Bıçak Sanatı - Forum

Stoklarımızda bulunan Ağaç çeşitlerimiz.

Özgür ULUS

• 182
  • Meslek: Ahşap işleri
  • Yer: Bursa
Stoklarımızda bulunan Ağaç çeşitlerimiz.
« : 25 Nisan 2012, 22:28:09 »
  Aşağıda sizlere stoklarımızda bulunan ağaçları ve ağaçlardan mamul haline gelmiş ürünlerin işlenmiş  şeklini göstermeye çalışacağım..Böylelikle ağaçların hem ham  hem işlenmiş hali ile görme fırsatını ve faklı sektörlerden emek sahibi bir çok kişinin neler yaptırdıklarını aynı anda görebileceğiniz keyifli bir  yazılı ve görsel sunum hazırladım.Sunumda mamul haline
Gelmiş ürünlerin tamamının ağaçları firmamız tarafından karşılandı.

Yılan Ağacı

Afrika kökenli bir ağaçtır kıngwood ve yılan ağacı olarak bilinir. Yaklaşık 1 tonu 125 bin lira civarındadır. Suda batar demirle aynı yoğunluğa sahiptir. Kesmesi ve işlemesi zordur ama bir o kadarda zevklidir. Arap petrol milyarderleri mobilyalarında tercih eder. Aksesuar olarak kullanır. Bıçak sapı, tabanca kabzası müzik enstrümanlarında, süsleme sanatında, tespihcilikte sık kullanılır. Çatlak ve çürük kısımları çoktur. Çap boyutu max 30 cm civarıdır. Geniş olarak bulmak zordur. Çok sert olduğu için büyüme geç olur. Pahalı olmasında en büyük etkenlerden biri fire oranı çok olmasıdır.

url=http://bit.ly/c25MCx][/url]

Cocobola Ağacı

Pasifik bölgesi ağacıdır. Ancak faklı bölgeler dede yetişir. Yılan ağacı gibi değerli işlerde kullanılır. Elektrogitar yapımında en çok tercih edilen bir ağaçtır. Tespih ve değerli bıçak saplarında, tabanca kabzalarında kanun burgularında gitarların yük çeken klavye tarafında kullanılır. Ev eşyalarında süsleme ve torna sanatında desenli olmasından dolayı görsellik anlamında çok şey verir.

Abanoz Ağacı

Afrika kökenli başka bir ağaçtır siyah bir yapısı vardır. Bazı cinsleri siyah ve krem şeklinde olabilir. Yaklaşık 13 faklı bölgeden abanoz gelir. Gamo, Madagaskar, Surulan bölgesinin abanozları tercih edilir. Kurtlu ve kılcal damar çatlakları çoktur. Temiz halde olmaz kütükleri çok firelidir. Son kullanıcıya gelene kadar fiyatı artar. Kullanım yeri diğer pahalı egzotik ağaçlar gibi hemen hemen aynıdır.
Paduk Ağacı

Kırmızı bir yapısı vardır çok sert olup işlemesi zahmetli ama işlevine göre kıyasla zahmete değecek bir ağaçtır. Dragon ağacı, kan ağacı veya paduk ağacı adlandırılır. Afrika kökenli olan bu ağaç maun familyasındadır. Enstrüman yapımında sık kullanılır ayrıca mobilyada aksesuar, ahşap oyuncak süsleme sanatında intersiya uygulamasında doğal rengi ile kırmızı rengi temsilen kullanılır.

[/url
[url=http://bit.ly/c25MCx]

Gül Ağacı

Afrika kökenli ağaçlardan gül karışık hareli damarları olan vede mobilya sektöründe daha çok kaplama şeklinde kullanılır, bu ağaç sert yapılı lifli bir ağaçtır. Pahalı hediyelik eşya değerli çalgı aletlerinde kullanılır. Tespih, pipo, bıcak kabzası, silah kabzasın dede hareli ve karışık desenlerinden dolayı görsellik anlamında ürüne çok şey kattığı için tercih edilir.

