Bıçak Sanatı - Forum

KÜHEYLAN

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
KÜHEYLAN
« : 11 Mayıs 2012, 16:47:25 »
Uzun soluklu bir çalışmanın sonuna geldik... :) bir arkadaşım ısrarları doğrultusunda bowie yapmaya karar verdim,çok zahmetli bir süreç geçirdim, çelik Hakan'dan geldi formunu oluşturmak bayağı uğraştırdı  ısıl işlemi çok uğraştırdı yamuldu düzelttim tekrar yamuldu  :D ama güzel bir bıçak çıktı ortaya sap manda boynuzu... Kılıf üstadımız Murat abinin eseri isim babasıda kendisidir  :)

bıçak namlu : 20 cm..
toplam boy  : 34 cm..
çelik             : damascus
sap              : manda boynuzu pirinç balçak...

Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
Ynt: KÜHEYLAN
« Yanıtla #1 : 11 Mayıs 2012, 16:49:51 »
Sözün bittiği yer....

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #2 : 11 Mayıs 2012, 16:50:04 »
oy oy oy ustadım şimdi oldu yahuu  bayıldım bıcağa  10 numara olmuş derlerya aynen olmuş  :2up
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
« Yanıtla #3 : 11 Mayıs 2012, 16:50:35 »

zucchero

• -Bora-
  • 423
  • Meslek: Memur
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #4 : 11 Mayıs 2012, 17:07:43 »
Müthiş...

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #5 : 11 Mayıs 2012, 17:08:30 »
çok güzel olmuş. bıçak çok güzel, kılıf çok güzel, fotoğraflar da güzel. ve gerçekten çok zarif, çok başarılılar. diyecek söz bulamayacağım kadar başırılılar...

fakat bu ürünü ortaya koymak bence sizi bu foruma bir konuda borçlu hale getirdi. peki nedir bu borcunuz? Sinan usta bu bıçağın özellikle balçak ve kabza işçiliğini adım adım fotoğraflamalı ve anlatmalıydı(balçak formu ve üzerindeki yüzey ile kabzadaki tel sarma işini anlatması gerekiyor), Murat usta da özellikle bir çok bileşenin bir arada olduğu bu kılıfı adım adım fotoğraflamalı ve anlatmalıydı. iş işten geçti tabi :'(

ama bir gün bu borcunuzu ödersiniz mutlaka :D

sadece laf olsun diye söyleyeceğim bir eleştiri olsun diye: kabzanın biçim olarak oldukça ergonomik ve konforlu olduğu belli fakat gözüm sanki biraz daha geniş olmasını bekliyor... zayıf kalmış gibi...
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

muraterkut

• 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
« Yanıtla #6 : 11 Mayıs 2012, 17:12:38 »
yahu arkadaş bende durdu o kadar zaman ama böyle güzel değildi sanki birader.... sen bunu bana bi daha yollasana..... :-[
ne yalan söyliyim kılıf da yakışmış hani küheylana haa......... 8) ama hakkaten şu bowielere kılıf dikmek ayrı bir sıkıntı arkadaş..... del del bitmiyor, dik dik bitmiyor...... saydım tam 75 tane delik delmişim, 2 tur dikiş aha sana 150 dikiş.... öfff öfffff..... bu bittiğinden beri bir hafta geçti hala elime deri alamadım, o derece yani.....  :( :(
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
« Yanıtla #7 : 11 Mayıs 2012, 17:16:23 »
çok teşekkür ederim arkadaşlar... :)

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
« Yanıtla #8 : 11 Mayıs 2012, 17:18:40 »
çok güzel olmuş. bıçak çok güzel, kılıf çok güzel, fotoğraflar da güzel. ve gerçekten çok zarif, çok başarılılar. diyecek söz bulamayacağım kadar başırılılar...

fakat bu ürünü ortaya koymak bence sizi bu foruma bir konuda borçlu hale getirdi. peki nedir bu borcunuz? Sinan usta bu bıçağın özellikle balçak ve kabza işçiliğini adım adım fotoğraflamalı ve anlatmalıydı(balçak formu ve üzerindeki yüzey ile kabzadaki tel sarma işini anlatması gerekiyor), Murat usta da özellikle bir çok bileşenin bir arada olduğu bu kılıfı adım adım fotoğraflamalı ve anlatmalıydı. iş işten geçti tabi :'(

ama bir gün bu borcunuzu ödersiniz mutlaka :D

sadece laf olsun diye söyleyeceğim bir eleştiri olsun diye: kabzanın biçim olarak oldukça ergonomik ve konforlu olduğu belli fakat gözüm sanki biraz daha geniş olmasını bekliyor... zayıf kalmış gibi...

