Bıçak Sanatı - Forum

Eğleniyorum

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
Ynt: Eğleniyorum
« Yanıtla #40 : 09 Haziran 2010, 17:35:42 »
Burada benimm çok beğendiğim bazı ahşap oyma örnekleri var,
Belki bazı ilhamlar verebilir: 8)
« Son Düzenleme: 09 Haziran 2010, 17:38:05 Gönderen: mehmet şentürk »
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #41 : 09 Haziran 2010, 17:41:00 »
Bunlar benim daha önceleri hoşuma gittiği için biriktirdiğim resimlerden, kaynaklarını maalesef not almamışım  :(

bir kaç oyma daha

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #42 : 09 Haziran 2010, 19:13:30 »
Arkadaşlar, ilginize çok teşekkürler, gerçekten hoş fikirler, Emin, desenler için çok güzel bir arşiv, sağolasın, "leaf" diye arattırdım binlerce desen çıktı...

Özellikle Gökhan ve Mehmet bey, bir de üşenmeden çizim yapmışsınız  :2up
biraz beyin fırtınası yapalım bu konuda , konu ilerledikçe çok değişik şeyler de çıkacak eminim.. >:( :-\ >:D

Ahh Emre bey bana fikrinizi tam bir anlatabilseniz  :) yapraklar şöyle birşey mi (foto)
sap dairesel mi 2 yüzey olacak. her yüzeyde yapraklar bi ters bi düz mü yer alacak...

Mehmet Bey, tam da düşündüğüm şey bunun gibi bişey. Ancak tam kabza (arada çelik devam ediyor) hançer olduğundan sadece üst taraf ve alt taraf diye ikiye bölünen bir yapısı var. Bu yüzden üstten bakıldığında figürler sonlanıyor. Yani iki tane plaka gibi düşünün, bunlarda oyma yapıp bu hançerin kabzasına perçinlenecek iki taraftan...
Ancak görüntü bu şekilde hayalimdeki. Ancak bence tutuşu çok rahatsız edeceğinden uğurböceğini kaldırsak daha iyi olacak gibi.
Farkettiğiniz gibi bir ters bir düz yaprak kabzanın eğimlerine uygun bir şekilde yerleşse iyi görünecek gibi. Daha çok yapraklı tasarımlar yaptım, çok kalabalık görünüyor, bıçak figürler altında eziliyordu...

Biraz daha düşünelim, ancak sizin çiziminize çok çok yakın kafamdaki şey....
« Son Düzenleme: 09 Haziran 2010, 19:37:23 Gönderen: emrekipmen »

Kipmen Sanat web sitesi

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #43 : 09 Haziran 2010, 19:52:50 »
Arkadaşlar, bugün sadece tasarımla ilgilendim sabahleyin. Sonra hurdacı-tornacı-hırdavatçı arasında koşturdum, yeni geldim cılkım çıkmış.

Yeni bir brülör tasarımına giriştim yan proje olarak, şu tarz.

Eğer prototip iş görürse makul bir fiyata hırdavatçı kısmına koyarım, ocağı yapmak çok kolay herkes için, biraz seramik elyafı olan herkes yapabilir, topu topu silindirik bir metal içine seramik battaniyeyi döşüyorsun, brülörün girebileceği bir delik açıyorsun, refrakter harcı mala ile ince bir katman sıvıyorsun elyafın üstüne. Gerçekten herhangi bir kabiliyet veya deneyim gerektirmiyor, yanlış yapmak da çok zor....

Brülör işi ise basit gibi görünse de hava gaz ayarı, gaz bağlantıları, paso çekilecek parçalar, borularun tam dik birbirine kaynatılması, gaz memesinin konumunun ayarlanması vs. yüzünden ocak yapmadan daha zor bir iş. Eğer tutarsa ilgilenen arkadaşlar sadece ocağın gövdesini yapma durumunda olacaklar, brülör isteyene burda hazır olacak...

Kipmen Sanat web sitesi

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #44 : 10 Haziran 2010, 01:10:51 »
Yarın hançerde çok zor bir taşlamaya girişiyorum. Bana şans dileyin ::) %50 çöp olacak bu profil ilk çift ağızlı bıçak yapmamdan dolayı. En ufak taşlama hatasında gider güzelim hançer...

Kipmen Sanat web sitesi

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #45 : 10 Haziran 2010, 01:25:22 »
Yarın hançerde çok zor bir taşlamaya girişiyorum. Bana şans dileyin ::) %50 çöp olacak bu profil ilk çift ağızlı bıçak yapmamdan dolayı. En ufak taşlama hatasında gider güzelim hançer...

Hadi kolay gele Arkadaş......
Kendi şansını kendin yarat..

Relax.

Ev hanımları misafir geleceği zaman özene bezene yemek yaparlar... O zaman da bişeye benzemez yaptıkları..
Halbuki her zamanki alışkanlıklarıyla yaptıkları yemekler çoook nefistir.   :)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #46 : 10 Haziran 2010, 01:27:41 »
Sağol Mehmet, haklısın rahatlamam lazım, gerildim...

