Bıçak Sanatı - Forum

Kith Değiş tokuşu - Çocuklar gibi mutluyum :)

Ynt: Kith Değiş tokuşu - Çocuklar gibi mutluyum :)
« Yanıtla #40 : 30 Aralık 2009, 23:44:50 »
bence olur, bana uyar.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #41 : 30 Aralık 2009, 23:49:40 »
Bu linkte farklı bir teknikle yazı yazan var: BritishBlades.com - Letter inlays in a 3 core bar

Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #42 : 31 Aralık 2009, 00:13:47 »
Bu linkte farklı bir teknikle yazı yazan var: BritishBlades.com - Letter inlays in a 3 core bar

Çok zekice Eylem, teşekkürler link için. Harbiden güzel bir yöntem, bu aklıma başka bir fikir getirdi. Hımm, dur bakalım yapabilecek miyim? Hoş bir fikir verdin, sağolasın....

Kipmen Sanat web sitesi

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #43 : 31 Aralık 2009, 10:47:38 »
Konu daha fazla dağılmasın diye konuyu böldüm : http://www.bicaksanati.com/forum/bicakcilik/taslama-acilari/msg502/

Kipmen Sanat web sitesi

durukan

• 774
  • Meslek: hekim
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #44 : 05 Ocak 2010, 21:33:26 »
akadaşlar çelik halatlar konusunda bir hatırlatma yapmalıyım; pek çok çeşit kablo var. sadece galvanizsiz olması yetmiyor orta yerinde plastik fiber kendir gibi hç bir şey olmamalı. krbon çeliğinden olmalı. pulluk halatı diye çevrdiğim bir halat türü tavsiye ediliyor. 1065, 1075, 1090 imiş.  pek kolay bir işlem değil.  küçük çaplılarda yüksek oranda dekarburizasyon olacagı için önerilmiyor. sanırım dene yanıl yolu bekliyor bizleri...

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #45 : 05 Ocak 2010, 22:02:44 »
aslında kendi halatımızı kendimiz yapsak nasıl olur?

bildiğim kadarıyla yay yapmak için çelik teller satılıyor ve hatırladığım kadarıyla bunların karbon çelik, takım çeliği ve hatta pazlanmaz olanlarıda var. ( tam içerikleri bilmiyorum tabii )

1 yada 2 mm kalınlığında teller alsak ve bunlardan yapacağımız balyayı ısıtıp bursak, ve bunlardan damascus yapsak nasıl olur. ?? ;)

« Yanıtla #46 : 24 Mart 2010, 00:57:15 »
Konuyu hortlatalım biraz ;) değiş tokuş etkinliğinde kullanacağım halat-damascusu,  elime geçen bir parça halattan dövdüm, kaba işi bitti sayılır. Görünüşe göre bir hançer olacak. İşin diğer iyi yanı, dövme işleminin her aşamasını video olarak kaydettim, yakında ( bıçak bitince) paylaşırım. halat damascus yapmak kesinlikle sorunsuz yürüyen bir iş, çok kısa sürede olup bitiyor, diğer damascuslar gibi değil, ocağı olan herkese öneririm. ;)
« Son Düzenleme: 24 Mart 2010, 01:06:54 Gönderen: sefa çabuk »

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #47 : 24 Mart 2010, 00:58:51 »
Konuyu hortlatalım biraz ;) değiş tokuş etkinliğinde kullanacağım halat-damascusu,  elime geçen bir parça halattan dövdüm, kaba işi bitti sayılır. Görünüşe göre bir hançer olacak. İşin diğer iyi yanı, dövme işleminin her aşamasını video olarak kaydettim, yakında ( bıçak bitince) paylaşırım. halat damascus yapmak kesinlikle sorunsuz yürüyen bir iş, çok kısa sürede olup bitiyor, diğer damascuslar gibi değil, ocağı olan herkese öneririm. ;)
:2up :2up :2up :2up :2up :2up :2up :2up

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #48 : 24 Mart 2010, 01:07:11 »
ekleme yapayım, bulduğum halatın ortasında kendir vardı, ama çıkarması sorun olmuyor eski olmasına karşın itiraz etmeden çıkıyor, bu arada onu çıkarırken acaba dedim bu arkadaşın ortasına bir kaç tutam nikel tel koyulsa ::) ardından katlama yapılsa acep nasıl olurdu ::)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #49 : 24 Mart 2010, 01:09:04 »
ekleme yapayım, bulduğum halatın ortasında kendir vardı, ama çıkarması sorun olmuyor eski olmasına karşın itiraz etmeden çıkıyor, bu arada onu çıkarırken acaba dedim bu arkadaşın ortasına bir kaç tutam nikel tel koyulsa ::) ardından katlama yapılsa acep nasıl olurdu ::)
Bence mükemmel olurdu, hatta katladıktan sonra merdiven figürü için yapılan yarım kesik sonra düzleme yapılıp komplike bir figür çıkarılabilirdi mesela  ::)

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #50 : 24 Mart 2010, 01:11:24 »
Denemeye değer gibi görünüyor ::)

tolga arıkan

• 525
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bolu- ankara
« Yanıtla #51 : 24 Mart 2010, 01:27:52 »
Sefa kolay gelsin. Nasıl bir güzellik çıkaracağını merakla bekliyorum.

ahayaloglu

• 379
  • Ahmet / 1961 / B rh +
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #52 : 09 Nisan 2010, 21:34:03 »
aslında kendi halatımızı kendimiz yapsak nasıl olur?

bildiğim kadarıyla yay yapmak için çelik teller satılıyor ve hatırladığım kadarıyla bunların karbon çelik, takım çeliği ve hatta pazlanmaz olanlarıda var. ( tam içerikleri bilmiyorum tabii )

1 yada 2 mm kalınlığında teller alsak ve bunlardan yapacağımız balyayı ısıtıp bursak, ve bunlardan damascus yapsak nasıl olur. ?? ;)

Gökhan'ın fikrine ne diyorsunuz?
You lie, we die.

« Yanıtla #53 : 09 Nisan 2010, 23:48:38 »
Denemek lazım, olabilecek bir iş, farklı bir şey çıkabilir.