Arkadaşlar, ilginize çok teşekkürler, gerçekten hoş fikirler, Emin, desenler için çok güzel bir arşiv, sağolasın, "leaf" diye arattırdım binlerce desen çıktı...
Özellikle Gökhan ve Mehmet bey, bir de üşenmeden çizim yapmışsınız

biraz beyin fırtınası yapalım bu konuda , konu ilerledikçe çok değişik şeyler de çıkacak eminim..

Ahh Emre bey bana fikrinizi tam bir anlatabilseniz
yapraklar şöyle birşey mi (foto)
sap dairesel mi 2 yüzey olacak. her yüzeyde yapraklar bi ters bi düz mü yer alacak...
Mehmet Bey, tam da düşündüğüm şey bunun gibi bişey. Ancak tam kabza (arada çelik devam ediyor) hançer olduğundan sadece üst taraf ve alt taraf diye ikiye bölünen bir yapısı var. Bu yüzden üstten bakıldığında figürler sonlanıyor. Yani iki tane plaka gibi düşünün, bunlarda oyma yapıp bu hançerin kabzasına perçinlenecek iki taraftan...
Ancak görüntü bu şekilde hayalimdeki. Ancak bence tutuşu çok rahatsız edeceğinden uğurböceğini kaldırsak daha iyi olacak gibi.
Farkettiğiniz gibi bir ters bir düz yaprak kabzanın eğimlerine uygun bir şekilde yerleşse iyi görünecek gibi. Daha çok yapraklı tasarımlar yaptım, çok kalabalık görünüyor, bıçak figürler altında eziliyordu...
Biraz daha düşünelim, ancak sizin çiziminize çok çok yakın kafamdaki şey....