Mor gül Ağacı

Afrika kökenli bir başka ağaçtır gül familyasından olup rengi dolayısı ile mor gül diye anılır. Sert bir ağaçtır. Çalgı aletlerinde ve mobilya sektöründe özellikle iç mimaride kullanılır.
 Boya kullanılmadan yapılması gereken işlerde iyi bir alternatiftir.İntersia ,hat sanatı ve diğer hobi dallarında kullanılır.

Yeşil pelesenk

Güney Amerika ağacıdır. Öncesinde sarımtırak olan rengi gün ışığında yeşile döner. Nefesli çalgı aletlerinde yaygın kullanılır. Baş pare için çok tercih edilir. Yağlı bir ağaçtır tornaya iyi gelir. Değişik bir baharat kokusu vardır. Tespih yapımında iyi sonuçlar verir. En çok kullanıldığı sektör koleksiyonluk tespihtir.

Wenge Ağacı

Ağaçlar içinde en sert olanlardan biridir. Çok damarlı yapısı vardır. Renkli ve hareketli oluşundan dolayı görsellik gerektiren işlerde kullanılır. Keserken testereden Ateş çıkar. Çok kurtludur. Ama kurt canlı iken ağaca gelir kesildikten sonra ürün haline gelince kurt yapmaz.
Pahalı işlerde kullanılır. Yat yapımında mimari işlerde iç deklarasyonda  tercih edilir.Gemi modelciliğinde küpeşte veya yapı için iyi bir alternatiftir.

Akçaağaç

Ülkemiz coğrafyasında Karadeniz bölgesinde yetişir. Nesli tükenmekte olan bir ağaçır. Çalgı aletlerinde olmazsa olmazlardandır. Gitar ve akustik müzik aletlerinde çok yaygın kullanılır.
Mobilyada kaplama olarak kullanımı yaygındır. Geniş hareli tatlı sert bir bir yapısı vardır.

Dış budak Ağacı

Akçaağaç ile aynı ailedendir. Ama akça ağaca göre Daha sertitir. Tornada mükemmel sonuç veririr. Geniş hareleri ile görsel bir sunum yaratır. Elektrogitar yapımında iyi sonuçlar vermiştir.

Afrika zeytin ağacı

Beli olar akta adlanılır. Sık dokulu ve sert bir yapısı vardır. Dekoratif işlerde kullanılır. Çalgı aletlerinde ve iç mimaride kullananımı yaygındır.

Tik ve İreko Ağacı

Birbirine benzer damar yapısı vardır. Ancak tik çok yağlı bir ağaçtır. Bu sebepten suya dayanaklı olması açısından Yat ve gemi sektöründe çok kullanılır. Bu bağlı olarak bahçe mobilyalarında havuz kenarlarında kullanımı yaygındır. Gemi modelciliğinde suda yüzdürülür modellerinde sarma çıtası olarak kullanımı vardır.
 İreko ise tik kadar yağlı değildir benzer damar yapısı olduğu için tik yerine daha ekonomik olduğu için tercih edilir.

Armut, Erik, İncir ve Dut ağacı

Hepimizin bildiği ağaçlar Ama hepsinin faklı kullanım alanları mevcut.
Daha Çok çalgı aletlerinde kullanılır
Dut ağacı olmasıydı bağlama(saz) olmaz diyor üstatlar
Erik ağacı kemence yapımı için en uygun ağaçlardandır.
İncir Ağacı: Bugün armut ve erik ağacı getirdim arkadaşın tarlasından sıfr meraktan kestim ve buraya koydum incir ağacını ne işe yarar tam bilmiyorum. Yanlız bembeyaz bir dokusu var
İntersiada beyaz renk gerektiren yerlerde kullanılır.
Armut: Osmanlı oyma eserlerinde sık kullanmış sert bir dokusu vardır gemi modelciliğinde kullanımı uygundur.

