Bıçak Sanatı - Forum

okçuluk ile ilgilenen arkadaşlar

mehmetseyhan

• 91
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: eskişehir
Ynt: okçuluk ile ilgilenen arkadaşlar
« Yanıtla #20 : 30 Mayıs 2012, 11:57:52 »
nette karşılaştıgım bırşeyi sormak istiyorum normal kanatlı bir yaya makaralı kanat takılmıştı bu nasıl oluyor kanat makara yay yapısı bana anlatabilir misiniz
normal olimpik yayı makaralı yapmak için kendi kanatları sökülüp makaralı kanatlar takılıyor kabza aynı tabi kabza uygunsa bu işlem yapılabilir

piri reis

• 248
  • Burak Aydın
  • Meslek: yeni mezun
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #21 : 30 Mayıs 2012, 12:15:58 »
nette karşılaştıgım bırşeyi sormak istiyorum normal kanatlı bir yaya makaralı kanat takılmıştı bu nasıl oluyor kanat makara yay yapısı bana anlatabilir misiniz
normal olimpik yayı makaralı yapmak için kendi kanatları sökülüp makaralı kanatlar takılıyor kabza aynı tabi kabza uygunsa bu işlem yapılabilir

peki uygun bir kabza aldıktan sonra istediğim tür kanat takabilir miyim yani satın alırken dikkat etmem gereken şey kabza mı olmalı
kendi şansını kendin yarat ...

mehmetseyhan

• 91
  • Yer: eskişehir
« Yanıtla #22 : 30 Mayıs 2012, 17:11:17 »
Satınalırken sadece kabzaya bakmamak gerek bence önce makaralımı yoksa olimpik yaymı kullanmak istersiniz ona karar verin. Alırkende kanat değişimine uyan kabzalı bir yay alırsanız beğenmediğiniz taktirde değiştirme imkanınız olur

piri reis

• 248
  • Burak Aydın
  • Meslek: yeni mezun
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #23 : 30 Mayıs 2012, 18:43:42 »
Satınalırken sadece kabzaya bakmamak gerek bence önce makaralımı yoksa olimpik yaymı kullanmak istersiniz ona karar verin. Alırkende kanat değişimine uyan kabzalı bir yay alırsanız beğenmediğiniz taktirde değiştirme imkanınız olur
ben olimpik birşey düşünmüyorum çok acamice benim ilgim ama şimdi basit birşey alayım sonra geliştiririm şeklinde değil orta karar opsiyonel birşey alayım gitti yere kadar kullanayım şeklinde zaten bunuda avda veya kapta renk katan bir alet olarak kullanacağım
kendi şansını kendin yarat ...

sururi

• 67
  • Meslek: ogretmen
  • Yer: samanyolu galaksisi-dunya
« Yanıtla #24 : 21 Aralık 2012, 05:31:25 »
kiminle irtibata gecicez peki. turkiyede pek kolay bulunacak bisey degil artik manda veya sari okuz besleyen ne afyon nede kutahyada eskisi gibi degil besleyende okadar buyuk okuze yada mandaya sahip deil. ole bize yardimci olacak biri varsa yurt disindan afrika yada baska bi ulkeden sansimizi deneye biliiriz...

sa hocam benim universiteden afrikali arkadaslar var sorayim getirebilirlermi, ihtiyaci olan bana yazsin baktirayim, birde eger bulabilirsem oylr boynuz banada bi guzellik yaparsiniz demi?
ve ben ustam, gozlerinle yakilasi bifr siire basladim...

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #25 : 22 Aralık 2012, 00:18:49 »
gövde alirsan hoyt veya win win olabilir ama kanatlari mutlaka win win  al derim ;)
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

