Bıçak Sanatı - Forum

Vanadis 23 (Civata Somun Kesen Bıçak İçin)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Vanadis 23 (Civata Somun Kesen Bıçak İçin)
« Yanıtla #120 : 18 Mayıs 2012, 17:04:02 »
Hayırlısı bakalım. İşlem bitince resimlerini bekliyoruz. İş yoğunluğundan benim çalışmam hafta sonuna kaldı.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #121 : 18 Mayıs 2012, 23:17:15 »
yarına inşallah birtanesi bitergibime geliyor bakalım hayırlısı bugün makinayı topladım ee herşeye bakım olduğu gibi onada yapmak lazım değilmi benimki biraz ağır hizmet makinası olduğundan arda bir iki bakım gerekli oluyor sonuçta makinacı değiliz elk . tek .iz :)
yüksek hızda çalışan makinalara malesef sıklıkla bakım yapmak gerekiyor :)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #122 : 19 Mayıs 2012, 12:33:40 »
Usta takımlarına ve makinelerine iyi bakacak ki onlarda sahiplerine iyi baksın.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #123 : 20 Mayıs 2012, 22:03:32 »
Sonunda bugün çalışabildim. Profilleri kestim. Resimlerden farklı olarak birkaç değişiklik yaptım. Eğenin gidişatına bıraktım biraz:) Bu arada malzeme hamur gibi demiştim ya değilmiş :) Büyük bıçak 234mm Küçüğü 192mm

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #124 : 21 Mayıs 2012, 21:48:51 »
valla arkadaşlar bugün bir girişeyim dedim vanadislere yemedi desem yeridir valla 5 tane d-2 biterdi bir yüzle uğraşana kadar ben istifa ettim HSS den ne meretmiş yahu
artık yarın birazdaha uğraşırım olmadı teflon kaplanır malzemelere  >:D

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #125 : 22 Mayıs 2012, 00:26:34 »
Allah kolaylık versin. Çeken bilir :) Sen birde sertleştirilmiş malzeme ile uğraşıyorsun. Malzeme çok acayip sertleştirmeden bile garip tepkiler veriyor. Örneğin hızlı devirde delmeye kalktığında malzeme acayip bir şekilde kesiciye direniyor. Yavaş devirde de öyle ortasını bulmak gerekir. Zımpara ve eğede ise çok çabuk tepki gösteriyor. İşten sıkıldım ufak bıçağın ağzını açayım dedim. Eğe sallamaya başladım farkına varmadan bir yüzey bitmiş bile. Bir daha bu malzeme ile iş yapar mıyım bilmem ama çıkacak sonuçları çok merak ediyorum. Asla vazgemeyeceğim iki bıçağım olacak. Aynı zamanda yaptığım ilk bıçaklar. Özgür arkadaşım profiller nasıl olmuş? Tavsiyelere ve eleştirilere açığım. Bugün o kadar bekledim öyle yapma şöyle yap falan demenizi. Kimseden cevap yok. Bu arada bıçak ölçülerini bilerek yazdım boylarının toplamı yaklaşık 43cm. Senin gönderdiğin 40cm parça uzadı :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #126 : 22 Mayıs 2012, 08:18:24 »
Allah kolaylık versin. Çeken bilir :) Sen birde sertleştirilmiş malzeme ile uğraşıyorsun. Malzeme çok acayip sertleştirmeden bile garip tepkiler veriyor. Örneğin hızlı devirde delmeye kalktığında malzeme acayip bir şekilde kesiciye direniyor. Yavaş devirde de öyle ortasını bulmak gerekir. Zımpara ve eğede ise çok çabuk tepki gösteriyor. İşten sıkıldım ufak bıçağın ağzını açayım dedim. Eğe sallamaya başladım farkına varmadan bir yüzey bitmiş bile. Bir daha bu malzeme ile iş yapar mıyım bilmem ama çıkacak sonuçları çok merak ediyorum. Asla vazgemeyeceğim iki bıçağım olacak. Aynı zamanda yaptığım ilk bıçaklar. Özgür arkadaşım profiller nasıl olmuş? Tavsiyelere ve eleştirilere açığım. Bugün o kadar bekledim öyle yapma şöyle yap falan demenizi. Kimseden cevap yok. Bu arada bıçak ölçülerini bilerek yazdım boylarının toplamı yaklaşık 43cm. Senin gönderdiğin 40cm parça uzadı :)

