şöyle birşey geliyor aklıma, acaba yılda bir kez test organizasyonu mu yapsak? böyle bir periyot hem teste girmek isteyen bıçak sahipleri için iyi olur, hem de testi yapacak kişi veya kişiler için daha pratik olur. mesela 2 senedir bir vesile toplanıyoruz. ilkinde tatara idi, ikincisinde Emre'nin atölyesinde toplaşma idi, belki de bundan sonra bıçak testi adı altında yılda bir kez 2 günlüğüne toplaşma olur. bunda da amaç yine bıçak performanslarının ölçümü olacaktır katılanlar tarafından. ama kazanım hem teknik bilgi, hem de dostluk olacaktır her zamanki gibi.
ne dersiniz?
Güzel fikir
, hadi herkes bir kamp bıçağı yapmaya girişsin 
Bence önce test kriterlerini belirleyelim.
Sonuçta istesek de istemesek de bu bir yarışma halini alacak.
Örneğin test 10 cm çapında bir ağacı yontmak tarzında yapılacak dersek ben baltayla gelir kazanırım.
Veya kağıt kesme testi yapılacak dersek, bu defa da usturayla gelir kazanırım.
O yüzden bana sanki önce testin aşamalarını belirlemek lazım gibi geliyor.
Ertuğrul, ikisi de desek

Bu arada bu tür bir organizasyona kişisel katılım da şart olmaz, gelemeyecekler bıçaklarını yollayıverirler.
Ben yarışma gözüyle bakmıyorum, daha çok fikir alışverişi, kriterleri belirleme, önümüzü görme adına keyifli bir aktivite olacaktır. Yarışma çok iddialı bir atılım olur, kesin olarak hangi bıçağın kazandığını belirleyemeyiz sonuçta.
6 aşamalı olabilir:
1- pirinç testi
2- keskinlik testi (yeterli keskinliği yoksa bileylemek gerekecektir ki test sonuçları karşılaştırılabilir olsun)
3- Darbe testi (kalas, odun gibi malzemeyi doğrama performansı, keskinliğini ne kadar koruduğu)
4- Kesme performansı testleri: domates soymak, bushcraft türü aktivitelerde nasıl performans gösterdiğine bakmak, halat, karton, kağıt türü aşındırıcı malzemeleri körelene kadar ne kadar kesebildiğini incelemek)
5- Ergonomiyi değerlendirmek (bir miktar subjektif olduğu için örneğin verilen notların averajı alınabilir)
6- Yapım kalitesi, estetik, görsel ve yapısal yapılışı değerlendirilebilir. Örneğin bir hamonlu bıçak ya da güzel bir damaskus bıçak ekstra puan alabilir bence).
Sonuçta birinci, sonuncu filan olmamalı, değişik kategorilerde başarılı olanlar ayrı ayrı açıklanmalı, kesme performansı yüksek bir bıçak darbe testlerinde düşük not alabilir, ya da görüntüsü süper olup da ergonomiden çakabilir, bu doğal bir durum olabilir bence... En sonunda değişik kategoriler yanında bir de totalde en fazla puan toplayana forumcak toplanan para vasıtasıyla ya da başka bir şekilde ayarlanan bir hediyeyi sunmak hoş olabilirdi. Bu tip bir aktivite daha çok başkalarını eleştirme anlamında değil kendi adıma yaptıklarımı başkalarınınkilerle karşılaştırabilme ve ufkumu açma anamında keyifli olurdu...