Çam Ağacı

Piyasada yaygın olarak kullanılır. İnşaat sektörünün vazgeçilmezidir. Ülkemiz coğrafyasında bol miktarda bulur.
Budak oranı fazladır. Ama budaksız olanını bulmakta kolaydır. Önemli olan hangi amaç için kullanılacağıdır.
Aşağıdaki sunumda farklı amaçlar için üretilmiş ürünler mevcut.

url=http://bit.ly/c25MCx][/url]

KAYIN AĞACI

Mobilyanın vazgeçilmezidir. Sert bir yapısı vardır. Zımpara ve makinede bıçaklara karşılık verme oranı azdır el rendesine gelir. Iskarpela (oyma kalemi) veya teknolojik oyma aparatlı makinelerde iyi işlenir. Modelcilikte sarma çıtası ve aksesuarlarda kullanımı uygundur.

Ceviz Ağacı

Pahalı Mobilya, silah dipçiği tabanca kabzesi, hediyelik eşya antika değeri olan ve olması istenen tüm ürünlerde kullanılabilen
Osmanlıdan günümüze gelen eserler dede sıklıkla görmüş olduğumuz ceviz ağacını anlatmak için ayrı bir web sitesi yapılsa yinede bitmez, anlatılmaz sanırım. Oyma, kakma vb el sanatlarında çok iyi sonuç verir. Cila tutma özelliği iyidir kendine has hareleri, desenleri ve renkleri ile görsel bir sanat eseridir.

Maun Ağacı

Afrika kökenli bir ağaç olup 45 bilinen çeşiti vardır. Yaygın olarak maun ve sapelli olanı ülkemizde kullanılır. Pahalı mobilyalarda, yat ve gemilerde, oymacılıkta ve gemi modelciliği kullanım alanlarından bazılarıdır.

Yukarıda yazan bilgiler tamamen tecrübelerime dayanarak yaşayarak üreterek edindiğim bilgilerdir. Yukarıda özelliklerini saydığımız tüm ağaçlar stoklarımızda mevcut.
Dilimin döndüğünce anlatmaya çalıştım .Bir kusur olduysa Af fola  umarım faydalı olur.

Hazırlayan: Özgür ULUS
www.mehmetmarangoz.com
0533 818 17 50

« Son Düzenleme: 25 Nisan 2012, 22:32:31 Gönderen: Ozul »
Özgür ULUS
0533 818 17 50 & 0553 818 17 50
www.mehmetmarangoz.com.tr

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
Ynt: Stoklarımızda bulunan Ağaç çeşitlerimiz.
« Yanıtla #1 : 25 Nisan 2012, 22:58:20 »
usta eline sağlık,
hangi ağaç ne renk benim gibi bilmeyenler için bulunmaz görsel nimet..:)

vedatgizlenci

• 309
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Bursa Mudanya
« Yanıtla #2 : 25 Nisan 2012, 23:44:02 »
Süper ahşaplar  :2up. Umarım fiyatlarıda uygundur. Sizin dükkana en kısa zamanda uğramayı düşünüyorum

Özgür ULUS

• 182
« Yanıtla #3 : 26 Nisan 2012, 09:11:17 »
Tabiykide buyrun gelin aslen bizde mudanyalıyız :) Fiyatlar konusu içinde

http://www.mehmetmarangoz.com/MehmetMarangoz/57/hobi-tedarik-malzemeleri.aspx

inceleyebirsiniz.
Özgür ULUS

Özgür ULUS

• 182
« Yanıtla #4 : 26 Nisan 2012, 22:37:00 »
Bugün Sevk ettiğimiz Bıçak sanatı form Üyesi Onur Erdoğan Bey'in siparişleri

İyi kullanman dileklerimle

Saygı ve dostlukla

Özgür ULUS

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #5 : 26 Nisan 2012, 22:39:04 »
özgür bey yılan ağacı olanlardan ilk sıradi sanki kesik gibimi duruyor yoıksa bana mı öyle geldi
ziyadesi ile o ağaçlar bana doğru gelecekte  ;)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Özgür ULUS

