Bıçak Sanatı - Forum

Taner Ustanın Atölyesine Ziyaret, Özgür Özdemir ,Circassian ve hüseyin can

EDC-Cancan

• 733
  • Meslek: Belediyeci - 1973
  • Yer: KOCAELİ - Eskişehir
Özgür Ustam Yorum alalım...
Sevelim , Sevilelim.
     Yunus EMRE

EDC-Cancan

• 733
Devam
Sevelim , Sevilelim.
     Yunus EMRE

EDC-Cancan

• 733
...
Sevelim , Sevilelim.
     Yunus EMRE

EDC-Cancan

• 733
...
Sevelim , Sevilelim.
     Yunus EMRE

EDC-Cancan

• 733
Ve son...
Sevelim , Sevilelim.
     Yunus EMRE

Arkadaş o nasıl bir atelye öyle, ısıl işlem laboratuarı gibi çok düzenli ve temiz. İyi eğlenmişsiniz belli keşke olsaydık  :( Anlaşılan o ki bir damascus denemesi olmuş, sonucu merak ettim doğrusu, artık hanginiz önce paylaşırsa haber bekliyoruz. (Bu arada örsün üzerinde kaynak yapmanız gözlerden kaçmıyor )

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
Güzel bir gündü esasen ısıl işlem denemelerimiz gayet başarılı oldu resimlerdede görüldüğü gibi kallavi olanl bıcaklaraın hepsi karbon çeliğiydi sertleştirme denemeleri gayet başarılı geçti ama sorunumuz paslanmazlar ve takım çeliği idi önce elimdeki hazır ıkesilmiş kasap bıcaklarını deniyeyim dedik
fırın 1010 derecede bıcak içeride 5 dk sonra cıkardık önce yağa daldırı verdik ardından aliminyum plaka arasına sonuç gayet başarılı
fırınımız cok sıtabil oynama yok malzemelerdede bozukma yok demekki ocağımızda oksijen yok.
akabinde d-2 ye su verdikki asıl keyif o oldu diyebilirim  aslında bıcağı kırıp analiz etmek an mantıklı olanı ama insan kıyamıyor bakalım hayırlısı

Sefa ustam örsün üzerinde gibi duruyor ama örsden 10cm uzaktayız :)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

tarpoon

• 4739
biraz sıcak ama güzel gündü  :)   beni en çok sevındıren ocak oldu. gayet  stabıl  ve D2 / T7 gıbı paslanmazlarda hiç tufal oluşmadan su verme işlemini yaptık.  D2 ve paslanmazlarda elektırıklı ısıl ışlem fırını kullanmamız lazım istediğimiz sıcaklıklarda kalamayız ve tufal çok fazla olur dıye  bu malzemelerle çalışmıyordum, artık rahatlıkla çalışabılırım.   
Sefa usta   bu arda örsün yuzeyı bozuktu  ve taşlattım orta kısmı bıraz yumuşak çıktı   ufak tefek işlerde kullanıyorum ama asıl dövme yapmak ıstedığimde bır adet yenı örsüm var o  sahneye çıkıyor.   örsün üzerınde kaynak yaptık ama yüzeyden oldukça uzaktı  sadece bır ıkı punta   zarar vereceğini zannetmıyorum..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

tarpoon

• 4739
bu arada sanmai çalışmamız olumsuz sonuçlandı. ıstedığımız sıcaklığa çıkamadık . ya yenı brülör yapıp memelerı buyutucem yada yarım kalan kömür ocağımın kaynak işlerinı tamamlayacağım.   ancak yaptığımız denemelerden sonra  anladığım tek şey sanmai veya damast çalışılacaksa  ve verım alınmak ıstenıyorsa  kömür ocağı bır numara  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
hiç çağırmayın zaten :(
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

tarpoon

• 4739
Ali sonradan  yapılan bır buluşma oldu bu..  önümüzdekı hafta yıne buluşuruz sende gelırsın.  zaten zımpara makınamız yok bırşey yapamıyoruz , ancak senın  canına okuduğun kukrının tekrar ısıl ıslemını yaparız  ;)

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
ah ahhh.. şu sanmai sevdası, ardından damas...
hiç iflah olmayacaz sanırım... :'(

yok aga yok, bi sayısalda tutturamadık ki.... >:(

bu arada paslanmaza propan ocakta su vermiş olmanız çok güzel, bu işlem sonunda D2 ve T7'lerde ısıl işlem sonundaki (menevişten önce) serlik ne olmuştur sizce.?

ozgurozdemir

• *
  • 1

bu arada paslanmaza propan ocakta su vermiş olmanız çok güzel, bu işlem sonunda D2 ve T7'lerde ısıl işlem sonundaki (menevişten önce) serlik ne olmuştur sizce.?

menevişten önceki sertliği bilmede menevişten sonrasını sanırım bir ara ölçtürebilirim ama tatminkardı diye bilirim eğe üzerinden rahatlıkla kayıyordu benim vakumluda yaptıklarımla aynı sayılır aşağı yukarı ama bir analiz şart bir sonraki seferlerde lamalara ısıl işlem yapıp ölçüm yaptırır hatta analiz tane büyümesi gibi sonuçlarıda yaparız

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
Zımpara makinen nerede abi...

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
Ali sonradan  yapılan bır buluşma oldu bu..  önümüzdekı hafta yıne buluşuruz sende gelırsın.  zaten zımpara makınamız yok bırşey yapamıyoruz , ancak senın  canına okuduğun kukrının tekrar ısıl ıslemını yaparız  ;)
abi zaten bende program yok diye babamla balığa gittim o yukardaki asık yüz de kaçırdığım aşşağı yukarı 5 kiloluk bir sazandan dolayı :D
pazar nasipse görüşmek üzere :)
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

tarpoon

• 4739
Zımpara makinen nerede abi...

yeni sahibinde  ;)

abi zaten bende program yok diye babamla balığa gittim o yukardaki asık yüz de kaçırdığım aşşağı yukarı 5 kiloluk bir sazandan dolayı :D
pazar nasipse görüşmek üzere :)

inşallah ali  :)

tarpoon

• 4739

Gökhan usta  damast , sanmai  yani ocak kaynağı için bence kömür ocağı şart   bırde ufak şahmerdan olsa mükemmel olur

bakalım artık ılerıde onlarda olacak gıbıme gelıyor  :)

paslanmazların sertlıklerı bence ıyı oldu  . şu anda dişleri bozulmuş bır eğem var.  Özgürün kulakları çınlıyordur umarım  O:-)

ozgurozdemir

• *
  • 1

Gökhan usta  damast , sanmai  yani ocak kaynağı için bence kömür ocağı şart   bırde ufak şahmerdan olsa mükemmel olur

bakalım artık ılerıde onlarda olacak gıbıme gelıyor  :)

paslanmazların sertlıklerı bence ıyı oldu  . şu anda dişleri bozulmuş bır eğem var.  Özgürün kulakları çınlıyordur umarım  O:-)

yoo ben birşey hisset medim kulağıma su kaçmış sanırım bak o eğeden tanto olur sanırım hamonlu falan  :D

tarpoon

• 4739
problem değil senı zıyarete geldığımde asılı olan eğeleri  yerınde bulamazsan benden bılme  O:-) O:-)

ozgurozdemir

• *
  • 1
problem değil senı zıyarete geldığımde asılı olan eğeleri  yerınde bulamazsan benden bılme  O:-) O:-)

canın sağ olsun :)