Bu arada proxyle girebiliyorum yalnızca kendi picassa albümüme, bu ne kepazelik yahu  >:(

Kipmen Sanat web sitesi

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #47 : 10 Haziran 2010, 01:31:27 »
Emre bey,
Bu konuda (Eğleniyorum'da) yüklediğiniz resimleri de ben açamıyorum   :-[. Brülör fotoğrafı hariç...acaba bu sıkıntı yalnızzca ben de mi var diye de kendi kendime sormaktayım.

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #48 : 10 Haziran 2010, 01:35:16 »
Emre, ben bu brulorle ciddi sekilde ilgileniyorum, haberin olsun...hancerde de kolay gelsin...
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

« Yanıtla #49 : 10 Haziran 2010, 01:35:56 »
Daha yeni bir tane çöpe gitti, üstelik profili de iyi dövmüştüm :( aman dikkat..

skull25

« Yanıtla #50 : 10 Haziran 2010, 01:42:02 »
emre abi sen yaparsın.Afedersin bi laf var onu şimdi burda söylemiyim O:-) Yarın sana kolay gelsin

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #51 : 10 Haziran 2010, 01:53:04 »
Emre bey,
Bu konuda (Eğleniyorum'da) yüklediğiniz resimleri de ben açamıyorum   :-[. Brülör fotoğrafı hariç...acaba bu sıkıntı yalnızzca ben de mi var diye de kendi kendime sormaktayım.
Mehmet Bey, aynı sorun Türkiye'deki herkeste var. Sağolsun hükümetimiz. Türkiye'de internetin babası Akgül hocamız dava açmış bu konuda.
http://www.internethaber.com/google-yasagi-mahkemelik-oldu-259087h.htm

Haberdeki bir paragraf çok feci:
"
....

Dilekçede, EEKA sunucuları nedeniyle tüm internette ciddi bir yavaşlamanın da gözlemlendiği belirtilerek, ''Tüm internet trafiği kontrol edilmekte, kişilerin e-posta ve sair tüm iletişimi denetlenmektedir. Bu da özel hayatın gizliliğinin ihlalidir. İlgili durumun keşif-bilirkişi v.s yollarla tespitini talep etmekteyiz'' ifadesine yer verildi.

....
"

Bu mudur demokratikleşmek? Ben almıyayım....
Emre, ben bu brulorle ciddi sekilde ilgileniyorum, haberin olsun...hancerde de kolay gelsin...

Sağolasın Burak, umarım altından kalkarım...
Hançer işim biterse hemen yarın, akşama doğru brülörü toplamaya başlıyorum. Sonuç iyi olursa bundan 3-5 tane yapacağım ihtiyacı olanlar için. Maliyet ve işçilik üzerinden karsız bir fiyat belirleyeceğim...

Daha yeni bir tane çöpe gitti, üstelik profili de iyi dövmüştüm :( aman dikkat..

Aman diyim, bu sefer makinayı en yavaşta çalıştırıp 120 ile başlayacağım taşlamaya, kendime güvenmiyorum hançer taşlamasında. Çok acaip zor bir olay, önceki denemelerimden biliyorum. Sanırım saatler sürecek sadece kaba taşlama...
emre abi sen yaparsın.Afedersin bi laf var onu şimdi burda söylemiyim O:-) Yarın sana kolay gelsin
Sağolasın Berke. Aman söyleme bak dinleniyoruz  >:(
« Son Düzenleme: 10 Haziran 2010, 01:54:35 Gönderen: emrekipmen »

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #52 : 10 Haziran 2010, 01:55:40 »
üstelik malzemenin et kalınlığı da az anladığım kadarıyla, bu daha riskli, geriye dönüş düzeltme toleransı bırakmıyor.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #53 : 10 Haziran 2010, 01:56:51 »
üstelik malzemenin et kalınlığı da az anladığım kadarıyla, bu daha riskli, geriye dönüş düzeltme toleransı bırakmıyor.
Evet, maalesef hiç hata payı yok  :o

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #54 : 10 Haziran 2010, 02:01:45 »
Ustam sana tavsiyem doğrudan büyük tekerle iç bükey taşlamaya başla, daha kontrollü oluyor, ağzı rahat açarsın sen :2up

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #55 : 10 Haziran 2010, 02:05:25 »
Yahu bizi de strese soktunuz burada..
Şimdi sabırsızlıkla bekliycez nooolacak diye.
Bunu bilen emre de stres katsayısını iyice yükseltecek..

« Yanıtla #56 : 10 Haziran 2010, 02:06:25 »
alışmıştır o şimdiye kadar :))

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #57 : 10 Haziran 2010, 02:10:19 »
Vallahi stresle yaşamaya alıştım, doğrudur ustam. Taşlamada çöp olmadı diyelim, bu sefer ısıl işlemde çat diye gidiverebilir. Hadi herşey iyi gitti, bu sefer oymaları yaparken elim kayar, dremel kayar... Hadi onu da atlattık, kabzayı yaparken cacık olur... Bunlar hep yaşadığım şeyler, ama eğer bir bitirebilirsem, değmeyin keyfime  ^-^

Kipmen Sanat web sitesi

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #58 : 10 Haziran 2010, 02:15:26 »
 :-\

ferroburak

• 539