Bıçak Sanatı - Forum

Anket

sizce bu bıçaklar nasıl?

iyi
çok iyi
idare eder
kötü
mükemmel

koleksiyonluk bıçak imalatı

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
Ynt: koleksiyonluk bıçak imalatı
« Yanıtla #20 : 02 Haziran 2010, 10:12:35 »
gerçekten sanat olarak zirvede işlemeler. fakat bu zengin ve kaliteli işlemeler karşısında bıçak eziliyor gibi :D

ana unsur olan bıçağın önüne geçmeyecek yoğunlukta olsalar daha doğru olur diye düşünüyorum.

Sefa ustamın dediği gibi, siz sadece gravür yapın, her yere gravür yapın, hep gravür yapın... ve bu arada, mutlaka bir kaç eleman yetiştirin...
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

kozluoglu

• *
  • 8
  • Meslek: koleksiyonluk bıçak imalatı
  • Yer: balıkesir
« Yanıtla #21 : 02 Haziran 2010, 13:07:53 »
bu benim ilk çalışmam bunu bora bıçaklarından istediler biraz tasarım acemice olduğunu düşünüyorum aslında çok fazlada özenerekten yapmadım yinede resmini paylaşmak istedim

muharip

• 133
  • Bilal 1977
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #22 : 02 Haziran 2010, 13:20:30 »
Ellerinize sağlık çok güzel olmuş. Bu işin ustası olduğunuz belli.

Yalnız "ilk çalışmam Bora Bıçaktan gönderdiler" dediğiniz bıçakta namlu ucunda olan süsleme olmasaymış korkmadan kullanılabilecek bir bıçakta olurmuş. Zira yapımı, çelik kalitesi, ısıl işlemi o kadar özenerek yapılmış bir baıçağı kullanmamak günah gibi birşey olurdu.

Ustalık temkindir.

tolga arıkan

• 525
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bolu- ankara
« Yanıtla #23 : 02 Haziran 2010, 13:29:42 »
Hepsi çok güzel çok başarılılar, elinize sağlık. Ben bu motiflerin nasıl oluşturulduğunu çok merak ediyorum. Direk metale mi çiziyorsunuz, hazır kalıplarınız mı var, bu konuda bilgi vermeniz mümkün mü? İki ay kadar bir süredir kurşun kalemle motif oluşturma egzersizleri yapmaktayım. Çeşitli örnekleri inceliyorum, denemeler yapıyorum.

« Yanıtla #24 : 02 Haziran 2010, 18:32:46 »
Bence motifler ve gravür işçiliği çok güzel ama bıçak formunu hiç beğenmedim. Kişisel beğenim; gravüre yazık olmuş :(

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #25 : 02 Haziran 2010, 19:25:12 »
Çalışmalarınız çok güzel Ustam, gerçekten hayran kaldık. Ancak bıçaklar bu kaliteyle uyuşmuyor gibi. Baha basit ve sade bir balçak gravürü yeter de artardı. Bu tarz bir gravürü hak etmesi için en azından gravürsüz haliyle 1000 dolarlık filan üst düzey bıçak olmalı. Ama her neyse, siz kendi işinizin karşılığınızı alıyorsanız dert değil tabii ki. Alan memnun satan memnun olayı  ;)

Kipmen Sanat web sitesi

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #26 : 02 Haziran 2010, 22:31:50 »
1000 dolarlık deyince hiç yapma demiş gibi oluyor beyav. Türkiye'deki en seri üretim bıçağın bile frenk diyarlarındaki kardeşleri yanında el yapımı gibi kalacağını da düşünmek gerek...

Ne de olsa kraton (bizim köyde olsa kara lastik derler olur biter) saplı Çin Smith Wesson'u değil bu bıçaklar. Bora'larda en azından gül ağacı kullanıldığını biliyorum. Fotoğraflardan ayırt edemedim gerçi; daha da iyi bir şey olabilir.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #27 : 02 Haziran 2010, 22:41:22 »
1000 dolarlık deyince hiç yapma demiş gibi oluyor beyav. Türkiye'deki en seri üretim bıçağın bile frenk diyarlarındaki kardeşleri yanında el yapımı gibi kalacağını da düşünmek gerek...

Ne de olsa kraton (bizim köyde olsa kara lastik derler olur biter) saplı Çin Smith Wesson'u değil bu bıçaklar. Bora'larda en azından gül ağacı kullanıldığını biliyorum. Fotoğraflardan ayırt edemedim gerçi; daha da iyi bir şey olabilir.

Eylem, hiç yapma der miyim be yahu?  ^-^
Sadece bu kadarı fazla dediydim, Bora'ya değmez demedim de, o kadar da değil canım şeklinde yani  ;)  Gravür dengesi kabaca bana göre bıçağın sade halinin gerçek değerinin en fazla üçtebiri, taş çatlasa yarısı olmalıdır bana göre. Fazlası bıçağı gölgede bırakır. Yani 150 - 200 liralık bıçağa da 300-500 lira değerinde gravür aşırıya kaçma gibidir bence tabiri caizse. Kusura bakmayınız, kişisel fikrim budur...

Kipmen Sanat web sitesi

kozluoglu

• *
  • 8
  • Meslek: koleksiyonluk bıçak imalatı
  • Yer: balıkesir
« Yanıtla #28 : 03 Haziran 2010, 01:25:55 »

Eylem, hiç yapma der miyim be yahu?  ^-^
Sadece bu kadarı fazla dediydim, Bora'ya değmez demedim de, o kadar da değil canım şeklinde yani  ;)  Gravür dengesi kabaca bana göre bıçağın sade halinin gerçek değerinin en fazla üçtebiri, taş çatlasa yarısı olmalıdır bana göre. Fazlası bıçağı gölgede bırakır. Yani 150 - 200 liralık bıçağa da 300-500 lira değerinde gravür aşırıya kaçma gibidir bence tabiri caizse. Kusura bakmayınız, kişisel fikrim budur...

bıçagın sade halinin degerini bilmiyorum fakat dedigim gibi bu işe yeni başladıgım için bıçak sektöründeki ilk adımlarımı bıçagın degerini göz ardı ederek kendi yapacaklarımı görmek istedim için yaptım. birde benim şahsi fikrim olarak bence bıçagın degerini anlatanın üzerinde işçilik oldugunu düşünüyorum.

« Yanıtla #29 : 03 Haziran 2010, 01:39:02 »

[/quote]

birde benim şahsi fikrim olarak bence bıçagın degerini anlatanın üzerinde işçilik oldugunu düşünüyorum.
[/quote]
Kesinlikle haklısın ama öncelikle temel işlevi sağlayan işçilik , ardından görsel ve estetik yapısı gelmeli. Kişisel düşüncem bu yönde

ferroburak

• 539
  • Meslek: Teknik
  • Yer: ankara
« Yanıtla #30 : 03 Haziran 2010, 02:05:57 »
Bu yeteneği ustura üzerinde kullanmalısın  :)