• 182
« Yanıtla #6 : 26 Nisan 2012, 23:00:35 »
Yola Çıktı bile yarın gelir .Yüzeyde kesik yok destere izi var ufak bir zımpara ile sorunsuz hale gelir.Ürünleri oldugu gibi resmediyorum .Çok sert ağaç Elması döndürüyor keserken proglem olacak bir ayrıntı değil olursada dert değil yenisi yollarız :)
Özgür ULUS

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #7 : 26 Nisan 2012, 23:01:58 »
Yola Çıktı bile yarın gelir .Yüzeyde kesik yok destere izi var ufak bir zımpara ile sorunsuz hale gelir.Ürünleri oldugu gibi resmediyorum .Çok sert ağaç Elması döndürüyor keserken proglem olacak bir ayrıntı değil olursada dert değil yenisi yollarız :)
eyvallah sağ olasın
baklım bir gelsin güzel bir bıcağa kabze olacak kendileri

Özgür ULUS

• 182
« Yanıtla #8 : 26 Nisan 2012, 23:09:52 »
Olur tabi azmin elinden ne kurtulur. Abonozlar kök tarafından kesildi .Sedef gibi duruyor resimlerde belli değil ama ürün gelince farkedersiniz.Yanar döner bir görüntüsü var.100 kğ abonoz içinde bir parça çıktı denk gelmiyor herzaman iyi günlerde kullanın
Özgür ULUS

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #9 : 26 Nisan 2012, 23:12:05 »
Olur tabi azmin elinden ne kurtulur. Abonozlar kök tarafından kesildi .Sedef gibi duruyor resimlerde belli değil ama ürün gelince farkedersiniz.Yanar döner bir görüntüsü var.100 kğ abonoz içinde bir parça çıktı denk gelmiyor herzaman iyi günlerde kullanın

benim abonozlarda bağı bir çatlak vardı siz söylemiştiniz ama okadrda beklemiyordum ama sağlık olsun ne yapalım  O0

ama ben onları cok iyi değerlendirdim bna lamine olarak lazımdı  >:D
« Son Düzenleme: 26 Nisan 2012, 23:17:27 Gönderen: ozgurozdemir »

OnurErdogan

• 383
  • Onur ERDOĞAN - 1979
  • Meslek: bilgisayar satis ve destek
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #10 : 27 Nisan 2012, 00:21:42 »
eline koluna saglik ozgur bey parcalar cok guzel gozukuyorlar.
Si vis pacem, para bellum.

Theseus

• 436
  • Meslek: Danışman
  • Yer: İstanbul-Kadıköy
« Yanıtla #11 : 27 Nisan 2012, 00:28:52 »
Stand yapmak veya yaptırmak nicedir benim de aklımdaydı.

Ama hem daha uygun fiyata halledilir,elimdeki bıçağa göre modelini boyunu ayarlayıp yaparım diye niyetlendim fakat ne zaman ne de çalışma ortamı bulamadım.
Onurcuğum hayırlı olsun,benden erken davranmışsın.

Özgür bey kendimi bir ayarlayayım,tung yağından sonra stand için de gene sizi rahatsız edeceğim sanırım.
Genco G.

OnurErdogan

• 383
  • Onur ERDOĞAN - 1979
  • Meslek: bilgisayar satis ve destek
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #12 : 27 Nisan 2012, 09:00:52 »

Ama hem daha uygun fiyata halledilir,elimdeki bıçağa göre modelini boyunu ayarlayıp yaparım diye niyetlendim fakat ne zaman ne de çalışma ortamı bulamadım.

Özgür bey kendimi bir ayarlayayım,tung yağından sonra stand için de gene sizi rahatsız edeceğim sanırım.
eyvallah genco bu ara fena sardim kendimi ahsap isine 1 2 ufak capli makine edindim is zevkli olmaya basladi  evde  tozu pisligi fena oluyor ama iyi geliyor ahsapla ugrasmak. sen tasarla kendine lazim olanlari yardimci olurum sanada, zaten ufak bir dükkan var aklimda ucuz yollu bisey denk gelirse sirf bu isler icin bir atelye düsünüyorum.
Si vis pacem, para bellum.

