Bıçak Sanatı - Forum

Doğada tek başına dağ evi (survival belgesel)

tian92

Ynt: Doğada tek başına dağ evi (survival belgesel)
« Yanıtla #20 : 10 Nisan 2012, 11:26:00 »
Bizim köyde beklenmedik misafir geldiğinde ev sahibi şöyle 10-15 dk dışarıda dolanır ve bir kucak bitkiyle döner. Mantar pişirir, otlu bulgur pilavı yapar, yemlik vs. cinsi ot koyar önüne ve neşeyle sofradan kalkarsın. Üstelik bedava  :) Paran olsada köyde harcayabileceğin hiç bir dükkan yok.

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #21 : 10 Nisan 2012, 13:38:33 »
Ferhat abi dediğin her kelimeye her zamanki gibi katılıyorum. Şunu belirtmek isterim o yılan işi hem şov hem de sana denk gelmiş. Örneğin 2 program önce tavşan avlamak için tuzak kuruş bir adamken ertesi programda yaralı bir tavşan bulup iyileştirdi ve bulduğu yere saldı. Çünkü amacı hayatta kalmak değil öğretmek. Bazen avlanmayı bazen doğaya saygı duymayı. Bu sıralar yediği et genellikle balık. Minimum enerji kaybıyla yapılabilecek en güzel protein avı.

Cihan kardeşim ot ve türevlerini yemenin aslında pratik bir yolu var. Bir bilenden öğreneyim desen hangi birini öğreneceksin. O yüzden en doğrusu hayatta kalmada uygulanabilecek bir yöntemi tam ve doğru öğrenmek. Kısaca hayatta kalma mücadelesi vermeye başladığınız anda :

1: Etrafınızda en yoğun bulunan yeşil renkli, dikensiz, ve özsuyu süt gibi beyaz yada yapışkan olmayan bir biktiyi gözünüze kestirin. En yoğunu seçmemizin sebebi  şayet zehirsiz çıkarsa yırttınız demektir.

2: Bu bitkiden bir parça koparıp tükürüğünüzle bir taş üstünde ezin (tükürükteki enzimlerle tepkimeye girdikten sonraki hali önemli) ve kolunuzun en hassas yerine iç trafına sürün ve yarım saat kadar bekleyin

3:Eğer bir kızarıklık yoksa bir parça ezilmiş bitkiden dudaklarınıza sürüp 10 dakika kadar bekleyin

4:Aynı işlemi sırasıyla dilinizin ucu ve ağzınızın içi için sırasıyla uygulayın

5:Hala bir uyuşukluk,kaşıntı ve kızarıklık yoksa küçük bir lokma yutup yarım saat bekleyin. Sonra birkaç lokma sonra birkaç lokma derken tedbirli bir şekilde yemeye başlayabilirsiniz. En çok bulunan bitkiyi seçtiğiniz için hayatta kalma şansınız oldukça yüksek.

tian92

« Yanıtla #22 : 10 Nisan 2012, 13:51:30 »
Hayri verdiğin bilgiler için teşekkürler. En garantisi yavaş yavaş bu yöntemle test etmek. Bildiğim kadarıyla tadı tuhaf ve acımtırak ise zehirli olma ihtimali yüksekti.

Bayağı sabır istiyor bu test. İyice acıkmadan başlamak lazım. Eğer zehirsiz birde lezzetliyse yanında götürdüğün sarımsak ve yoğurtla ne yenir bee  ;D

Köklü bitkilerinde besin değeri yüksek.

« Son Düzenleme: 10 Nisan 2012, 13:56:14 Gönderen: tian92 »

zucchero

• -Bora-
  • 423
  • Meslek: Memur
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #23 : 10 Nisan 2012, 14:18:47 »
http://dai.ly/Av9Bor

Bıçaklarla ilgili bölümü...

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #24 : 10 Nisan 2012, 14:19:04 »
Hayri kardeşim, eleştirim zaten kendisi gibi aklı başında bir doğa adamının genel tavrına ters olması o bölümde yaptığının. Kesinlikle kendisi hakkındaki görüşümü zedeleyen birşey değil: gayet aklı başında bir doğa adamı. Ben de TV programı ve ekmek parasına yormuştum zaten olayı, sevdiği işi bildiği gibi yapmakla aradaki çelişkileri tahmin edebiliyorum.

