bu modern yaylar av için iyi olabilir belki ama gelenekselin tadı başkadır. samsunda kavsi diye bir grup var tokatta da danişment adlı bir grup var. ama modern okçulukta da gelenekselde de fiyatlar biraz fazlaca. Merakım büyük olmasına rağmen gidemedim kavsi grubuna fiyat nedir bilmiyorum ama hiç yoktan 2000 çıkar cebimden öğrenciyim ben gelemem öyle işlere

alacaksan en iyisini al ben pvc borudan yaptım 2 tane yay fakat maksimum 15 kilo basıyor. ceddimiz osmanlı okçuları 50 - 60 kilo basan yaylara sahipmiş bu savaşta her zaman için avantaj. bir de boyutunun küçük olması da var tabi ingiliz long bow'ları da 40 kilo basıyor diye biliyorum ama hantal 2 metre odun neticede . en şiddetlisini almanı şiddetle öneririm. bu arada verdiğim değerler lbs değil kg dikkatinizi çekerim 2 lbs yaklaşık 1 kg ya denk gelir. youtube'da en dandik yay için bile yok efendim 60 lbs 50 lbs diyorlar mümkün değil. biraz yüksekten uçuyorlar. bu tokat danişment topluluğu başkanı yabancıların forumlarından ve türk ustasıyla röportaj yapmış bir almanın kitabından öğrenerek yapmış yaylarını. illaki elinde iyi yay vardır da o yay minimum 1 sene kurulmuş vaziyette bekletilmeli bitanesi çıtırdıyormuş öyle konuştular aralarında. hadi malzemeyi bolca buldum balık ödü manda boynuzu aşil tendonunu ( aşil bulmak kolay

) 5 tane yay kuracağım en az 1 sene bekleteceğim ondan sonra da çıtırdayacak ? alayını yakarım insan ümitsizliğe düşer

çin malı yaylar satılıyor yabancı ioffer sitelerinde 168 dolara 60 lbs ağırlıkta bir yay görmüştüm o yay 30 kg değil de 20 kg bile bassa alınır diye düşünüyorum sonuçta görüntüsü geleneksel yay şeklinde ve ucuz... bu işler paraya bakıyor biraz. osmanlı döneminde hayatı boyunca toplam 2-3 yay yaparak ömür boyu geçimini sağlayan ustalar varmış. nasıl kitabın iyisi padişah karşısına çıkıp da her yaprağına altın tozu serpildiyse geçmişte silahın iyisi de padişah karşısına çıkarmış ama ödemeyi nasıl yapıyorlardı bilgim yok

çok yazdım yeter saygılar