanda sagligina kavusman dilegiyle :)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #59 : 30 Aralık 2012, 14:37:31 »
Teşekkürler şu ana kadar tedavi iyi gidiyor ama işte antibiyotiklerden dolayı galiba halsizlik yapıyor. Bol bol yatıp dinleniyorum. Benim hastalığın cilvesi bazı dönemlerde böyle olabiliyor.