Selamlar değerli dostlar bendeniz bir konuda yardımınızı istiyorum,konu şu;ahşap kabza ile çeliğin arasında veya parçalı balçaktaki parçaların arasında kullanılan renkli yaklaşık olarak 0,5veya 1 - 1.5 mm kalınlığındaki malzemeleri nereden bulabilirim ve bu malzemeler materyal olarak nedir bu konuda bilgisi olan dostlardan cevap bekliyorum aklıma bir sürü şey geliyor fakat doğru malzemeyi bulmak için sizler ile paylaşayım istedim,tüm dostlara kolay gelsin
Bu malzemenin ingilizce adı Vulkanized Fiber.
Emre'nin bahsettiği sitede ve bazen de Ebay'da oluyor.
Muadili bir şey arayışı içine girersek, şu standartları karşılaması gerekir.
1. Isıya dayanıklı olacak. Örneğin zımpara yaparken ısınıp erimeyecek. (Kırmızı renk şampuan kutusunu denemiş bir söylüyor)
2. Yapıştırıcıya tutunabilecek ki sapa yapışabilsin.
3. Bir miktar sıkışabilirliği olacak ki kabza malzemesinin alt yüzeyindeki düzensizlikleri dengeleyebilsin.
Bu arada son bir not: yanılıyor olabilirim, denemedim ama karton gibi gözüken o standart elde tutulan kaynak maskeleri var ya, galiba onlar vulkanize fiber. Ama orjinal bıçak için olan vulkanize fiberden biraz daha gevşek yapıda. Sanki aynı malzemenin kalitesizi gibi geliyor bana. Uygulayıp deneyen olursa hepimizin haberi olsun.