tavsiyeler daha sonra inşallah profiller gayet güzel olmuş eğeye direnci normal çeliklerle aynı sadece yumşaklık olarak d-2 ile arasında %10 luk bir fark var  aşırı yüksek devirde sogutma yapmaz isen malzeme ısınacağından direnç göstermesi normaldir  delik delerken soğutucu bi sıvı kulalnmanı tavsiye ederim iyi olur  bıcağın agız kısmını ısıl işlem için 0,5mm bırakman yeterli olacaktır ısıl işlemden önce bence bu mereti 800 kuma kadar perdahla ısıl işlemden sonra hiçbirşey yapamıyacaksın :)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #127 : 22 Mayıs 2012, 15:26:06 »
çok yaşayasın :) Bende ağız kısmını 1mm bırakmayı düşünüyordum ama bana kalın gelmişti. Sen daha önce ısıl işlemden sonra işin zor olduğunu söyleyince ben yüzeyi ayna gibi yapmaya karar verdim aslında :) Geç olsun güç olmasın. Yardımın için sağol

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #128 : 25 Mayıs 2012, 16:38:34 »
Özgür arkadaşım bıçakların durumu ne? :) Hiç değilse bir tanesini bitirmiş sindir herhalde

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #129 : 25 Mayıs 2012, 17:09:15 »
Özgür arkadaşım bıçakların durumu ne? :) Hiç değilse bir tanesini bitirmiş sindir herhalde

ben bitmeden bitecekler hayırlısı ile zımpara bitiyo kendi duruyo meretin ne yapalım uğraşıp duruyoruz bakalım hayırlısı

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #130 : 25 Mayıs 2012, 19:54:05 »
Zımpara yerine düzlem taşlama ile işlem yapılsa nasıl olur ki?

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #131 : 28 Mayıs 2012, 00:23:43 »
valla ne belalı bir çelikmiş 4 adet kabza malzemesini taktım durup dururken çatladı meretler sonunda buna kısmetmiş  beni illallah ettirdi desem yeridir
daha bitmedi aklıma takılıyor daha 2 tane bıcak var sırada acaba çeliklerin yapıldığı yerde yatırmı vardı  >:D

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #132 : 28 Mayıs 2012, 08:16:34 »
nihayet..!   kurdeşen döktük ustam ,demek bıttı.  test yaptınmı..? hangılerını yaptın..?  ben performansını çok merak edıyorum  :-\
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #133 : 28 Mayıs 2012, 09:44:00 »
nihayet..!   kurdeşen döktük ustam ,demek bıttı.  test yaptınmı..? hangılerını yaptın..?  ben performansını çok merak edıyorum  :-\

hiçbirini yapmadım üstadım kesermi keser malzeme sonuçta bu iş için yapılmış bir çelik. artık sahibi hangi testi yapar bilmem ona kalmış bir durum bence
ben d-2 ile civatayı kesiyom zaten   ;)

EDC-Cancan

• 733
  • Meslek: Belediyeci - 1973
  • Yer: KOCAELİ - Eskişehir
« Yanıtla #134 : 28 Mayıs 2012, 11:03:13 »
valla ne belalı bir çelikmiş 4 adet kabza malzemesini taktım durup dururken çatladı meretler sonunda buna kısmetmiş  beni illallah ettirdi desem yeridir
daha bitmedi aklıma takılıyor daha 2 tane bıcak var sırada acaba çeliklerin yapıldığı yerde yatırmı vardı  >:D

Özgür ustan üzerinde NAZAR vardır... :D :D :D
Sevelim , Sevilelim.
     Yunus EMRE

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #135 : 28 Mayıs 2012, 11:09:21 »

bunda bile zedelenme var nazardeğil konsantırasyon suzluk diyelim

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #136 : 28 Mayıs 2012, 11:19:41 »
Çok hoş olmuş eskiden olsa kılıç yapılıp kılıcı kesen kılıç denebilirdi ama darbeye nekadar dayanırdı uzun olunca kırılabilir
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

EDC-Cancan

• 733
  • Meslek: Belediyeci - 1973
  • Yer: KOCAELİ - Eskişehir
« Yanıtla #137 : 28 Mayıs 2012, 11:31:08 »

bunda bile zedelenme var nazardeğil konsantırasyon suzluk diyelim

Ayva Cezeryesi Konsatrasyona iyi gelirrrr....  :2up :2up :2up
hemen yollimmmm
Sevelim , Sevilelim.
     Yunus EMRE

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #138 : 28 Mayıs 2012, 15:41:42 »
Bu sap çok güzelmiş ama (Ne ağacı bu ceviz mi). Ellerine sağlık :)
« Son Düzenleme: 28 Mayıs 2012, 15:43:23 Gönderen: s_türk »

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #139 : 28 Mayıs 2012, 15:46:40 »
Bu sap çok güzelmiş ama (Ne ağacı bu ceviz mi). Ellerine sağlık :)

ceviz kendileri

sağolasın