Özgür ULUS

• 182
« Yanıtla #13 : 28 Nisan 2012, 22:39:33 »

Tabiyki genco bey nezaman isterseniz.Bu sefer kargo dolaşmadan gelir ama :)
Özgür ULUS

Theseus

• 436
  • Meslek: Danışman
  • Yer: İstanbul-Kadıköy
« Yanıtla #14 : 29 Nisan 2012, 14:25:27 »

Tabiyki genco bey nezaman isterseniz.Bu sefer kargo dolaşmadan gelir ama :)

Gene bir Bodrum-Fethiye-Datça turu yapabilir canım,tam mevsimi  :D

Genco G.

Özgür ULUS

• 182
« Yanıtla #15 : 29 Nisan 2012, 21:54:18 »
Aklım hala almadı nasıl oldu bu iş ama biz gidemedik bari onlar gitsin ! Zaten dediğiniz gibi tam mevsimi
sezonda açıldı açılacak :)
Özgür ULUS

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
« Yanıtla #16 : 10 Mayıs 2012, 16:54:36 »
elinize sağlık çok fazla bilgi ve resim var çok güzel olmuş hemde bursada olması güzel bazen malzeme bulmada epey aramamız gerekiyordu bu güzel oldu  :2up
bursalı arkadaşlar için bulunmaz nimet  :2up

Özgür ULUS

• 182
« Yanıtla #17 : 20 Mayıs 2012, 22:57:20 »
İlgi ve alakanıza teşekkürederim.Elimizden geldiğince bilgi ve malzeme paylaşımı yapmaya devam edeceğiz.Yeni Ağaçlar geldi bunlardan ürün yaptıgım zaman paylaşım yapacagım.çünkü gelen ürünle bir obje yapınca Ağacın verniğinden cilasına.İşlenmesinden verdiği tüm tepkilere tecrube edindiğimiz için dogru bilgi vermek adına iyi oluyor.Yoksa netten kopyala yapıştır mantıgı ile ezbercilik veya kolaycılık yapmak gercekci olmuyor.Bilği paylaştıkca çoğalır
saygı ve dostlukla
Özgür ULUS

kurosava

• 14
  • Nadir SEÇGİN
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #18 : 21 Mayıs 2012, 17:55:48 »
Armut ağacıyla ilgili başka zeminlerde de rastlamadığım, bir bilgi paylaşayım. Ben Samsun Vezirköprü'lüyüm. Bizim memlekette ceviz ve haşhaş dövmek için yapılmış büyük ölçekli havan/döveçler armut ağacından yapılmıştır. Bazı evlerde bir kaç asırlık havanlar vardır. Dövmek için kullanılan alet de pirinçden mamuldür. O havanlar halen kullanılmaktadır. Hatta havanı olmayanlar komşularından aldıkları için sık kullanılmaktalar. Fakat çok da sağlamlar. Dışı altıgen veya sekizgen kesilmiş, et kalınlığı en az beş cm. olan, iç hacmi üç-dört litre olan, alt kısmı iç hazne tabanından onbeş cm. falan aşağıda yapılmış  armut kütükleri bunlar. Yaşlılardan duyduğumuz, bunların cevizden, meşeden filan çok daha sağlam ve uzun ömürlü oldukları yönünde. Ceviz ağacından yapılanların çatlayıp yarıldığı, armutdan yapılanlarda ise bunun olmadığı söylenir. Meşenin, çamın, ardıcın, türlü çeşidinin olduğu, armut, erik ve cevizin ise yerli bitki sayıldığı bir bölgede armut ağacının sadece bu türlü zor bir işe hasredilmiş olması düşündürücü.
Hayat, bir öğrenme sürecidir.

i_batar27

• **
  • 64
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: hatay
« Yanıtla #19 : 21 Mayıs 2012, 23:26:51 »
Özgür bey işyeriniz bursada mı? bursada ise açık adres yazabilirmisiniz.......haziran ayında okullar kapanınca ziyaret etmek isterim....... iyi akşamlar.......