halit55

• *
  • 60
« Yanıtla #26 : 02 Ocak 2013, 12:32:29 »
bu modern yaylar av için iyi olabilir belki ama gelenekselin tadı başkadır. samsunda kavsi diye bir grup var tokatta da danişment adlı bir grup var. ama modern okçulukta da gelenekselde de fiyatlar biraz fazlaca. Merakım büyük olmasına rağmen gidemedim kavsi grubuna fiyat nedir bilmiyorum ama hiç yoktan 2000 çıkar cebimden öğrenciyim ben gelemem öyle işlere :D alacaksan en iyisini al ben pvc borudan yaptım 2 tane yay fakat maksimum 15 kilo basıyor. ceddimiz osmanlı okçuları 50 - 60 kilo basan yaylara sahipmiş bu savaşta her zaman için avantaj. bir de boyutunun küçük olması da var tabi ingiliz long bow'ları da 40 kilo basıyor diye biliyorum ama hantal 2 metre odun neticede . en şiddetlisini almanı şiddetle öneririm. bu arada verdiğim değerler lbs değil kg dikkatinizi çekerim 2 lbs yaklaşık 1 kg ya denk gelir. youtube'da en dandik yay için bile yok efendim 60 lbs 50 lbs diyorlar mümkün değil. biraz yüksekten uçuyorlar. bu tokat danişment topluluğu başkanı yabancıların forumlarından ve türk ustasıyla röportaj yapmış bir almanın kitabından öğrenerek yapmış yaylarını. illaki elinde iyi yay vardır da o yay minimum 1 sene kurulmuş vaziyette bekletilmeli bitanesi çıtırdıyormuş öyle konuştular aralarında. hadi malzemeyi bolca buldum balık ödü manda boynuzu aşil tendonunu ( aşil bulmak kolay :D ) 5 tane yay kuracağım en az 1 sene bekleteceğim ondan sonra da çıtırdayacak ? alayını yakarım insan ümitsizliğe düşer :D çin malı yaylar satılıyor yabancı ioffer sitelerinde 168 dolara  60 lbs ağırlıkta bir yay görmüştüm o yay 30 kg değil de 20 kg bile bassa alınır diye düşünüyorum sonuçta görüntüsü geleneksel yay şeklinde ve ucuz... bu işler paraya bakıyor biraz. osmanlı döneminde hayatı boyunca toplam 2-3 yay yaparak ömür boyu geçimini sağlayan ustalar varmış. nasıl kitabın iyisi padişah karşısına çıkıp da her yaprağına altın tozu serpildiyse geçmişte silahın iyisi de padişah karşısına çıkarmış ama ödemeyi nasıl yapıyorlardı bilgim yok :D çok yazdım yeter saygılar :D

puukko

• 166
  • Meslek: İnsaat muhendisi
  • Yer: Özgür / Bursa
« Yanıtla #27 : 02 Ocak 2013, 15:15:25 »
Bir dönem incelemiştim, yalnız fiyatları çok yüksek bulduğum için başlamadan biten bir merak olmuştu benim için maalesef.

Yanlış hatırlamıyorsam Avcılık için kompozit yaylar standart haline gelmiş durumda, yutubda konu ile ilgili pek çok video vardı.

Ölü bir yatırım olmaması için almada önce, bu hobiye özel mekan ve ciddi zaman ayrılması gerektiğini hatırlamakta fayda var.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #28 : 02 Ocak 2013, 15:48:12 »
Halit, yaptığın PVC yay ile kaç metreye attın?
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #29 : 02 Ocak 2013, 16:23:15 »
Pvc malzemeyede eleman ekleyebilirsin alternatif cok karbonfiber ,fiber,metalband yada cubuk,boynuz,ahsap ne istersen hayalgucune kalmis buda sana kuvvet olarak geri donuyor.
Ben hoyt govde win win kanat kullaniyorum 44 lbs  50 60 cekisten sonra pil zayifliyor. Ejdad insanustu disiplin ve azim ile calismis.Ayriyeten 80  90 okka yazan yerler var.Bu konuda Türk yaylari tartisilamaz, bir Türk Yayi ve Oku yapmak istersen sonucunu cok merak ederim.Ayrica boyle bir girisim kutlama ve destegi hakeder;)
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

halit55

• *
  • 60
« Yanıtla #30 : 04 Ocak 2013, 19:14:38 »
Halit, yaptığın PVC yay ile kaç metreye attın?
menzil atışı yapmadım ama zorlarsam 50 metre gider sanırım. belki daha az olur belki de daha çok bilemiyorum. 2 yay yaptım kısa olanı çok çirkin bişey oldu ama hiç atış yapamadım fırsat olmadı :D http://www.youtube.com/watch?v=KLPLh7PM2TU şu oğlan aşmış kendini birsürü pvc yay modeli var hepsinin yapım videosunu çekmiş sonra kitabını çıkarmış şimdi yeni gördüm bir de netten satış yapıyormuş. ısı tabancam olmadığı için yapamadım şöyle güzel bir yay . kanatları ısıtıp presleyerek borunun kırılmasını önlüyor ve haliyle kırılmayınca daha güçlü hale geliyor. alayım bir ısı tabancası gireyim işin içine dedim ama 168 lira idi ve bir de yapıp beğenmezsem başka bir alanda kullanamayacaktım ısı tabancasını ve almadım :D o değil yayı kaplamak için renkli bant bile bulamadım ben :D zaten okların yapımında da sorun yaşadık prinç plaka alıp odun deposuna götürecektim kafalı mafalı bir ok yapacaklardı ama prinç plaka bulamadım ve okların devamı gelmedi okum yok şuan :( çelik de bulamadım zaten bıçak yapacaktım olmadı. sezgitayı arayacaktım cumartesi yemeğe gidicez dedi arkadaşlar kolumu kanadımı kırdılar :D bulamayışlarımla meşhur oldum ya bu kadar da olmaz :D :D :D