Emin güzel sözlerin için teşekkürler bir dahakine tek tek resimlemek farz oldu  :)

kabzanın inceliği birazda mecburiyetten pirinç balçak geçip namluya dayanıyor biraz daha geniş olsa namludan çıkıyordu...  ;)

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
« Yanıtla #9 : 11 Mayıs 2012, 17:22:06 »
yahu arkadaş bende durdu o kadar zaman ama böyle güzel değildi sanki birader.... sen bunu bana bi daha yollasana..... :-[
ne yalan söyliyim kılıf da yakışmış hani küheylana haa......... 8) ama hakkaten şu bowielere kılıf dikmek ayrı bir sıkıntı arkadaş..... del del bitmiyor, dik dik bitmiyor...... saydım tam 75 tane delik delmişim, 2 tur dikiş aha sana 150 dikiş.... öfff öfffff..... bu bittiğinden beri bir hafta geçti hala elime deri alamadım, o derece yani.....  :( :(

Murat abicim sana bir dahakine tek tek göndereceğim bıçakları o kadar bıçak gönderince Küheylan arada kaynamış demekki.. :D
kılıf işi çok zor abicim kılıf dikmektense bıçak yapmayı tercih ederim :)

tolga arıkan

• 525
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bolu- ankara
« Yanıtla #10 : 11 Mayıs 2012, 17:57:54 »
Ustam eline koluna sağlık. Balçak ve kabza uyumuna bayıldım. Eline sağlık tekrar, tebrik ederim :2up :2up :2up  Fakat bu fotoğraflar kesmiyor, daha ayrıntılı olabilirse çok sevinirim.

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #11 : 11 Mayıs 2012, 18:04:41 »
üstat 10 numara olmuş derler ya hani ; bu ondan da fazla....eline sağlık muhteşem.

OnurErdogan

• 383
  • Onur ERDOĞAN - 1979
  • Meslek: bilgisayar satis ve destek
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #12 : 11 Mayıs 2012, 18:30:28 »
Çok güzel olmuş yine bıçak da kılıf da.
Si vis pacem, para bellum.

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #13 : 11 Mayıs 2012, 18:32:20 »
murat abi dehşet bi bowie olmuş açıkçası bowie denince aklımda oluşan görüntü bu olucak bundan böyle o derece :) kılıf için birşey demiyorum zaten siz murat abiyle süper ikiliyi oluşturdunuz :)
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
« Yanıtla #14 : 11 Mayıs 2012, 18:36:48 »
Ustat ellerine kollarına  emeğine sağlık çok çok güzel. Evet sözün bittiği yer burası :2up :2up :2up

YAŞAR PEHLİVAN

• 362
  • Meslek: memur
  • Yer: sakarya
« Yanıtla #15 : 11 Mayıs 2012, 19:56:13 »
Ustam eline sağlık  gözüm kaldı. ??? ??? ???

« Yanıtla #16 : 11 Mayıs 2012, 20:06:34 »
Her ikinizinde ellerine sağlık, ne yazacağımı bilemedim, o kadar güzel olmuş ki ne söylense az gelecek.Çok yaşayın  :2up :2up

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #17 : 11 Mayıs 2012, 20:30:25 »
Oh my god  ???

Kipmen Sanat web sitesi

tian92

« Yanıtla #18 : 11 Mayıs 2012, 21:22:11 »
Ben bunu duvara asar izlerim. Arada birde tozunu alır yerine asarım.  :) çok güzel. Yapabilmeyi isterdim.

ilkser

• 548
  • Serhat-1981
  • Yer: Yozgat / Kocaeli
« Yanıtla #19 : 11 Mayıs 2012, 21:51:51 »
Bu ne güzellik ustam bakıp bakıp duruyorum.Ellerinize sağlık...
Uçmak,düşmeyi göze almaktır.