Doğayı bir kişiye daha sevdirse, birine zor durumda kaldığında hatırlayacağı tek bir şey öğretmiş olsa, kardır.

Eski bölümlerden başlayarak düzenli takip etmeye başlayayım ben de.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
« Yanıtla #25 : 10 Nisan 2012, 15:57:44 »
+∞

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli

fatihaydın

• 780
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #27 : 13 Nisan 2012, 09:19:22 »
Aşağıdaki resimde benzettiğim bıçak ile karşılaştırmayı görebilirsiniz.
Bu arada o dal parçası ile çapari yapıp balık tuttu. Memleketim Bolu'da.  :)
altaki bıçağı ben yaptım,woodlore klonu olur ayrıca serdar beyin elin sanırım öyle(resmi alıntı yapamamışım 1.sayfadaki bıçak tan bahsetmek istemiştim,insan kendi yaptığı bir bıçağı görünce emeği hatırası aklına geliyor görünce bir ayrı sevindim :)
« Son Düzenleme: 13 Nisan 2012, 09:26:42 Gönderen: fatihaydın »

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #28 : 13 Nisan 2012, 09:41:59 »
altaki bıçağı ben yaptım,woodlore klonu olur ayrıca serdar beyin elin sanırım öyle(resmi alıntı yapamamışım 1.sayfadaki bıçak tan bahsetmek istemiştim,insan kendi yaptığı bir bıçağı görünce emeği hatırası aklına geliyor görünce bir ayrı sevindim :)

ben zaman zaman senin hatıranı yad ediyorum üstat, için müsterih olsun. bıçağın "emin" ellerde ;D
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

fatihaydın

• 780
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #29 : 13 Nisan 2012, 09:47:32 »

ben zaman zaman senin hatıranı yad ediyorum üstat, için müsterih olsun. bıçağın "emin" ellerde ;D
içim rahat Emin güle güle kullan, istediğin tasarrufu da yapabilirsin ağız kısmı biraz daha zımpara ile inceltilebilir üzerinde istediğin şekilde değişiklik yapabilirsin. ;)

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #30 : 13 Nisan 2012, 10:11:42 »
geldiği haliyle gayet güzel Fatih, ben memnunum ^-^
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

tian92

« Yanıtla #31 : 13 Nisan 2012, 11:00:24 »
Fatih bey bıçağın size ait olduğunu biliyorum. Zaten karşılaştırma yaparken arama motoruna yazınca bir sürü aynı bıçaktan çıkıyor. Ben özellikle forumdan bir kişinin bıçağıyla paylaşmaya çalıştım.

bladexlegend

• *
  • 15
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: istanbul/ümraniye
« Yanıtla #32 : 13 Nisan 2012, 16:49:03 »
O programı ta en başından bugüne kadar izledim..Doğada Tek Başına,Doğada Çocukla,İçimdeki Doğa ve Doğada Tek başına ''Dağ Evi'' şeklinde bölümleri mevcuttur...Youtube'den bütün bölümleri izlenebilir.Ayrıca Serdar kılıç'ın kendi wep sitesinde de  var ordan da izleyebilirsiniz..Serdar Kılıç hakikatten tam anlamıyla adam gibi adamdır...Bir bölümde Kars'taki donmuş gölde bir delik açıp buz gibi suyun içine girerek belirli bir müddet kalmıstır..Sayısız başarıları vardır kendisinin survival yarışmalarında..Camp Wolfrack'ın hem kurucusu hem sahıbıdır.Vucut olara inanılmaz kas yapısına sahiptir uzun zaman spor yaptıgı çok belli..Doğada hayatta kalmak adına bilmediği şey yoktur..Hele Bolu'da ormanlarda eksi 20 derece de kibrit,çakmak vs gibi obje kullanmadan sadece sürtünme yoluyla ateş yakması ayakta alkıslanacak cinstendir.Ayrıca kendisinin pedaoji konusunda da uzmanlığı vardır.Mükemmel bir hitap şekli olayları izah etme durumu vardır ki böyle saatlerce konuşşsa dınlersın o derece mantıklı ve huzur vericidir..Açıkcası Öz abim gibi seviyorum kendisini..Türkiyede 5000 tane serdar kılıç olsa doguya salsan ne terör kalır ne baska bısey :) Kendısını sevıyoruz ve sayıyoruz :) :2up :2up