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #31 : 21 Haziran 2013, 00:16:50 »
500 tl ye kadar olan ok ve yayı arabanın bagajına koyup ormanlık bir yere gidip kendi kendimize hobi amaçlı atış yapsak,yolda çevirme olsa kontrolde ortaya çıksa,acaba yasakmı

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #32 : 21 Haziran 2013, 09:42:32 »
499 TL'ye kadar serbest. Oklardan birini evde bırak.  :)

---

Yayın arbalet ise yasak. Geleneksel yaylar yasal. Ancak ormanda seni jandarma falan görüp de av teskeren var mı diye sorabilir, avlanmak için gelmediğini anlatamayabilirsin ve ok yayına el konulabilir.   :-\ teçhizatının fiyatının konuyla ilgisini ise hiç anlamadım.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #33 : 21 Haziran 2013, 11:01:50 »
Av tezkereniz olsa bile ok, sapan gibi aletler ile avlanmak yasaktır.
Okinawian

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #34 : 21 Haziran 2013, 22:45:42 »
teşekkürler,aslında ufaktan bir heves var hoş bir spor,olmazsa bir okçuluk klubüne yazılırım
fiyatı ise profosyonel bir şey pahalı olursa çok özellikli olursa belki yasak derler,ama ucuz yani standart bir ürüne belki sorun değil derlerse diye öyle fiyat yazdım  :)

B.B

• Başıma başlık.
  • 242
  • Meslek: Aslan Terbiyecisi
  • Yer: İzmir
Forumun kendi söyleyen kendi gülen delisi

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Bornova-İzmir
« Yanıtla #36 : 29 Haziran 2013, 08:20:00 »

"Eğitilmiş Hayvanlar ve Ok-Yay ile Avlanma
MADDE 16 – (1) Kanunun 6. maddesinin 3. fıkrası kapsamında; avcılık belgesi ve avlanma izni almadan atmacayla ve ok-yay ile avlanmak yasaktır."
diyor MAK(merkez av komisyonu) kararı.
İlgili link : http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/05/20130526-8.htm

Kısacası av tezkereniz ve av pulunuz varsa ok ve yay ile avlanmak yasak değildir.
Be yourself, no matter what they say...........

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

Iaijutsuka

• *
  • 1
  • Ogrenmek ve Paylasmak Icin.
    • Dr Birol Say
  • Meslek: Kardiyolog
  • Yer: Antalya, Lara
« Yanıtla #37 : 29 Haziran 2013, 12:58:35 »
Oncelikle bir klube veya kursa gitmenizi ve okculukla ilginizin ne kadar guclu ve kalici oldugunu test etmenizi oneririm. Size gecici olarak kullanmaniz icin malzeme verilecektir. Okculukta kullanilan malzeme o kadar cesitli ve uyum problemlidir ki rehbersiz yurumek imkansizdir. Kol boyu, guc, yetenek, ortam vb. hersey okun gidisini etkiler. Bunlari ogrenmek yillar aliyor. Okculuk bilimsel bir sanat ve spordur. Kesinlikle malzeme almakta acele etmeyin. Kendimden biliyorum:-) size danisabileceginiz bir isim vereyim. Vedat Erbay +90-532-263-12-13 Milli Antrenor. Dr. Birol Say'in selami var diye ararsaniz size yardim edecektir. Yasam boyu devam edebileceginiz okculuk sporuna devaminizi dilerim.
Kilic degil el keser.
Kara Demiri insanin en temel idame-i hayat aracina cevirenlere selam olsun!

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #38 : 29 Haziran 2013, 14:38:05 »

"Eğitilmiş Hayvanlar ve Ok-Yay ile Avlanma
MADDE 16 – (1) Kanunun 6. maddesinin 3. fıkrası kapsamında; avcılık belgesi ve avlanma izni almadan atmacayla ve ok-yay ile avlanmak yasaktır."
diyor MAK(merkez av komisyonu) kararı.
İlgili link : http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/05/20130526-8.htm

Kısacası av tezkereniz ve av pulunuz varsa ok ve yay ile avlanmak yasak değildir.

Haklısınız ben de yanlış biliyormuşum.
Okinawian