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
« Yanıtla #33 : 13 Nisan 2012, 17:18:01 »

Yiğidi vur öldür hakkını yeme derler ama yiğidi omuzlara kaldıracam diye de göklere çıkarmaya gerek yok. O zaman inandırıcılığı kaybediyor çünkü. Bildiği ve programın gösterdiği tüm survival becerileri  dünyada özellikle Amerika’da 15-18 yaş arası gençler eğlence amaçlı videoya çekip yayınlıyor. Onu geçtim mesela sadece sürtünmeyle dediğiniz yöntemle benim 7 yaşındaki kızım ateş yakabiliyor. Bu sene kar yağdığında kampta 3 farklı günde kendi yakacağını da kendisi bulması şartıyla test ettim ve başarılı oldu. Öyle abartılacak bir durum değil sadece bilginin yanında tecrübesi de olsun istedim. Son programını izlediyseniz bıçakla ilgili sıkıntılı cümleler hemen dikkat çekiyor. Sözün özü iyi hoş ve iyi ki var ama abartmaya gerek yok derim.

bladexlegend

• *
  • 15
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: istanbul/ümraniye
« Yanıtla #34 : 14 Nisan 2012, 16:08:36 »
Sayın Hayri Canyakmaz söylediklerinize katılmıyorum...Tamam adam ıyı ama abartmaya gerek yok demişşiniz ama konu doğa orman survival ,hayatta kalma olunca Serdar Kılıç bu konuda bana göre en iyilerden biri o zaman Şunlara bir göz atın ;

*Doğa sporları, Doğada Arama Kurtarma ve Dağcılık eğitimlerini ve katıldığı sertifika programlarını üstün başarı ile

tamamladı. Bunlardan en önemlisi, ilk defa bir Türk katılımcıya verilen, "First Special Response Group"tan aldığı

sertifikadır. Eğitimden 1 yıl sonra, üstelik eğitmen olarak bu gruba çağrıldı. Sonrasında 477 saatlik bir arama

kurtarma eğitimi daha aldı.

*Türk Spor tarihinde İlk defa yeni bir spor branşında Türkiye'yi  temsil eden kişi olarak Türk spor tarihine geçti.

Doğa Sporları adı altında Dünyanın en zorlu Serüven Yarışmaları;

(Dağcılık, Binicilik, tırmanma, rafting, dağ bisikleti, kano, buzul tırmanışı vb.)

Patagonya Arjantin 1999,

Borneo Malezya 2000,

Yeni Zelanda 2001,

Fas 2003,

Hırvatistan 2003

Camel Trophy '98; İsveç Ostersund'da, 20 Ülke sporcuları arasında fiziksel etaplar ve navigasyon şampiyonu oldu.

1994 senesinde Üniversitelerarası Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda +90 kiloda üçüncülük elde etti.

400m Sprint Koşu Türkiye 3.lüğü, Basketbol Üniversite şampiyonlukları, salon ergometre birincilikleri, kano ve rafting

şampiyonlukları bulunmakta.

Kurum içi takım çalışması ve kurum sadakati amaçlı ve 5 yıldır geniş katılımla devam eden kurumsal basketbol ligi

Business League'yi kurdu.

Gore-Tex Test ve ürün geliştirme maksatlı Güney Kutup dairesinde 21 gün -60 C de yaşadı.

Gençlerin gelişimi ve sosyal sorumluluk projeleri ile ilgilenmekte. Bunlardan biri; Turkcell ile birlikte gerçekleştirilen, 

Afyon ili İhsaniye ilçesi Yukarı Tandır köyünden 80 çocuğa (12-15 yaş) kampta özgüven eğitimi…

Halen Bolu'nun Mudurnu ilçesine bağlı Bekdemirler köyünde, doğada hayatta kalma ve özgüven eğitimi verilen

campwolftrack devam etmektedir.

Ben Serdar Kılıç'ın avukatı değilim ama yapılanlar ortada..Ayrıca -20 derece de 1 metrelik kar varken buz gibi rüzgar eserken hıc bır yanıcı obje kullanmadan sadece surtunme yoluyla kolay kolay kımse ateş yakamaz...Son olarak ateş yakma konusunda soyledıklerınız bana hıç ınandırıcı gelmedi...

« Yanıtla #35 : 14 Nisan 2012, 16:39:03 »

Ben Serdar Kılıç'ın avukatı değilim ama yapılanlar ortada..Ayrıca -20 derece de 1 metrelik kar varken buz gibi rüzgar eserken hıc bır yanıcı obje kullanmadan sadece surtunme yoluyla kolay kolay kımse ateş yakamaz...Son olarak ateş yakma konusunda soyledıklerınız bana hıç ınandırıcı gelmedi...
Kişinin kendisi burada yok, hakkında kötü bir şey yazılmamış. Siz düşüncenizi söylemişsiniz, aynı konuda bir başka arkadaşımız da düşüncesini söylemiş. Hakaret etmemiş, kötülememiş, olumsuzluk içeren bir kelime de kullanmamış. Kaldı ki alıntı, yaptığım mesajınızda sıraladıklarınızın belki hepsini veya bir kısmını yaşamında başarılı şekilde yapan arkadaşlarımız vardır, bilemeyiz... Ancak bir çoğu konuşulan konuyla doğrudan ilgili değil.
Sözü uzatmadan; konuşulan bir konuda sırf sizin düşüncenizle aynı düşünceye sahi olmamasından ötürü hiç kimseyi yalancılıkla suçlamaya hakkınız yok, en azından buna burada izin vermiyoruz. Lütfen tekrarlamayın ve bu konu hakkında bundan sonra yazacaklarınız da bu eksende olmasın.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9546
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #36 : 14 Nisan 2012, 17:38:43 »
Bu hayatı idame teknikleri gerçekten bazen inandırıcılıktan uzak gelebiliyor. Örneğin sadece bıçak, odun ve firesteel ile ateş yakmaya kendim becerene kadar inanmıyordum. Teknik ve deneyim önemli....
« Son Düzenleme: 14 Nisan 2012, 17:42:25 Gönderen: deserteagle »
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
« Yanıtla #37 : 14 Nisan 2012, 18:13:23 »
İsterseniz kızım size ders verebilir ateş yakma konusunda. O zaman belki  inanabilirsiniz. Benim abartma dediğim kısım ise şöyle başlıyor

"Türkiyede 5000 tane serdar kılıç olsa doguya salsan ne terör kalır ne baska bısey"

şöyle devam ediyor

"Vucut olara inanılmaz kas yapısına sahiptir"

ve şöyle bitiyor

"Pedaoji konusunda uzmanlığı vardır"

Konunun başında da yazdığım gibi şahsen tanışıyorum. Bir kaç arkadaşımla ise samimi. Pedagoji uzmanı değil kampta eğitim verebilmesi için aldığı pedagoji eğitimi vardır. Her öğretmen kadar. Kas yapısı inanılmaz kısmı da dediğim gibi gereğinden fazla iddialı. Sevdiğinizin farkındayım ama kendisi bunu duysa hem mütevaziliğinden kabul etmez hem de dürüstlüğünden. Doğu ve terör konusunda söylediklerinize değinmiyorum bile. 

Bakın tekrar edeyim niyetimi anlayın. Serdar Kılıç konusunda Türkiyede 1 numara , dünyada da sayılı sıralarda ve iyi ki var. Ama olmayan meziyetleri de sırf övmek için bir kişiye yüklemek hem inandırıcılıktan uzak olduğu için size zararlı hem de o kişiye... Böyle olunca da sözünü bilmez biri sizi hemen yalancılıkla suçlayabilir.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9546
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #38 : 14 Nisan 2012, 19:10:19 »
İsterseniz kızım size ders verebilir ateş yakma konusunda.
...

Muhterem, daha ben de beceremedim o şeyi.  :'( Lütfen yapan var, yapamayan var.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
« Yanıtla #39 : 14 Nisan 2012, 19:24:52 »

Çocuk "ateş bükücü" olabilir  ??? ::)

çaktırmadan bi takib etmekte yarar var 8) ;D